طراحی کمپین دیجیتال مارکتینگ در 7 گام طلایی
Search
Close this search box.

7 گام طلایی طراحی کمپین دیجیتال مارکتینگ

زمان مطالعه: 7 دقیقه
طراحی کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست ؟

لیست محتوا

Contents

به احتمال زیاد واژه کمپین (campaign) را امروزه بسیار شنیده‌اید. کمپین، کارزار یا پویش، هر سه به معنای همراهی گسترده مردم برای یک هدف مشخص است. اما در دنیای دیجیتال امروز، بیشتر در فضای مجازی با این واژه روبه‌رو شده‌اید. طراحی کمپین‌ دیجیتال مارکتینگ در واقع یکی از موثرترین راه ها برای افزایش بازدید ها و نرخ تبدیل است. شرکت دیجیتال مارکتینگ پویا با ایجاد کمپین های موفق دیجیتال مارکتینگ شما را در این زمینه همراهی می کند.

اگر صاحب یک کسب و کار آنلاین هستید اما از نرخ کلیک و فروش خود راضی نیستید و به دنبال راهی می‌گردید که علاوه بر رشد نرخ فروش، آگاهی از برند خود را افزایش دهید. در این مقاله با ما همراه شوید تا شما را با مزیت ها و مراحل راه‌اندازی کمپین دیجیتال مارکتینگ آشنا کنیم و جرقه ای در بهبود شرایط کسب و کارتان باشیم.

کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست؟

در دنیای دیجیتال مارکتینگ یک بخش مفید و کاربردی وجود دارد به نام “کمپین دیجیتال مارکتینگ” (Digital Marketing Campaign) که تمام فعالیت های یک بیزینس را در راستای فروش یک محصول یا ارائه یک خدمت را شامل می‌شود. کمپین‌ها در یک مدت زمان مشخص، روی جامعه هدف مشخص و با یک بودجه تعیین شده، پیاده سازی می‌شوند و همان طور که از نام‌شان پیداست تمام این اقدامات در بستر اینترنت و با استفاده از ابزارهای دیجیتال صورت می‌گیرند.

همچنین کمپین های دیجیتال مارکتینگ نقش بسیاری موثری در بهینه سازی نرخ تبدیل دارند که هرگز نباید از طراحی کمپین های دیجیتال مارکتینگ متناسب با کسب و کارتان غفلت کنید. چرا که وجود این چنین کمپین هایی در افزایش درآمد شما تاثیر به سزایی خواهد داشت.

کمپین های تبلیغاتی چند نوع اند؟

کمپین های تبلیغاتی دیجیتال یا آنلاین

به کمپین هایی اطلاق می‌شود که از اینترنت برای انتشار و همه‌گیری کمپین استفاده می‌کنند و پیام کمپین های تبلیغاتی خود را در شبکه های اجتماعی، وبسایت ها و وبلاگ ها منتشر می‌کنند.

کمپین های تبلیغاتی آفلاین

این کمپین ها بدون استفاده از فضای اینترنت، پیغام تبلیغاتی خود را به گوش مردم می‌رسانند. مثلا با استفاده از بیلبورد ها، تبلیغات در روزنامه و مجله و خبرنامه‌ها، کمپین های تبلیغاتی تلویزیون و رادیو و… .

7 قدم برای راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی موفق

قدم اول: هدف از برگزاری این کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست؟

در ابتدای هر کاری، تعیین هدف بسیار الزامی است چرا که تا مقصود را پیدا نکنید مسیرهای رسیدن به آن نیز مشخص نمی‌شود. در دیجیتال مارکتینگ قبل از شروع راه‌اندازی یک کمپین، باید کاملا آگاهی داشته باشد که می‌خواهید پس از پایان آن کمپین چه دستاوردی حاصل شود.

هدف‌های کمپین انواع گوناگونی دارد. سازمان ها و شرکت ها بسته به نیاز خود در آن بازه زمانی، یک هدف کلی تعیین می‌کنند. برخی از این اهداف؛

  • افزایش آگاهی از برند یا حتی برندسازی
  • افزایش دنبال کنندگان در شبکه های اجتماعی مختلف
  • افزایش فروش خدمات و محصولات
  • مستحکم سازی ارتباط با مخاطبان و جلب اعتماد و توجه آنان

می باشند که به شما کمک می‌کنند یک دید کلی و اصولی از آینده کمپین به دست آورید و اما یک هدف درست و هوشمند (smart) باید دارای 5 خاصیت زیر باشد:

 

طراحی کمپین بازاریابی

1. مشخص و واضح (specific)

یعنی کاملا بدانید که چه چیزی میخواهید و مایلید که چگونه و از چه طریقی به آن دست پیدا کنید. به عنوان مثال؛ یک برند نوپا و تازه تاسیس قصد دارد در مدت 3 ماه و با راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی، 2000 فالوئر را در پیج اینستاگرام جذب کند.

یا یک شرکت با تجربه و قدیمی برای ارائه محصول جدید خود، نیازمند برگزاری یک کمپین تبلیغاتی گسترده است تا بتواند در مدت 6 ماه حداقل 30 درصد از آن محصول تولید شده را به فروش برساند یا یک برند که در میانه مسیر برندینگ یا معرفی خود است، با هدف یادآوری خود به مخاطبان و تقویت ارتباط با جامعه هدف، یک کمپین دیجیتال مارکتینگ راه اندازی می‌کند. مشخص بودن هدف کمپین به تیم دیجیتال مارکتینگ شما در جهت انتقال درست پیام از طریق کمپین، کمک شایانی می‌کند.

2. قابل سنجش و اندازه گیری (measurable)

یعنی هدف شما در طراحی یک کمپین باید به صورتی باشد که پس از پایان کمپین بتوانید نتیجه را با اعداد و ارقام نشان دهید و میزان موفقیت خود در آن کمپین را متوجه شوید.

3- دست یافتنی و منطقی (attainable)

اهداف بلندپروازانه خوب اند اما هیچگاه منطق را از یاد نبرید. زمانی که یک هدف فوق آرمانی برای کمپین خود ترسیم می‌کنید و امکانات موجود خود را در نظر نمی‌گیرید، قطعا رسیدن به آن هدف میسر نمی‌شود و در پایان با سرمایه از دست رفته ای مواجه خواهید شد که حتی یک قدم شما را به سمت هدفتان پیش نبرده است. پس اهدافی منطقی، دست‌یافتنی و متناسب با سطح امکانات خود انتخاب کنید تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

4- مرتبط (relevant)

اهداف انتخابی شما برای راه‌اندازی یک کمپین، باید با هدف اصلی کسب و کار شما هم راستا باشند و در یک جهت حرکت کنند.

5- توجه به بعد زمان (time based)

اهداف زمان دار بهترین نوع اهداف هستند، زیرا افراد خود را موظف می‌دانند که در بازه زمانی تعیین شده خود را به هدف رسانده باشند. در کمپین های تبلیغاتی توجه به بعد زمان بسیار اهمیت دارد، چون اگر زمانی برای پایان تعریف نشده باشد، در نتیجه بی دلیل طولانی می‌شود و به نتیجه مطلوب هم نخواهید رسید.

قدم دوم: جامعه هدف شما در این کمپین دیجیتال مارکتینگ چه کسانی هستند؟

شناخت مخاطبین یا جامعه هدف از اصلی ترین مراحل راه‌اندازی یک کمپین است. زمانی که شناخت کامل و دقیقی از افرادی جامعه هدف‌تان داشته باشید و یا به اصطلاح یک پرسونای تعریف شده داشته باشید، کمپین شما قوی تر و موثر تر ظاهر می شود.

  • پس قبل از شروع حتما به سوالات زیر پیرامون جامعه هدف‌تان پاسخ دهید:
  • مخاطبان بیشتراز آقایان هستند یا بانوان؟
  •  تراکم مخاطبان در کدام رده سنی بیشتر است؟
  • سطح اقتصادی مخاطبان در چه حدی است؟
  • مخاطبان در کدام شبکه های اجتماعی بیشتراند؟

فرض کنید کسب و کار شما، از نوع B2B است ودر راستای تولید یک قطعه صنعتی فعالیت می‌کنید. در نتیجه جامعه هدف شما عموم مردم نخواهند بود بلکه بیزینس هایی هستند که این قطعه را استفاده می‌کنند. حال اگر شما یک کمپین تبلیغاتی بسیار فراگیر را در اینستاگرام به راه بیاندازید، آیا به هدف خود خواهید رسید؟!

روشن است که کمپین شما یک کمپین شکست خورده است چون همان طور که گفتیم بیشتر کاربران اینستاگرام عموم مردم هستند و صدالبته که یک قطعه صنعتی به کارشان نمی‌آید. بلکه باید کمپین خود را در رسانه ای همچون لینکدین منتشر می‌کردید تا جامعه هدف اصلی از کمپین شما استقبال کنند.

قدم سوم: قصد دارید چه میزان بودجه صرف این کمپین دیجیتال مارکتینگ بشود؟

امروزه می‌توان گفت کاری نیست که بدون پرداخت هزینه انجام بشود و قطعا کمپین های تبلیغاتی نیز نیازمند صرف هزینه اند، اما در مقایسه با روش های سنتی تبلیغات (نظیر؛ بیلبورد، کراکت، کارت ویزیت، بروشور و…) بسیار کم هزینه ترند.

لذا لازم است در همان ابتدای امر، میزان بودجه اختصاص داده شده برای کمپین را مشخص نمایید در این صورت می‌توانید برنامه‌ریزی قوی تری انجام دهید و از همان میزان بودجه، بهترین نتیجه را دریافت نمایید.

به عنوان مثال؛ اگر بودجه کمی دارید، نمی‌توانید به سراغ اینفلوئنسرهای مطرح اینستاگرام بروید و کمپین خود را از طریق آنان تبلیغ کنید. بلکه باید از افراد کمتر مشهور در این شبکه اجتماعی درخواست همراهی کنید.

 

نمونه کمپین دیجیتال مارکتینگ

قدم چهارم: کانال های ارتباطی شما در کمپین دیجیتال مارکتینگ کدام اند؟

کمپین های تبلیغاتی می‌توانند از کانال های مختلفی آغاز شوند، مثل وبسایت، تبلیغات محیطی، شبکه های اجتماعی و یا وبلاگ ها، تبلیغات همسان، اینفلوئنسر مارکتینگ و … .
یک پیام بازاریابی در قالب کمپین تبلیغاتی می‌تواند به توجه به جامعه هدف‌ بیزینس، در یک یا حتی همه ی کانال های ارتباطی ذکر شده، منتشر شود.

اما زمان انتشار کمپین نیز در موفقیت یا عدم موفقیت آن تاثیرگذار است. به عنوان مثال؛ اگر جامعه هدف بیزینس شما کارمندان می‌باشند، انتشار یک کمپین تبلیغاتی در ساعت های اولیه روز در مقایسه با ساعات های اولیه شب با استقبال کمتری روبه‌رو خواهد شد و پیام تبلیغاتی شما به حد کافی منتشر نمی‌شود.

قدم پنجم: چگونه مخاطبان را به سمت هدف دلخواه بیزینس سوق دهیم؟

همان طور که در قدم اول عنوان شد، هر کمپین تبلیغاتی یک هدف مشخص و واضح دارد که میتواند فروش یک محصول یا ارائه خدمت و یا … باشد. اما پس از اینکه تبلیغات گسترده در شبکه های اجتماعی مختلف، انجام دادید و تاحدودی به هدف خود نزدیک شدید، حال کسانی که قصد خرید محصول را دارند چه کنند؟!

در این قسمت شما ابتدا نیازمند فراخوان عمل (call to action) و یک صفحه فرود (landing page) هستید. فراخوان عمل یعنی کاربرانی که تنها ناظر کمپین تبلیغاتی شما هستند را به روش های گوناگون به سمت ارتباط بیشتر بکشانید. مثلا از آنها بخواهید تا کامنت و نظرات شان را برای شما بنویسند، یا روی یک دکمه کلیک نمایند.

جذب مخاطب به این روش نیازمند یکسری تکنیک هایی است که مخاطب را ترغیب و تشویق به انجام یک عمل بکند، یکی از این روش‌ها ارائه محصولات یا خدمات هدیه و تخفیفی می‌باشد.

پس از این که کاربران را ترغیب کردیم تا عملی انجام دهد، او را به صفحه فرود انتقال می دهیم، این صفحه تنها برای همان کمپین تبلیغاتی طراحی و اجرا شده است. در صفحه لندینگ اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با محصول مورد نظر می‌دهیم در اختیار کاربران قرار می دهیم. این صفحه باید دارای جذابیت و ویژگی های بصری متنساب با برند ما باشد تا کاربر را به تعامل بیشتر تشویق کند.

قدم ششم: چگونه از اطلاعاتی که از کمپین دیجیتال مارکتینگ به دست آمده، نهایت استفاده را ببریم؟

برخی از کسب و کار‌ها تا قدم پنجم این مقاله با قدرت و انگیزه پیش می‌روند و پس از پایان یک کمپین تبلیغاتی، آن را رها می‌کنند و از اهمیت قدم ششم، غافل اند. در صورتی که یکی از مهم ترین مراحل یک کمپین زمانیست که مدت زمان آن به پایان رسیده است و مجموعه ای ازداده های ارزشمند حاصل شده است.

نقطه ای که وبمستر حرفه ای و تیم خود با تیزبینی و دقت می‌تواند تمام نقاط قوت و ضعف سازمان خود را شناسایی و آنها را رفع و رجوع نماید. به همین علت است که در ویژگی های یک هدف smart قابل اندازه گیری بودن را ذکر کردیم تا در این مرحله بتوانیم از مزیت های آن استفاده کنیم.

باتوجه به ابزاری که از آن برای انتشار کمپین تبلیغاتی استفاده کرده اید، فاکتورهایی در اختیار دارید تا میزان موفقیت کمپین خود را بسنجید. چند نمونه از این فاکتورهای کاربردی در شبکه های اجتماعی(توییتر، اینستاگرام، تلگرام، لینکدین و…)؛ میزان افزایش دنبال کنندگان، میزان ریتوییت شدن یک توییت، میزان بازدید کنندگان یک استوری، میزان لایک ها، نرخ کلیک و نرخ تبدیل.

سخن پایانی

امروزه کمپین های دیجیتال مارکتینگ رونق زیادی پیدا کرده اند و کسب و کارهای زیادی را به اهداف شان رسانده است. اگر شما هم مراحل عنوان شده در مقاله را قدم به قدم، با دقت و نکته سنجی به کار ببندید، قطعا شاهد پیشرفت کسب و کار خود خواهید بود.

کمپین ها دارای دو نوع آنلاین و آفلاین هستند که در مقاله به صورت خلاصه با آنها آشنا شدید و مراحل راه اندازی یک کمپین موفق را عنوان کردیم. ممکن است در ابتدا سخت و وقت‌گیر به نظر برسد اما زمانی که یک برنامه ریزی منسجم و اصولی داشته باشید، کمپین ها راهی تازه رو به روی کسب و کار شما قرار خواهند داد. امیدواریم این مقاله در این مسیر ثمربخش واقع شود. از خواندن نظرات و پیشنهادات شما لذت می‌بریم و امید نوشتن می‌گیریم. موفق باشید.

منبع:

tinyurl b2n.ir

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید.

[yasr_visitor_votes size="large"]

نویسنده

نظرات ( 0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

Billy_49

مقالات مرتبط

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart