چگونه یک کمپین تبلیغاتی بنویسیم؟ | نقطه شروع کمپین تبلیغاتی
Search
Close this search box.

چگونه یک کمپین تبلیغاتی بنویسیم؟ | نقطه شروع کمپین تبلیغاتی

زمان مطالعه: 7 دقیقه
کمپین تبلیغاتی چیست؟

لیست محتوا

Contents

ممکن است این روزها عبارت کمپین تبلیغاتی را زیاد شنیده باشید، بسیاری از افراد با این عبارت آشنا نبوده و از تاثیر گذاری بالای آن بی خبر هستند.باید گفت کمپین تبلیغاتی، می تواند نقش موثری در جذب مخاطب به منظور استفاده از یک خدمت یا محصول یک برند داشته باشد. همانطور که می دانید بهترین محصول یا خدمت اگر به شیوه ی درست و اصولی به مخاطب معرفی نشود، نمی تواند آنها را به مشتری تبدیل کند.

بنابراین داشتن یک کمپین قوی و با کیفیت شرایطی را فراهم می کند تا میزان فروش به شیوه ی باورنکردنی افزایش یابد.پس برای هر برند یا شرکتی برخورداری از یک کمپین تبلیغاتی با عملکرد خوب برای ارائه خدمت یا محصولات خود بسیار ضروری است.

طراحی استراتژی کمپین تبلیغاتی یکی از مهم ترین عوامل موفقیت کمپین ها می باشد کارشناسان متخصصو با تجربه آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا با ارائه مشاوره در این زمینه، به شما کمک خواهند کرد تا بهترین مسیر را انتخاب کنید.

ما در این مقاله قصد داریم تا به شما کمک کنیم که چگونه یک کمپین تبلیغاتی بنویسید. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که می خواهید با نوشتن یک کمپین تبلیغاتی تحولی در فروش داشته باشید، پیشنهاد می کنیم تا انتها همراه ما باشید.

کمپین تبلیغاتی چیست؟

در لغت کمپین به پویش معنی شده و کمپین تبلیغاتی همان برنامه جامع و کامل تبلیغاتی نام دارد که توسط تیم متخصص و مجرب نوشته و اجرا می شود.

امروزه در میان صاحبان کسب و کار کمپین های تبلیغاتی بسیار ترند و محبوب بوده به طوری که همگی به دنبال با کیفیت ترین کمپین برای افزایش فروش خود می باشند.

به مجموعه ای از برنامه های هماهنگ ولی مستقل که اجرای آن به طور منظم و دقیق انجام می شود، کمپین تبلیغاتی گفته می شود.

در کنار اجرای آن باید آنالیز و بررسی هایی صورت گیرد تا بتوان از میزان خروجی و بازدهی کمپین تبلیغاتی مطلع شد و هم چنین پیام و هدف مشترکی را به روش های گوناگون در قالب های مختلفی از جمله چاپی، صوتی، تصویری و محیطی در اختیار مخاطب قرار می دهد.

کمپین های تبلیغاتی یا برای افزایش آگاهی از برند و یا فروش محصول یا ارائه خدمت انجام می شود. این نوع کمپین ها معمولا از چند رسانه برای رسیدن به هدف خود و ارتباط گرفتن با مخاطب بهره می گیرند. به عنوان مثال بسیاری از برندها از تبلیغات تلویزیونی، شبکه های اجتماعی و پخش برشور استفاده می کنند.

لازم به ذکر است مهمترین مسئله ای که باید به آن توجه ویژه ای داشت، سرمایه ای است که برای آن در نظر گرفته می شود. باید گفت میزان سرمایه با بازدهی کمپین تبلیغاتی رابطه‌ی مستقیم دارد. به این صورت که کارفرما مقدار هزینه ای که برای این کار در نظر می‌گیرد به همان نسبت بر روی کیفیت تبلیغات و عملکرد آن تاثیر خواهد داشت .

معمولا این نوع کمپین ها توسط تیم های با تجربه و با هدفی خاص بوده که پس از گذشت مدت زمان معینی به دستاوردهایی که از قبل برنامه ریزی شده می رسد.

 

ویژگی های کمپین تبلیغاتی

انواع کمپین تبلیغاتی

شاید بسیاری از صاحبین کسب و کارها بر این باور باشند که کمپین تبلیغاتی تنها به منظور معرفی یک خدمت و یا یک محصول ایجاد می شود، در صورتی که انواع مختلفی از کمپین تبلیغاتی وجود دارد که هر یک با هدف مشخصی اجرا می شود.

ما در ادامه به چند نمونه از انواع کمپین تبلیغاتی اشاره می کنیم.

تبلیغات مصرف کننده

این نمونه از کمپین های تبلیغاتی که در دو مرحله اجرا می شود، به گونه ای است که در مرحله ی اول به مصرف کننده درباره ی خدمتی معین و یا یک محصول خاص اطلاعاتی داده می شود. در مرحله‌ی بعدی مشتری را برای خرید آن متقاعد می کنند.

کمپین‌ تبلیغاتی عمومی

کمپین تبلیغاتی عمومی به این صورت است که توسط اتحادیه‌های تجاری یا تامین کنندگان به منظور تبلیغ یک محصول خاص و ویژه اجرا می شود. هدف این نوع کمپین ها، دعوت به استفاده از محصول معرفی شده است.

برای آشنایی با طراحی کمپین دیجیتال مارکتینگ می توانید مقاله ما را در این زمینه مطالعه کنید.

تبلیغات شرکت

همانطور که از نام آن پیداست کمپین تبلیغاتی شرکت، با هدف معرفی شرکت در راستای متقاعدسازی سرمایه گذاران به خرید سهام شرکت مورد نظر می باشد. این نوع کمپین ها تاثیر بسزایی در بهبود جایگاه آنها در بورس دارد.

تبلیغات خدمات عمومی

تبلیغات خدمات عمومی با هدف بالا بردن سطح آگاهی مردم در خصوص موضوعی خاص انجام می شود. این نوع کمپین تبلیغاتی از رسانه های جمعی از جمله تلویزیون و رادیو کمک می گیرند.

این سه نمونه از کمپین ها بخش کوچکی از انواع کمیپن های تبلیغاتی بوده و گفتنی است چندین نمونه با اهداف متفاوتی اجرا می شود. مانند: کمپین بهینه سازی موتور‌های جستجو، تبلیغات دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات مشارکتی، کمپین بازاریابی محتوا و…

چه مراحلی را باید برای نوشتن کمیپن تبلیغاتی گذراند؟

همانطور که گفته شد نوشتن کمپین تبلیغاتی و اجرای آن به یک تیم حرفه ای نیازمند بوده تا از بیشترین بازدهی برخوردار باشد. ما در این قسمت سعی داریم تا مراحلی که باید برای نوشتن یک کمپین تبلیغاتی پیمود را برایتان شرح دهیم:

مرحله ی اول: بررسی وضعیت پیش از اجرای کمپین

لازم است تا قبل از اجرای کمپین توسط روش های آنالیز، وضعیت فعلی کسب و کار مد نظرتان را تحلیل و بررسی کنید. آگاهی از وضعیت بازار موجب شده تا نقاط قوت و ضعف کسب و کار را بشناسید تا بتوانید کمپین تبلیغاتی مورد نظر را به بهترین نحو ممکن نگارش کنید.

مرحله‌ی دوم: تعیین بودجه‌ برای کمپین تبلیغاتی

همانطور که در بالا به آن اشاره شد سرمایه با کیفیت و تاثیرگذاری کمپین رابطه ی مستقیمی داشته به همین منظور نیاز است تا با برنامه ریزی بودجه بندی را برای کمپین تبلیغاتی مشخص کنید.

در ابتدا باید حداقل هزینه ای که برای شروع کمپین به آن نیاز دارید و موجب بازگشت سرمایه و سود حداقلی می شود را به دست آورید. در این بخش شما باید محاسبات دقیقی انجام دهید تا در کنار بازگشت سرمایه، به سوددهی برسید. لازم به ذکر است میزان سرمایه ای که کارفرما تعیین می کند هم نقش بسیار مهمی دارد.

 

تحلیل کمپین تبلیغاتی

مرحله ی سوم: شناخت مخاطب هدف

در مرحله ی سوم که همان مرحله ی شناخت مخاطب هدف است باید مشخص شود که محصول و خدمت مورد نظر برای چه افرادی مناسب است. سن، سطح درآمد، جنسیت، میزان تحصیلات و… از جمله اطلاعاتی است که می تواند در شناخت مخاطب هدف شما و به دنبال آن در نوشتن کمپین تبلیغاتی تاثیر بسزایی داشته باشد.

به زبان ساده تر شما با اطلاع از مخاطبین تبلیغات می توانید متوجه این موضوع شوید که کمیپن را با زبان رسمی اجرا کنید یا با زبان دوستانه و غیر رسمی با مخاطب ارتباط برقرار کنید.

مرحله‌ی چهارم: تهیه ی استراتژی

می توان گفت یکی از مهمترین مراحلی که در موفقیت کمپین نقش موثری دارد، خلق استراتژی می باشد. در مرحله ی چهارم نیاز است تا یک تیم حرفه ای و با تجربه را برای طراحی کمپین تبلیغاتی خود انتخاب کنید. اعضای این تیم باید هیچ وظیفه ای به جز طراحی کمپین نداشته و بر روی این موضوع متمرکز شوند.

برای تهیه ی استراتژی، جلسه طوفان فکری تشکیل شده و اعضای تیم می بایست تا در مورد نحوه‌ی انجام تبلیغ و بهترین استراتژی بیاندیشند و تصمیم بگیرند.
باید توجه داشت که حتی بیهوده ترین پیشنهادات هم باید در این جلسات مطرح شده و آنها را مورد بررسی قرار داد. هم چنین در این به بخش رسانه ها و روش هایی که کمپین تبلیغاتی طراحی شده قرار است از آنها بهره بگیرد هم تعیین می شود.

مرحله‌ی پنجم: ایجاد ساختار ارتباطی

زمانی می توان گفت کمپین تبلیغاتی موفق عمل می کند، که بتواند پیام مناسب را در مناسب ترین زمان و از طریق بهترین رسانه ها به مخاطب منتقل کند. باید در مرحله ی پنجم برای ایجاد ساختار ارتباطی با مخاطبین هدفی که در مراحل قبلی آنها را مشخص کردیم، ارتباط برقرار کنیم تا بتوانیم پیام کمپین تبلیغاتی را به آنها به درستی منتقل کنیم.

مرحله ششم: داشتن برنامه روزشمار

مرحله ی ششم باید به نحوی باشد که تمامی برنامه هایی که قرار است اجرا شود، به صورت روزشمار بوده و روزانه باید مطابق با برنامه و به صورت منظم عملی شود.

باید گفت برنامه های تبلیغاتی را به سه دسته تقسیم بندی می کنند. دسته ی اول روزهای ابتدایی کمپین و به ترتیب روزهای اوج و روزهای تحلیل و آنالیز نام دارد. در انتهای کمپین باید تمامی برنامه هایی که اجرا شده آنالیز و بررسی شود تا متوجه شوید کمپین تا چه میزان موفق عمل کرده و نتایج به دست آمده از آن به چه صورت است.

نکاتی در مورد نگارش کمیپن تبلیغاتی

همانطور که می دانید هر کمپینی با توجه به نوع آن اهدافی برای آن تعریف شده است. استفاده از الگوی SMART می تواند در نوشتن کمپین تبلیغاتی بسیار اثرگذار باشد. در الگوی SMART بیان می شود که اهداف می بایست:

Specefic یا خاص، Measurable یا قابل ارزیابی ، Attainable یا قابل دستیابی، Relevant یا متناسب با نیاز شما و Time-based یا دارای محدوده زمانی است.
سعی کنید بیشتر از کلیپ و تصاویر استفاده کنید. زیرا اثرگذاری تصاویر نسبت به متن بسیار بالا است و به راحتی در ذهن مخاطب می نشیند.پس می توان گفت برای افرادی که می خواهند کمپین های تبلیغاتی در بستر اینترنت اجرا کنند باید از تصاویر بهره بگیرند.

زمانی که می خواهید کمپین تبلیغاتی خود را بنویسید سادگی و شفافیت محتوای کمپین را در اولویت خود قرار دهید و از ابهام و پیچیدگی دوری کنید. این موضوع باعث می شود تا مخاطب تا آخرین روز کمپین شما را دنبال کند.

از عباراتی استفاده کنید که مخاطب با خواندن آن احساساتی شود و یا محتواهایی تولید شود که تحت تاثیر احساسات خود قرار گیرد. لازم به ذکر است هیچ گاه به فکر فریب مخاطب نباشید از این رو تمامی ویژگی های محصول و یا خدمت مورد نظر را بدون هر گونه اغراقی بیان کنید.

سخن نهایی

هر کسب و کاری برای آن که بتواند از فروش و سود بالایی برخوردار باشد باید به کمپین های تبلیغاتی که توسط تیم های مجرب تدوین و اجرا می شود، توجه داشته باشد.

ما در این مقاله سعی کردیم تا اطلاعاتی در خصوص آن که چگونه کمپین تبلیغاتی بنویسیم در اختیارتان قرار دهیم . امیدواریم این مطالب برایتان مفید واقع شود.

منبع: u.to clck.ru cutt.ly pinterest.com

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید.

[yasr_visitor_votes size="large"]

نویسنده

نظرات ( 0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

Billy_49

مقالات مرتبط

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart