الگوریتم پاندا گوگل چیست؟ معرفی 8 خط قرمز الگوریتم پاندا
Search
Close this search box.

الگوریتم پاندا گوگل چیست؟

زمان مطالعه: 9 دقیقه
الگوریتم پاندا چیست؟

لیست محتوا

Contents

اگر یک وبسایت را مدیریت می‌کنید و مدام در تلاش هستید تا رتبه و جایگاه وبسایت خود را در میان نتایج گوگل بهبود ببخشید، قطعا به نام الگوریتم پاندا در لیست اگوریتم های گوگل برخورد کرده‌اید. این الگوریتم به تازگی به کمک دیگر الگوریتم های گوگل آمده تا در رتبه بندی وبسایت‌ها کمک نماید.

الگوریتم پاندا تاثیر زیادی در کیفیت محتوای وبسایتها داشته و از آنجایی که بسیار سختگیر و جدی می‌باشد، سبب شده تا مدیران وبسایت‌ها توجه بیشتری به کیفیت و اعتبار محتواهای تولیدی داشته باشند و در نهایت مخاطبان با محتواهای بی ارزش و صفحات اشباع از تبلیغ رو به رو نخواهند شد.

پس اگر مایلید تا با رویکرد الگوریتم پاندا بیشتر آشنا شوید و وبسایت خود را از جریمه شدن توسط آن حفظ نمایید، با آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا همراه شوید و ادامه این مقاله را از دست ندهید.

آشنایی کامل با الگوریتم های گوگل یکی از مهم ترین موارد در بهینه سازی سایت است کارشناسان ما با انجام خدمات سئو و بهینه سازی سایت حرفه ای به شما این امکان را می دهند تا بهترین مسیر را انتخاب کنید.

الگوریتم پاندا گوگل چیست؟

گوگل امروزه محبوب‌ترین و پرمخاطب‌ترین موتور جستجو در دنیاست و بدیهیست این موفقیت را طول یک شب به دست نیاورده است. این موتور جستجو قدرتمند سالهاست که در حال فعالیت بوده و فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرده تا به جایگاه امروز رسیده است.

چیزی که گوگل را به این درجه از محبوبیت رسانده، هدف آن است. این موتور جستجو تمام انرژی و توان خود را صرف ارائه بهترین محتواها به مخاطبان خود می‌کند و رضایت آنان را در صدر اهداف خود قرار داده است.

گوگل برای رسیدن به این هدف والا و ارزشمند از الگوریتم‌های قدرتمند خود کمک می‌گیرد. همان طور که میدانید الگوریتم های گوگل بسیار هوشمند و دقیق هستند و با ظرافت بسیار بالایی میلیونها وبسایت‌ را بررسی کرده و طبقهبندی می‌کنند.

یکی از این الگوریتم‌ها که در لیست الگوریتم های گوگل بسیار اهمیت دارد، الگوریتم پاندا می‌باشد. پاندا وظیفه دارد تا محتواهای وبسایت‌ها را از نظر کیفیت و ارزشمندی بررسی نماید و برترین‌ داده‌ها و اطلاعات را در معرض دید مخاطب قرار دهد.

 

الگوریتم پاندا گوگل چیست؟

 

الگوریتم پاندا زمانی متولد شد که وبسایت‌ها بدون هیچ نگرانی و ترسی محتواهای یکدیگر را کپی و منتشر می‌کردند. در این حالت کاربران زمانی که برای پاسخ به یک سوال روی لینک چند وبسایت مختلف کلیک می‌کردند، با محتواهای یکسان رو به روز می‌شدند که واقعا آزاردهنده بود!

این مساله مخاطبان را دلزده و ناراضی کرده بود و گوگل را به این فکر واداشت تا یک راه‌حل اساسی برای این مشکل بیابد و یا اینکه با بسیاری از مخاطبان بالقوه خود خداحافظی نماید!

به این ترتیب مهندسان گوگل در سال 2011 موفق شدند تا الگوریتمی تحت عنوان “الگوریتم پاندا” را معرفی کرده و به مخاطب خود نشان دهند که برای جلب رضایت و اعتماد وی ارزش زیادی قائل هستند.

این الگوریتم مامور شد تا هر وبسایت‌ با محتواهای بی‌کیفیت و بی‌ارزش را از میان نتایج خود حذف کرده و در مقابل، وبسایت‌های معتبر که تلاش می‌کنند تا محتواهای جذاب و ارزشمند تولید نمایند را به جایگاه شایسته برسانند. اما نکته قابل توجه این است که گوگل الگوریتم‌های خود را بعد از معرفی رها نکرده و همواره در حال به روز رسانی آنهاست، پس به فکر دور زدن یا فریب آنها نباشید زیرا دیر یا زود دستتان رو خواهد شد!

در ادامه 8 خط قرمز محتوایی که این پاندای به ظاهر آرام را خشمگین می‌کند، معرفی خواهیم کرد و در پایان 14 نکته طلایی را یادآور می‌شویم تا با کمک آنها بتوانید از وبسایت خود را در مقابل جریمه الگوریتم پاندا محافظت نمایید.

برای آشنایی با الگوریتم های گوگل می توانید مقاله ما را در این زمینه مطالعه کنید.

8 خط قرمز اصلی الگوریتم پاندا گوگل

قبل از هر چیز باید رک و راست بگوییم که “کیفیت محتوا” و “رضایت کاربر” دو فاکتور اصلی برای جلب اعتماد الگوریتم پاندا می‌باشد، پس اگر به دنبال موفقیت وبسایت خود هستید باید توجه ویژه‌ای به این مساله داشته باشید. اما برای آشنایی بیشتر و بهتر با جزئیات مواردی که پاندای گوگل را عصبانی می‌کنند، ادامه مقاله را مطالعه نمایید:

محتواهای بی‌ارزش و بی‌کیفیت

محتواهای بی‌ارزش آن دسته از محتوا هستند که هیچ بار مفیدی نداشته و به عبارت دیگر نیاز کاربر را برطرف نمی‌کنند. در چنین حالتی کاربر ناراضی به سرعت از وبسایت خارج خواهد شد و در نتیجه این مدت زمان کوتاه ماندگاری کاربر یک نکته منفی برای الگوریتم پاندا بوده و برای رتبه آن وبسایت بسیار مخرب خواهد بود.

پس قبل از شروع فرآیند تولید محتوا، داده و اطلاعات کافی را به دست آورده و با احساس مسئولیت و تعهد محتوا را نگارش یا تولید نمایید. محتواهای جذاب آنهایی هستند که علاوه بر مفید بودن، جذاب و درگیرکننده نیز باشند. کمک گرفتن از انواع قالب‌های محتوا مانند؛ ویدئو، تصاویر کارتونی، اینفوگرافیک، پادکست و … الگوریتم پاندا را خوشنود خواهد کرد.

محتواهای کپی و تکراری

کپی کردن محتوا از وبسایت‌های دیگر شاید مستقیما خشم الگوریتم پاندا را در پی نداشته باشد اما با توجه به اینکه احساس نارضایتی و عدم اعتماد را در کاربر ایجاد می‌کند، پس تاثیر منفی آن دامن وبسایت را خواهد گرفت.

حجم محتوای پایین

با توجه به اینکه الگوریتم پاندا کیفیت و مفید بودن محتوا را در درجه اول بررسی قرار میدهد، گاها دیده شده که محتواهای با حجم پایین و حدود زیر 300 کلمه را جز محتواهای بی ارزش تلقی کرده و حذف نموده است. پس زمانی صفحه جدیدی برای وبسایت خود ایجاد نمایید که محتوای مفید و کاربردی در آن منتشر نمایید.

استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی

درست است که تکرار و استفاده از کلمات کلیدی مضمون و مقصود یک محتوا را به موتورهای جستجو می فهماند و کمک می‌کنند تا ارتباط بین درخواست کاربران و محتواهای موجود با سهولت بیشتری صورت بگیرد، اما الگوریتم پاندا روی تکرار بی مورد و بیش از اندازه آن را حساس بوده و محتوای ذکرشده را فریبنده و فاقد ارزش تشخیص خواهد داد.

در نتیجه از به چگالی کلمات کلیدی در محتواهای متنی بسیار توجه کنید تا ناخواسته صفحه و محتوای خود را از دست ندهید.

 

الگوریتم پاندا

عدم رعایت نکات نگارشی

همان طور که می‌دانید رعایت علائم و اصول نگارش، محتوای متنی را بسیار باکیفیتتر و کاربرپسندتر می‌کند. بخش بندی درست محتوا، استفاده از تیترهای داخلی مناسب، جاگذاری صحیح علائم نگارشی، عدم وجود غلط‌های املایی و نکاتی از این دست، سبب می‌شوند که خوانایی یک محتوا بهبود پیدا کند و در نتیجه خواننده مفهوم را به درستی درک و پاسخ سوال خود را در مدت زمان کوتاهتری به دست آورد.

پس با توجه به این جزئیات، کیفیت محتواهای خود را افزایش داده و رضایت الگوریتم پاندا گوگل را جلب نمایید.

معتبر نبودن محتوا و عدم هماهنگی آن با درخواست کاربر (cloaking)

محتواهای تولیدی وبسایت علاوه بر اینکه باید منحصر به فرد و ارزشمند باشند، لازم است تا اعتبار و پایه علمی داشته باشند. این مورد مخصوصا در وبسایتهای حوزه پزشکی بسیار اهمیت دارد.

برای جلوگیری از جریمه شدن توسط الگوریتم پاندا، باید در پایان محتواهای خود نام منبع یا منابع را ذکر نمایید تا زمانی که گوگل در حال بررسی محتواهای وبسایت شماست، اعتبار و ارزش آنها را متوجه شود و در نهایت ترغیب گردد تا وبسایت شما در رتبه بهتری از نتایج خود به نمایش بگذارد.

نکته دیگر یکی از ترفندهای سئو کلاه سیاه میباشد و آن هم cloaking است. در این حالت محتوایی که موتورهای جستجو از یک صفحه می‌بینند با محتوایی که کاربر مشاهده می‌کند، مغایرت دارد. در نتیجه موتورهای جستجو طبق درک خود آن صفحه را جز نتایج درخواست کاربر قرار می‌دهند در صورتی که محتوای آن با نیاز کاربر ارتباطی ندارد و به این ترتیب صفحه را ترک خواهد کرد. اما در بسیاری از موارد این ترفند توسط الگوریتم پاندا شکست خواهد خورد.

حجم بالای تبلیغات

هنگام انتشار محتوا در یک صفحه وبسایت، باید به نسبت محتواهای مفید و محتواهای تبلیغاتی توجه کنید. روشن است که کاربران با صفحاتی که اطراف محتوای اصلی را مملو از بنرهای متحرک و ثابت کرده‌اند، ارتباط برقرار نمی‌کنند.

پس اگر جلب رضایت الگوریتم پاندا برای شما اهمیت دارد باید به این دقت کنید که هدف از انتشار یک صفحه، ارائه مطالب و محتواهای مورد نیاز کاربر است تا پاسخگوی وی باشند. در این حالت، حجم محتواهای مفید و باکیفیت باید به حجم تبلیغات بچربد!!!

تبلیغات زیاد زننده هستند و کاربر احساس سردرگمی کرده و در نتیجه به راحتی صفحه را ترک خواهد کرد، و این دقیقا همان عاملی است که به صورت غیرمستقیم به گوگل میفهماند که این وبسایت ارزشمندی لازم را دارا نمی‌باشد.

طراحی نامناسب و شلوغ صفحات

گاهی تنها تبلیغات نیست که مخاطب را دلزده میکند، بلکه این طراحی نامناسب و نازیبا صفحات است. استفاده از رنگ بندی زننده و نامتعارف و یا شلوغ بودن صفحه باعث می‌شوند که مخاطب صفحه را ترک نماید.

باور کنید قسمت‌های سفید و خالی نیز زیبایی خاص خود را دارند و قرار نیست تمام پیکسل‌های صفحه دارای یک محتوا باشند!!!

طراحی صفحات خود را کارآمد و سبک رقم بزنید و از سبک جذاب مینیمال کمک بگیرید تا احساس راحتی و آرامش را به مخاطب خود القا نمایید. در چنین حالتی مخاطب از اسکرول کردن صفحات وبسایت لذت می‌برد و مدت زمان ماندگاری وی افزایش پیدا می‌کند. الگوریتم پاندا نیز با مشاهده کاربران راضی و علاقه‌مند، در رتبه و جایگاه نتیج گوگل تجدید نظر خواهد کرد.

 

الگوریتم پاندا گوگل

چطور متوجه شویم که از سمت الگوریتم پاندا جریمه شده‌ایم؟

الگوریتم پاندا بر خلاف ظاهر آرام و دوست داشتنی که دارد بسیار جدی است و وای از روزی که اعتماد و اعتبار خود را نزد او از دست بدهید!

در نسخه‌های قبلی این الگوریتم گوگل، مدیران وبسایت قارد بودند تا با حذف محتواهای بی‌کیفیت و کم ارزش جایگاه قبلی خود را به مرور برای آن صفحه بازیابند. اما با به روز رسانیها و تقویت هوش الگوریتم پاندا، کار کمی سخت‌تر شده است.

اگر الگوریتم پاندا تشخیص دهد که یک صفحه از وبسایت ارزش و مرغوبیت کافی را دارا نیست، آن صفحه را از بین نتایج خود حذف خواهد کرد و اینجاست که با کاهش چشمگیر ترافیک و بازدید رو به رو خواهید شد. اما اگر تعداد صفحاتی از وبسایت که مورد قبول الگوریتم پاندا نیستند زیاد باشند، متاسفانه کل وبسایت را نادیده خواهد گرفت.

برای این منظور می‌توانید به گوگل سرچ کنسول مراجعه کرده و ترافیک ورودی صفحات خود را بررسی نمایید. در این حالت اگر با افت شدید بازدید یک صفحه مواجه شدید احتما جریمه شدن از سوی الگوریتم پاندا وجود دارد اما قطعی نیست، زیرا دلایل دیگری نیز ممکن است دخیل باشند. به هر حال بعد از آن که مطمئن شدید که این افت ترافیک به علت جریمه است، روند طولانی پیش رو خواهید داشت.

به همین دلیل است که همواره توصیه جدی می‌کنیم که تولید محتوا وبسایت را جدی بگیرید و سرسری و بدون برنامه‌ریزی از کنار آن عبور نکنید!

اگر تعداد محتواهای کپی شده و بی‌کیفیت کم باشد می‌توانید با حذف آنها، مجددا رضایت الگوریتم پاندا را به دست آورید اما اگر تعداد بالاتر باشد، به زحمت و هزینه خود نمی‌ارزد و بهتر است آن دامنه و وبسایت را به کلی فراموش کنید.

14 نکته مهم برای در امان ماندن از خشم الگوریتم پاندا گوگل

اگر از خشمگین شدن الگوریتم پاندا گوگل می‌ترسید، بهتر است یادآوری کنیم که با تولید محتواهای باکیفیت و کاربردی و ارزش قائل بودن برای مخاطب خود ، هیچگاه با جریمه این الگوریتم مواجه نخواهید شد.

الگوریتم پاندا بخشی از موتور جستجوی گوگل است، پس قطعا همانند خود گوگل به دنبال جلب رضایت کاربران و مخاطبان خود می‌باشد. در نتیجه اگر هر وبمستر کیفیت و ارزشمندی را در صدر لیست اهداف خود قرار دهد، نظر مثبت تمام الگوریتم های گوگل را نیز به دنبال خواهد داشت.

در ادامه نکاتی که بر کیفیت یک محتوا می‌افزایند را عنوان کرده‌ایم و توصیه می‌کنیم آنها را به دقت به کار بندید. خود را درگیر رتبه و جایگاه نتایج گوگل نکنید و خوشنودی و رضایت مخاطب خود را ارجح بدانید، با این رویکرد و استراتژی قطعا محتواهای تولیدی نیز مورد توجه الگوریتم های گوگل نیز قرار خواهد گرفت.

  •  اصلی‌ترین هدف، کیفیت و ارزشمندی محتوا است!
  • به استفاده صحیح از علائم نگارشی و عدم وجود غلط‌های املایی توجه کنید.
  • صفحات وبسایت را شلوغ نکنید!
  • از انواع و قالب‌های دیگر محتوا مانند ویدئو، اینفوگرافیک، پادکست و … کمک بگیرید.
  • محتوای صفحات کمتر از 300 کلمه نباشند.
  • از تکرار بیش از حد عبارت و یا کلمه کلیدی بپرهیزید.
  • در پایان محتوا نام منابع آن را ذکر کنید تا اعتبار محتوا را بهبود ببخشید.
  • محتواهای مرتبط با جستجوی کاربر را به نمایش بگذارید.
  • محتواهای قدیمی وبسایت را ویرایش کنید تا کیفیت و ارزش آنها حفظ شود.
  • از کپی کردن محتوا و قرار دادن محتواهای تکراری در صفحات جلوگیری کنید.
  • اهمیت جلب رضایت مخاطب را بالاتر از کسب رتبه نخست گوگل بدانید!
  • لینک سازی داخلی را با دقت و اصول صورت دهید.
  • صفحات وبسایت را از محتواهای تبلیغاتی اشباع نکنید!
  • کیفیت محتواهای تولید شده توسط نویسنده مهمان را بررسی نمایید.
  • مخاطبان را به اشتراک گذاری محتوا با دیگران تشویق نمایید.
  • معتبر و مورد اعتماد باشید.

جمع‌بندی

گوگل، این غول قدرتمند موتورهای جستجو روز به روز در حال پیشرفت و توسعه خود می‌باشد تا این جایگاه و محبویتی که امروزه کسب کرده است را به سادگی از دست ندهد!

همان طور که می‌دانید گوگل مدافع سرسخت مخاطب خود بوده و تمام تلاش خود را به کار می‌بندد تا رضایت آنها را جلب نماید. از همین روی لیست الگوریتم های گوگل پربارتر می‌شود تا با دقت و نکته‌ سنجی بیشتری به بررسی وبسایت‌ها بپردازد. در واقع روش کار یک موتور جستجو همچون گوگل، به رویکرد الگوریتم‌های آن وابسته است.

در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا، الگوریتم پاندا گوگل را شرح داده و خط قرمزهای آن را بیان نمودیم. این الگوریتم جز مهم‌ترین ها در لیست الگوریتم های گوگل است و در کار خود بسیار جدی و سختگیر می‌باشد.

پس اگر نمی‌خواهید خشم پاندا شامل حال وبسایتتان شود، حتما به نکات بیان شده در این مقاله توجه کنید و با صبر و دقت بیشتری به تولید محتوا برای صفحات وبسایت خود بپردازید.

موفق و پیروز باشید.

منبع: bit.ly

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید.

[yasr_visitor_votes size="large"]

نویسنده

نظرات ( 0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

Billy_49

مقالات مرتبط

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart