الگوریتم رنک برین ( Rank Brain ) چیست؟ | پویا مارکتینگ
Search
Close this search box.

الگوریتم رنک برین ( Rank Brain ) چیست؟ | پویا مارکتینگ

زمان مطالعه: 7 دقیقه
الگوریتم رنک برین چیست؟

لیست محتوا

Contents

الگوریتم‌ رنک‌ برین ، یکی از الگوریتم‌های جدید گوگل براساس هوش مصنوعی می‌باشد. هدف از طراحی الگوریتم رنک‌ برین شناسایی مفهوم موردنظر کاربران اینترنت از عبارتی که جست‌و‌جو می‌کنند و نمایش بهترین پاسخ به آن‌ها است. علاوه‌براین الگوریتم رنک‌ برین باید براساس رفتار کاربران نتایج جستجو را ازنظر رتبه‌بندی بهینه‌سازی کند.

الگوریتم‌های گوگل با جمع‌آوری و تفسیر داده‌های بستر اینترنت درتلاش هستند تا بهترین و کامل‌ترین پاسخ را برای جست‌وجوی کاربران ارائه نمایند. تابه‌حال الگوریتم‌های مختلفی به موتور جست‌وجوی گوگل اضافه شده اند که هرکدام از این الگوریتم‌ها وظیفه خاصی را بر عهده دارند. مجموعه فعالیتهای تمامی این الگوریتم‌ها باهدف ارائه‌ی بهترین پاسخ به کاربران اینترنت می‌باشد.در سال 2013 میلادی الگوریتم اصلی گوگل با نام هامینگ برد یا الگوریتم مرغ مگس‌خوار طراحی و اجرا شد.
در نسخه‌های ابتدایی تمامی الگوریتم‌های گوگل، توجه روی کلمات و نگارش آن‌ها بود. به بیانی دیگر الگوریتم‌های گوگل مانند پنگوئن، پاندا و….. تلاش می‌کردند

بهترین ارتباط بین کلمه‌ی جست‌و‌جو شده و کلمات کلیدی صفحه وب‌سایت‌ها را بیابند.همین رویکرد موجب شد تا مالکان وب سایت‌ها با تکرار کلمه‌ی کلیدی در قسمت‌های مختلف صفحه، شانس خود را برای کسب جایگاه بهتر در گوگل افزایش دهند. این مسئله، باعث عدم رضایت کاربران اینترنت و افزایش تولید محتوای کم‌ارزش شد.

بنابراین الگوریتم رنک ‌برین با هدف توجه به مفهوم کلمه به جای خود کلمه و پیشنهاد صفحاتی که دارای مناسبترین پاسخ برای جست‌و‌جوی کاربران بودند، ارائه شد.

الگوریتم رنک برین سبب شد تا مفهوم کلمه کلیدی جایگزین خود کلمه کلیدی شود.در این مقاله به تمام سوالات شما درباره الگوریتم رنک‌ برین پاسخ خواهیم داد.

یکی از مهم ترین نکات در انجام خدمات سئو تسلط کافی سئوکاران به الگوریتم های گوگل است. اگر قصد دارید به تازگی سئو را شروع کنید بهتر است به خوبی با الگوریتم های گوگل آشنا شوید.

هدف از الگوریتم رنک برین Rank Brain چیست؟

جدیدترین رویکرد موتور جست‌وجوی گوگل برای پردازش داده‌ها و نمایش مناسب‌ترین نتیجه و ارائه‌ی بهترین رتبه‌بندی، الگوریتم رنک‌ برین گوگل است.
هدف اصلی الگوریتم رنک ‌برین ارائه‌ی بهترین نتایج جستجو برای جستجوهای بی جواب می‌باشد.الگوریتم رنک‌ برین در اکتبر سال 2015 توسط شرکت گوگل به‌صورت رسمی معرفی شد. الگوریتم رنک ‌برین برای تکمیل عملکرد الگوریتم مرغ مگس خوار طراحی و اجرا شد.

الگوریتم رنک ‌برین بر اساس هوش مصنوعی می‌باشد که با استفاده از فناوری یادگیری ماشین یا Machine Learning طراحی شده است. یادگیری ماشین یعنی یک کامپیوتر با استفاده از برنامه‌های فنی دقیق، نحوه کارکرد چیزی را بدون آموزش انسان فرابگیرد.

الگوریتم‌های یادگیری ماشین به کاوش و تجزیه و تحلیل داده‌ها می‌پردازند و با بهره‌گیری از هوش مصنوعی سعی می‌کنند از نتایج آزمایش‌های خود درسهایی بیاموزند.
به بیان ساده‌تر، با بهره‌گیری از تلفیق الگوریتم یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، موتورهای جستجو روزانه چیزهای جدیدتری می‌آموزند و هوشمندتر می‌شوند.

 

rankbrain

 

الگوریتم رنک ‌برین و رتبه بندی گوگل

گوگل همواره برای میلیاردها جست‌و‌جو از سراسر جهان در طول روز پاسخ مناسب را ارائه می‌دهد. برای موتورهای جست‌و‌جوگر، پاسخ به جست‌و‌جو های کاربران یک چالش بزرگ می‌باشد، زیرا اغلب نمی‌توان به سوالات با یک روال شناخته شده پاسخ داد. بنابراین گوگل در حال آزمایش سیستمی با استفاده از هوش مصنوعی است که بتواند جستجوهای ناشناخته را نیز پاسخ دهد. این سیستم هوشمند، همان الگوریتم رنک برین می‌باشد.

RankBrain سومین عامل مهم رتبه بندی توسط گوگل نامیده می‌شود. براساس نظر گوگل، الگوریتم رنک ‌برین از زمانی که عرضه شده است بسیار موفق عمل کرده و تأثیر به‌سزایی بر جستجوها دارد. الگوریتم رنک ‌برین در تعیین ارتباط بین سوالات و پاسخ جست‌و‌جوها نقشی کلیدی ایفا می‌کند.

اگرچه الگوریتم رنک برین در رتبه بندی گوگل، رتبه سوم را به دست آورده است اما این فقط یکی از عامل‌هایی است که گوگل برای تعیین کردن ارتباط و کیفیت محتوایی که یک وب‌سایت در رابطه با نتایج جستجوها ارائه می‌کند، می‌باشد.

برای آشنایی با الگوریتم های گوگل می توانید مقاله ما را در این زمینه مطالعه کنید.

تاثیر الگوریتم رنک ‌برین بر نتایج جست‌و‌جو چیست؟

جست‌وجو قبل از اجرای الگوریتم رنک برین

کاربران قدیمی اینترنت، بارها با این سناریو روبه‌رو شده‌اند که بعد از سرچ یک عبارت در گوگل، با عبارات و تایج نامربوط روبرو می‌شدند و فقط تعدادی تگ ساده در مورد موضوع مورد جست‌و‌جو در سایت‌ها مشاهده می‌کردند.

در گذشته، سئو و بهینه سازی سایت‌ها فقط در استفاده از تگ‌ها و لینک سازی خارجی خلاصه شده بود و به‌آسانی وب‌سايت‌ها جزء نتایج برتر قرار می‌گرفتند. حتی آن هنگام نیز هیچکس دقیقا دلیل این موضوع را نمی‌دانست.

جست‌وجو بعد از اجرای الگوریتم رنک برین

امروزه با هر جستجویی در اینترنت، با صفحات و نتایج مرتبط روبرو می‌شوید و حتی قسمت کلیدی نتایج در یک چارچوب برای شما نمایش داده می‌شود. اما این اتفاق چگونه ممکن است؟ سازوکار الگوریتم‌های گوگل چگونه است؟ الگوریتم رنک ‌برین باهوش چه کار می‌کند؟ در این مقاله با دنیای الگوریتم رنک‌برین بیشتر آشنا خواهید شد و به سوالات شما درباره‌ی این الگوریتم پاسخ داده خواهد شد.

کارکرد الگوریتم رنک ‌برین چیست؟

الگوریتم رنک ‌برین به طور چشمگیری عملکرد جست‌و‌جوی گوگل را بهبود می‌بخشد. الگوریتم رنک‌ برین وظایف زیر را برعهده دارد:

  1. تجزیه و تحلیل جستجوهای پیچیده‌ و طولانی
  2. تجزیه و تحلیل جستجوهای سوالی که برای اولین بار پرسیده شد‌ه‌اند.
  3. شناخت زبان محاوره‌ای کاربران و ایجاد واژه‌های محاوره‌ای جدید.
  4. تجزیه و تحلیل گفتگوها.
  5. تجزیه و تحلیل ورودی ها براساسِ زبان

الگوریتم رنک ‌برین بر پایه‌ی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بوده و با اهداف بالا ایجاد شده است. الگوریتم رنک‌ برین ، اولین الگوریتمی است که موتور جست‌وجوی گوگل از آن برای رتبه بندی وب‌سايت‌ها استفاده کرده است. الگوریتم رنک برین ، تجزیه و تحلیل نتایج جستجوها را با الگوهای شناخته شده بررسی می‌کند و رابطه ای میان نتایج و اطلاعات موردنظر کاربر ایجاد می‌کند. به این ترتیب، این الگوریتم با هر جست‌و‌جوی جدید توسط کاربران می‌آموزد و هوشمندتر می‌شود.

بررسی سازوکار الگوریتم رنک‌ برین

الگوریتم رنک ‌برین پیوسته در حال تغییرکردن، یادگیری و هوشمندتر شدن می‌باشد. این موضوع سبب می‌شود که با بهره‌گیری از الگوریتم رنک‌ برین نتیجه‌ای به کاربر ارائه شود که شباهت بسیار زیادی به کلمات موردجستجو داشته باشد. علاوه بر این، الگوریتم رنک ‌برین قادر است که به یادگیری الگوهای جدید بپردازد و آن‌ها را تشخیص دهد و در مقایسه با الگوریتم‌های دیگر گوگل پیشرفته‌تر بوده و سازوکار بهتری در ویرایش نتایج جست‌و‌جو دارد.

ازنظر گوگل، این الگوریتم از مهم‌ترین سیگنال‌های تعیین‌ جایگاه و رتبه‌بندی سایت‌ها می‌باشد. امروزه الگوریتم رنک ‌برین ، سومین عامل موثر در تعیین نتایج و پاسخ به جست‌و‌جوهای کاربران و رتبه‌بندی سایت‌ها می‌باشد.

عملکرد الگوریتم رنک‌ برین به چه صورت است؟

بررسی الگوریتم رنک برین و تاثیر آن بر نتایج جست‌و‌جوها برای شناسایی استراتژی‌های تاثیرگذار برای کسب جایگاه بهتر مفید خواهد بود. برخی از ویژگی‌های الگوریتم رنک‌ برین به شرح زیر است:

الگوریتم-رنک-برین

1- توجه به مفهوم و پاسخ به سوالات کاربران

محتوای صفحه مهم‌ترین عامل مؤثر در سئو می‌باشد و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست. بنابراین مالکان سایت‌ها باید محتوایی بسازند که علاوه بر هدف محور بودن، پاسخگوی نیازهای جدید کاربران باشد و پاسخی کامل‌تر از گذشته به نیازهای کاربران ارائه دهد.

گوگل نیز به شناسایی مفهوم کلیدی براساس عبارت جست‌و‌جو شده می‌پردازد. الگوریتم رنک‌ برین به دلیل بهره‌مندی از هوش مصنوعی می‌تواند حجم بالای دیتا را به بردارهایی خوانا برای کامپیوتر تبدیل‌کند. هنگامی که کلمه یا عبارتی را جست‌و‌جو می‌کنند که گوگل با آن آشنایی ندارد، این الگوریتم شروع به حدس زدن در مورد آن کلمه و یا کلمات مشابه با آن می‌کند تا بتواند بهترین پاسخ را به جست‌وجوی کاربر بدهد.

الگوریتم رنک برین نسبت به کلمات و عبارات مورد جست‌وجو بسیار دقیق است و معنای این کلمات را به خوبی تفسیر می‌کند سپس با بررسی موقعیت جغرافیایی کاربر، تاریخچه جستجوها، علایق کاربر و با بهره‌گیری از عوامل دیگر (200 عامل که توسط گوگل معرفی شده) به رتبه‌بندی نتایج جست‌و‌جوی کاربران گوگل برای قرار دادن در صفحه نخست گوگل می‌پردازد. به بیان ساده‌تر الگوریتم رنک برین ، برای تفسیر کلمات جست‌و‌جو شده توسط کاربران ایجاد شده است.

2- عوامل تاثیرگذار بر رضایت کاربران قبل از ورود به صفحه

قبل از نمایش سایت شما به کاربر مواردی مانند سرعت لودشدن صفحه، نمایش صحیح صفحه در موبایل و تبلت، رعایت کردن استانداردهای کدنویسی و طراحی زیبا و کاربردی توسط موتور جست‌وجوی گوگل مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تمامی این موارد برای جلب هرچه بیشتر رضایت کاربران می‌باشد. کار الگوریتم رنک ‌برین محدود به شناسایی مفهوم کلمه‌ی سرچ شده توسط کاربران نمی‌شود، الگوریتم رنک‌ برین بعد از پاسخ به جست‌و‌جوی کاربر، میزان رضایت کاربر ازپاسخی که گوگل به جست‌وجوی او داده است را نیز بررسی کند.

به بیان ساده‌تر رفتاری که کاربر در صفحه نتایج جست‌وجو از خود نشان می‌دهد، به الگوریتم رنک‌ برین کمک می‌کند تا درک کاملی از مفهوم مورد نظر کاربر داشته باشد و رتبه‌بندی نتایج جستجوی کاربران را نیز براساس‌ همین سازوکار تعیین کند.

با هر جست‌و‌جو در گوگل، الگوریتم رنک ‌برین به بررسی رفتار کاربر و جایگاه صفحات می‌پردازد. در این پروسه عبارت جست‌و‌جوشده، مشخصات کاربر و نتایجی

که گوگل ارائه داده است، ذخیره می‌شود. در گام بعدی سایت‌هایی که کاربر وارد آن‌ها می‌شود و زمانی که کاربر در هریک از آن‌ها طی می‌کند، بررسی می‌شود و در پایان میزان رضایت از این صفحات بررسی می‌شود. سپس براساس ميانگين اطلاعات جمع‌آوری شده، تغییر رتبه‌بندی نتایج و سایت‌ها انجام می‌شود.

3- بررسی رضایت کاربران در طول جستجو

الگوریتم رنک ‌برین در تمام طول مسیر جست‌و‌جو، یعنی از شروع جست‌و‌جو توسط کاربر تا دریافت پاسخ، کاربر را همراهی نموده و باتوجه به رفتار و عکس‌العمل‌های کاربر نتایج جست‌و‌جو را بهبود می‌بخشد. بنابراین یکی از مهم‌ترین فاکتورها میزان رضایت کاربران از نتایجی که به آن‌ها نمایش داده می‌شود، است.

4- بررسی کردن رضایت کاربران از محتوای صفحه‌ها به صورت دوره‌‌های مشخص

الگوریتم رنک‌ برین صفحات اینترنت را بصورت دوره‌ای بررسی می‌کند و میزان اشتراک‌گذاری صفحات در شبکه‌های اجتماعی مختلف، تعداد لینک‌های خارجی داده شده به صفحه، نظرات درج شده‌ی کاربران و امتیازی که کاربران به محتوای آن صفحه داده‌اند را بررسی می‌کند.

ازطرف دیگر، میزان ماندن کاربر در صفحه ی یک سایت نیز نشان دهنده‌ی ارتباط و تطابق محتوای سایت به عبارت مورد جست‌و‌جوی کاربر می‌باشد.

5- عبارات مورد استفاده برای لینک‌سازی‌ها(داخلی و خارجی)

یکی از راهکارهای گوگل برای درک موضوع صفحه‌ها، نحوه لینک دادن صفحات اینترنتی دیگر به آن صفحه می‌باشد.

6- رعایت اصول نگارشی و ساده‌نویسی و جامعیت محتوا

اصلی‌ترین اشتباه مدیرانِ سایت‌ها این است که مقالات پیچیده می‌نویسند و همین امر سبب می‌شود که نتوانند جایگاهی در رتبه‌بندی گوگل به دست آورند. اضافه شدن الگوریتم رنک ‌برین به گوگل، باعث هوشمندتر شدن گوگل در این موارد شده است.

آیا الگوریتم RankBrain سایت‌ها را جریمه می‌کند؟شاید برای شما نیز این سوال پیش‌آمده باشد که آیا این الگوریتم، مانند الگوریتم پاندا یا الگوریتم پنگوئن، برای سایت‌ها جریمه دارد؟ یاخیر؟ باید بدانید که این الگوریتم برای تنبیه سایت‌ها جریمه‌ای ندارد و فقط سعی می‌کند که بهترین نتایج در پاسخ به جست‌وجوی کاربران برای برطرف کردن نیازهای آن‌ها ارائه شود.

جمع بندی

همانطور که تاکنون متوجه شده‌اید دیگر زمان استفاده از کلمات کلیدی غیرمرتبط با جست‌وجوی کاربران به پایان رسیده و دوران توجه به رضایت کاربران از محتوای سایت‌ها شروع شده است. برای همین منظور الگوریتم رنک برین با کمک گرفتن از هوش مصنوعی خود بر روی تجزیه و تحلیل رفتار کاربران و نمایش نتایج جست‌و‌جوی کاربران برطبق بعضی معیارها مانند زمان حضور کاربران در صفحه‌ای از سایت، نرخ بازگشت سایت‌، نرخ کلیک و… دقیق شده است.

برای کسب بهترین نتیجه باید اقدام به تولید محتوای با ارزش و مفید کرده و توجه داشته باشید که اگرچه پنج سال از انتشار الگوریتم رنک ‌برین می‌گذرد اما هنوز الگوریتم رنک برین در مرحله‌ی آزمایش بوده و برای بهبود عملکرد خود تلاش می‌کند.

منبع: bit.ly cutt.ly shorturl.at

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید.

[yasr_visitor_votes size="large"]

نویسنده

نظرات ( 1 )

One thought on “الگوریتم رنک برین ( Rank Brain ) چیست؟ | پویا مارکتینگ

  1. ملیحه گفت:

    عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

Billy_49

مقالات مرتبط

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart