Contents
درست مانند کشوری که در آن زندگی میکنید، اینترنت نیز به قوانین نیاز دارد. زیرا اگر قانون نباشد، بینظمی بیداد خواهد کرد و همه چیز از کنترل خارج خواهد شد.
به همین شکل اگر موتور جستجوی گوگل نیز قانونی نداشته باشد، اینترنت پر از سایتهای اسپم و بیکیفیت که تنها به فکر منافع و اهداف شخصی هستند پر میشود.
الگوریتمهای گوگل، راه حلی برای رفع نیاز و کمک به کاربر هستند. فرض کنید که زمان را به عقب برگردانیم. در گذشته فقط کافی بود تا روی یک مورد از نتایج گوگل کلیک کنید آنگاه با دریایی از تبلیغات نامرتبط و پاپ آپهای آزاردهنده مواجه میشدید. در آن هنگام نتایج گوگل به هر چیزی شباهت داشت به جز نتایج مورد نیاز کاربر!
خوشبختانه گوگل صدای اعتراض کاربران را شنید و اقدام به طراحی و توسعه یکسری الگوریتم کرد. الگوریتم پاندا، الگوریتم پنگوئن و مرغ مگس خوار اولین الگوریتمهای گوگل برای شناسایی و مقابله با سایتهای اسپم بود.
یکی از نکات مهم در فرایند سئو تسلط سئوکاران به الگوریتم های گوگل و تغییرات آنهاست. کارشناسان ما با تسلط به الگوریتم های گوگل و انجام خدمات سئو به شما کمک می کنند تا بتوانید بهترین مسیر را انتخاب کنید.
معرفی الگوریتم پنگوئن
چنانچه شما به سئوی سایت علاقهمند هستید، ضروری است تا با قوانین و الگوریتمهای گوگل جهت ارتقا بخشیدن به محتوای سایت خود، آشنایی داشته باشید. یکی از مهمترین این الگوریتمها بهرهگیری از الگوریتم پنگوئن در طراحی سایت شما خواهد بود که تاثیر شگفت انگیزی در سئوی سایت دارد. به طور کلی الگوریتم پنگوئن برای مبارزه و برخورد با سایتهایی است که به روشهای لینک سازی و استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی طراحی شدهاست.
نکته جالب درباره الگوریتم پنگوئن کارکرد ویژه آن است. به این صورت که وقتی شما مرتکب اشتباهی در سئوی سایت خود شوید، گوگل شما را جریمه خواهد کرد؛ از طرف دیگر، وقتی شما اصول سئو را درست انجام دهید، گوگل به شما پاداش میدهد این پاداشها سبب ارتقای رتبه سایت شما میشود.
الگوریتم پنگوئن، یکی از الگوریتمهای جالب گوگل
الگوریتم پنگوئن گوگل، یکی از الگوریتمهای جالب است که از سال 2012 فعالیت خود را به منظور مبارزه با سایتهایی که برای بالا بردن رتبه ی خود در نتایج جستجو از روش سئوی کلاه سیاه یا به عبارت دیگر لینک سازیهای غیر طبیعی یا اسپم استفاده میکردند، طراحی شد.
قبل طراحی الگوریتم پنگوئن توسط گوگل، هر وبمستری که لینکهای بیشتری را از آن خود کرده بود، امتیاز بیشتری به خود اختصاص میداد و موتورهای جستجو به تعداد لینکها اهمیت میدادند و به کیفیت سایت و محتوای آن کمتر توجه میشد.
اولین بار گوگل برای مبارزه با روشهای سئوی کلاه سیاه و پیش گیری از انتشار محتواهای بیارزش و غیرمفید، الگوریتم پاندا را معرفی کرد، ولی از آن جایی که الگوریتم پاندا به تنهایی قادر به مبارزه با سئوی کلاه سیاه نبود، به همین دلیل برای تکمیل این مبارزه، گوگل الگوریتم پنگوئن را طراحی، معرفی و اجرا کرد.
عملکرد الگوریتم پنگوئن چگونه است؟
عملکرد الگوریتم پنگوئن گوگل این گونه است که در زمانهای خاصی سایتها را بررسی کرده و اگر ردپایی از لینکهای غیرطبیعی یا اسپم در سایت وجود داشته باشد، سایتهای نقض کنندهی الگوریتم پنگوئن را جریمه میکند. الگوریتم پنگوئن در ابتدا فقط روی لینکهای ورودی سایت تمرکز میکرد و به لینکهای خروجی سایتها توجهی نشان نمیداد ولی با گذشت زمان الگوریتم پنگوئن کاملتر شد و امروزه لینکهای خروجی و حتی لینکهای داخلی سایتها را هم بررسی میکند.
مهم ترین وظیفه الگوریتم پنگوئن بررسی لینکها و مبارزه با تکرار بیش از اندازهی کلمههای کلیدی است.
در گذشته وبمسترها کافی بود کلمه کلیدی خود را به تعداد مشخصی در یک صفحه به کار ببرند تا رتبهی سایت آنها در موتورهای جستوجو بالا برود ولی بعد از طراحی الگوریتم پنگوئن، این گونه روشها جزو روشهای سئو کلاه سیاه به شمار آمد و سایتهایی که استفاده از این روشها را ادامه دادند، نقض کننده قوانین گوگل به حساب آمدند و جریمه شدند.
برای آشنایی با الگوریتم های گوگل می توانید مقاله ما را در این زمینه مطالعه کنید.
الگوریتم پنگوئن به چه چیزهایی اهمیت میدهد؟
الگوریتم پنگوئن از روشهایی برای بررسی سایت استفاده میکند که تعدادی از این روشها در زیر آمده است:
-
محتوای بیکیفیت و استفاده از لینک اسپم
وظیفهی الگوریتم پنگوئن، بررسی سایت از نظر وجود لینک و محتوا میباشد. الگوریتم پنگوئن، صفحههای سایت را بررسی میکند و اگر دارای لینک اسپم باشند رتبه آنها را در موتور جستوجوی گوگل کاهش میدهد.ویژگی لینک اسپم :لینکهای اسپم، لینکهایی هستند که از سایتهای با اعتبار پایین به تعداد بالا گرفته میشود. علاوه بر این دریافت لینک از سایتهای با لینکهای خروجی زیاد و یا لینکهای نامرتبط نیز باعث آسیب به سایتها میشود.
-
مزرعهای از لینکها
لینکسازی، یکی از مجموعه فعالیتهایی است که به ارتقا رتبه سایت بسیار کمک میکند. اما به این شرط که لینکسازی اصولی انجام گیرد. بسیاری از سایتها با پرداخت پول، لینک زیادی خریداری میکنند و لینکسازی غیراصولی و مخرب انجام میدهند.
لینکهای خریداری شده بیکیفیت هستند. بنابراین توسط الگوریتم پنگوئن شناسایی و جریمه میشوند و از نتایج جستوجو حذف میشوند. توجه داشته باشید که کیفیت لینکها همیشه مهمتر از تعداد آنها است! پس اگر میخواهید الگوریتم پنگوئن، سایت شما را جریمه نکند، سعی کنید لینکها را از سایتهای معتبر دریافت کنید.
-
بمب کلمات کلیدی
از موارد دیگری که الگوریتم پنگوئن روی آن بسیار حساس است، Keyword Stuffing میباشد. استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در یک صفحه از سایت و یا محتوا، بمباران آن کلمهی کلیدی است. این کار از روشهای سئوی کلاه سیاه به حساب میآید. الگوریتم پنگوئن به این صفحات حساسیت نشان داده و اجازه نمیدهد این صفحات جایگاه خوبی در گوگل را از آن خود کنند و به شدت با آنها مبارزه و این سایتها را مجازات میکند.
جلوگیری از جریمه شدن در الگوریتم پنگوئن چگونه ممکن است؟
از آنجایی که الگوریتم پنگوئن از مهمترین الگوریتمهای گوگل است و حساسیتهای ویژهای بر روی سایتهایی که از سئوی کلاه سیاه استفاده میکنند دارد بنابراین برای اینکه بتوانید سئو سایت خود را به گونهای انجام دهید که توسط الگوریتم پنگوئن جریمه نشوید باید مجموعهای از فعالیتها را انجام دهید تا از جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن گوگل مصون بمانید. این مجموعه فعالیتها عبارتند از:
- تولید محتواهای با ارزش و مفید برای مخاطب
- اشتراک گذاری مطالب مفید در شبکههای اجتماعی
- استفاده از لینکهای داخلی در محتوا
- کاهش نرخ bounce rate با طراحی جذاب برای سایت
- استفاده از برچسبهای کاربر پسند در مطالب
- عدم استفاده از مطالب کپی شده در سایت
به روزرسانیهای الگوریتم پنگوئن در گذر زمان
از سال 2012 که الگوریتم پنگوئن برای اولین بار راه اندازی شده است، چندین بروزرسانی جدید و یک سری بروزرسانی ناشناخته برای آن، ثبت شده است.
اولین به روزرسانی الگوریتم پنگوئن : مارس 2012 (نسخه 1.1)
این به روزرسانی در دادههای موجود در الگوریتم گوگل انجام شد و در خود الگوریتم پنگوئن نبود. با شروع به کار الگوریتم پنگوئن، بسیاری از وبسایتها شروع به حذف لینکهای اسپم خود کردند و با این کار موفق به حفظ رتبه و جایگاه خود شدند. از طرف دیگر بسیاری از وبسایتها نیز در ابتدای انتشار الگوریتم پنگوئن اقدامی در راستای رفع اسپم لینکهای خود انجام ندادند و ناقض قوانین گوگل شناخته شدند.
دومین به روزرسانی الگوریتم پنگوئن: دراکتبر 2012 (نسخه 1.2)
تا قبل از این آپدیت تمرکز الگوریتم فقط روی وبسایتهای دارای زبان انگلیسی بود. با این آپدیت تمامی سایتها با هر زبانی که داشتند بر اساس الگوریتم پنگوئن مورد بررسی قرار گرفتند.
سومین به روزرسانی الگوریتم پنگوئن: در مه 2013(نسخه 2.0)
با استفاده از این آپدیت الگوریتم پنگوئن، گوگل تمامی صفحات سایتها را بررسی میکند و تمرکز خود را از بررسی صفحات اصلی وبسایتها فراتر برده است. در این آپدیت 2.3% از وبسایتها بررسی شدند.
چهارمین به روزرسانی الگوریتم پنگوئن: در اکتبر 2013(نسخه 2.1)
در این آپدیت از الگوریتم پنگوئن 1% دیگر از وبسایتها مورد بررسی گوگل قرار گرفتند.
پنجمین به روزرسانی الگوریتم پنگوئن: در 17 اکتبر 2014( نسخه 3.0)
این به روزرسانی یکی از بهروزرسانیهای گستردهی الگوریتم پنگوئن محسوب میشود که در زمینه اطلاعات الگوریتم صورت گرفت. در این آپدیت بسیاری ازوبسایتهای ناقض قوانین که محتوای خود را طبق الگوریتم پنگوئن اصلاح کرده بودند، بخشیده شدند و بسیاری از وبسایتها نیز که ناقض قوانین الگوریتم پنگوئن بودند جریمه شدند.
آخرین به روزرسانی رسمی الگوریتم پنگوئن: در سپتامبر 2016(نسخه 4.0)
در جریان آخرین آپدیت الگوریتم پنگوئن، دیگر سایتهای نقض کنندهی الگوریتم جریمه نمیشدند ولی گوگل لینکهای اسپم آنها را بیتاثیر میکرد.
الگوریتم پنگوئن و افت رتبهی سایت
بعد از معرفی الگوریتم پنگوئن، وبمسترهایی که از سئوی کلاه سیاه و لینکسازی غیرعادی، زیاد استفاده کرده بودند، رتبهی آنها به شدت کاهش یافت و با کاهش شدیدترافیک مواجه شدند.
افت رتبههای حاصل از جریمه الگوریتم پنگوئن دوگونه بود:
- افت رتبه برای بکلینکهای انبوه site-wide
- جریمههای جزئیتر مربوط به گروهی از کلماتی که اسپم شدهاند و کلماتی که بیش از حد بهینه شدهاند
برخی محصولات فروشگاهی و کسبوکارها به همین دلیل به شدت آسیب دیدند و دچار افت رتبه شدند. الگوریتم پنگوئن میتواند روی دامنههای وبسایتها نیز تاثیرگذار باشد، به همین دلیل ریدایرکت کردن دامنه قدیمی به دامنه ی جدید مشکل جریمه را از بین نخواهد برد و میتواند در طولانی مدت سایت را دچار مشکل کند.
جان مولر در انجمن Googles WebMaster بیان کرد: تغییر دامنه از جدید به قدیم همچنان تاثیری در رفع مشکلات پنالتی دربر نخواهد داشت.
تحقیقات انجام شده روی الگوریتم پنگوئن نشان میدهد که ریدایرکتهای ۳۰۱ و ۳۰۲ بر روی خروج سایت از جریمه پنالتی پنگوئن تاثیری ندارد.
بنابراین توصیه میشود برای تغییر اطلاعات سایت خود از ریدایرکتها استفاده نکنید، زیرا علاوه بر گیج شدن کاربران سایت، خزندههای موتور جستوجو نیز ممکن است در تغییر مسیر اشتباه کنند.
ایا گوگل در صورت جریمه شدن وبسایت توسط الگوریتم پنگوئن، به ما اطلاع میدهد؟
خوشبینی دربارهی اطلاع دادن گوگل پس از جریمهی سایت توسط الگوریتم پنگوئن صحیح نیست؛ چرا که تنها راه برقراری ارتباط بین ما و گوگل استفاده از سرچ کنسول گوگل است که اطلاعی در مورد چرایی افت رتبهی سایت یا از دست دادن جایگاه به دلیل جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن گوگل را به شما ارائه نمیدهد.
بازیابی کردن سایتی که تحت تاثیر حملهی الگوریتم پنگوئن قرار گرفته است چگونه ممکن است؟
اگر سایت شما با الگوریتم پنگوئن پنالتی شده است لازم نیست مانند پنالتی دستی فایل تجدید نظری برای گوگل بفرستید. در عوض باید در سایت خود تغییراتی ایجاد کنید که دفعهی بعد که ربات گوگل سایت شما را بررسی کند، متوجه پشیمانی شما از نقض قوانین پنگوئن بشود. بنابراین میتوانید کارهای زیر را انجام دهید:
- حذف لینکهای غیرطبیعی که هیچ کنترلی بر روی این لینکها ندارید، مثل لینکهای که خودتان ساختهاید و…
- حذف کردن لینکهای اسپم
- بهبود و بهینهسازی محتوای وبسایت، اطمینان از طبیعی جای گذاری شدن کلمات کلیدی، عدم استفاده از ربات برای قرار دادن کلمات کلیدی در صفحات (به این دلیل که قرار دادن کلمات کلیدی توسط ربات به صورت غیر اصولی انجام میشود) و…
به طور کلی، الگوریتم پنگوئن برای رفع ضعف بسیار شدید سیستم الگوریتمی گوگل ایجاد شد با این هدف که، سایتهای دارای لینکهای اسپم، کلمات کلیدی و کیفیت محتوای پایین، نتوانند در مقایسه با سایتهای قویتر و بهینهتر رنک بالاتری دریافت کنند. برای اینکه سایت ما توسط گوگل جریمه نشود، همهی محتواهای سایت باید به صورت طبیعی نوشته شود و از لینکهای استاندارد در سایت استفاده شده باشد.
بازگشت رتبه سایت به دنبال جریمهی الگوریتم پنگوئن با انجام یکسری اصلاحات:
گاهی اوقات پس از حذف لینکهای اسپم، رتبهی سایت بازمیگردد ولی گاهی نیز بعد از اصلاح لینکها باز هم سایت بخشیده نمیشود و رتبهی آن باز نمیگردد. در این مواقع ممکن است عوامل دیگری بجز جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن گوگل باعث کاهش رتبهی سایت شده باشند. این موارد عبارت است از:
- رتبه و ترافیک سایت ممکن است به طور کامل فاقد اعتبار یا تحت تاثیر بکلینکهای مشکوک ایجاد شده باشد.
- پاک سازی لینکهای اسپم و عدم ایجاد لینک طبیعی
- حذف نکردن بکلینکهای منفی به صورت کامل یا عدم پاک سازی لینکهای اسپم
- ممکن است مشکل اصلی مربوط به لینکهای اسپم نباشد.
به این نکته توجه داشته باشید وقتی با انجام اصلاحات مورد بخشش گوگل قرار گرفتید نباید توقع داشته باشید که به رتبهی قبلی خود بازگردید. زیرا ممکن است جایگاه سایت شما در گذشته، به دلیل خرید لینکهای غیرمفید ایجاد شده باشد و پس از حذف این لینکها به جایگاه مربوط به خود تغییر مکان داده شوید.
مقایسهی الگوریتمهای گوگل( الگوریتم پنگوئن، پاندا و مرغ مگس خوار)
هدف اصلی الگوریتمهای گوگل پنگوئن و گوگل پاندا شناسایی اسپمها است، هدف الگوریتم پاندا شناسایی محتواهای غیرمفید و کپی و رایت شده از سایتهای دیگر، روشهای تقلب محور در داخل سایتها مثل کلوکینگ و… میباشد و الگوریتم پنگوئن نیز به منظور مبارزه با لینکهای اسپم و سایتهایی که به خریداری لینک با هدف بهبود رتبهی خود اقدام میکنند، طراحی شده است.
مشابهت این دو الگوریتم در این خلاصه میشود که هر دو الگوریتم پنگوئن و پاندا در حال مبارزه با روش سئوی کلاه سیاه هستند و رنگ حیوانات پاندا و پنگوئن نیز سیاه و سفید است که نشان دهندهی هدف الگوریتم میباشند.
الگوریتم مرغ مگس خوار در مقایسه با دو الگوریتم پنگوئن و پاندا، ضد اسپم نمیباشد بلکه الگوریتمی برای بررسی عبارتهایی که کاربران جستوجو کردهاند میباشد. گوگل از طریق این الگوریتم میتواند نتایج خود را بهبود بخشیده و نتایج بهتری را به کاربران نمایش دهد. به عبارت دیگر الگوریتم مرغ مگس خوار مستقیمأ اثری در رتبه بندی سایتها ندارد.
برگ برندهای برای سایتهای فارسی زبان در برابر الگوریتم پنگوئن
در مقابل الگوریتم پنگوئن گوگل، سایتهای فارسی زبان نسبت به سایتهایی که زبان انگلیسی دارند، برتری دارند و این برتری این است که الگوریتمهای گوگل ابتدا به بررسی سایتهای انگلیسی زبان میپردازند. به این دلیل که وبسایتهای انگلیسی زبان تعداد بسیار زیادی از سایتهای جهان را به خود اختصاص دادهاند (حدود 47 درصد سایت های جهان).
بنابراين، الگوریتمهای گوگل سایتهای با زبان فارسی را بسیار دیرتر از چیزی حدود چند هفته بعد — بازرسی میکنند. این امتیاز به ما یک فرصت میدهد تا ویژگی و حساسیت الگوریتمهای گوگل و آپدیتهایشان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم و اگر خطایی در سایت ما بود و امکان برطرف کردن آن نیز وجود داشت، آن را اصلاح کنیم.
جمعبندی
الگوریتم پنگوئن یکی از روشهای مجازات گوگل برای سایتهای قانونگریز است که از راههای اسپم و لینکهای غیرطبیعی برای بهبود رتبه استفاده میکنند و به بیان سادهتر از سئو کلاه سیاه بهره میگیرند که با پنالتی شدن توسط گوگل روبهرو میشوند. پنالتی شدن یعنی همان جریمه شدن سایت توسط گوگل!
اینکه آیا سایت ما توسط الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه شده یا نه را فقط میتوان از راه سرچ کنسول گوگل و یا گوگل آنالیتیکس با بررسی و توجه به اخطار و آنالیز ترافیک سایت متوجه شد.
منبع: bit.ly