ریدایرکت چیست؟ | معرفی ریدایرکت های 301 302 307
Search
Close this search box.

ریدایرکت چیست؟ | معرفی ریدایرکت های 301 302 307

زمان مطالعه: 7 دقیقه
ریدایرکت چیست؟

لیست محتوا

Contents

مدیریت یک وبسایت توجه و دقت زیادی را می‌طلبد و باید برای بررسی تمام بخش ها وقت کافی را صرف نمود. یکی از مواردی که گاهی نادیده گرفته شده است و در نهایت رتبه سئو یک وبسایت را رو به نابودی برده است، مساله لینک یا آدرس اشتباه برخی صفحات است.

به عنوان یک وبمستر باید همواره با لینک ها و URL های صفحات درگیر بوده و آنها را چک نمایید. تا در صورت لزوم لینک های دارای اشکال را اصلاح کنید. برای این کار نیازمند ریدایرکت هستید.

دستور ریدایرکت یعنی راهنمایی کاربران به آدرس های جدید و درست. پس اگر نیازمند انجام ریدایرکت برای وبسایت خود هستید، پیشنهاد می‌کنیم که ادامه این مقاله را از دست ندهید.

برای حرکت کاربران و موتورهای جستجو در میان صفحات یک وبسایت، URL یا آدرس آنها حرف اول را می‌زند. اگر این آدرس ها دچار مشکل شوند و یا خطایی رخ دهد، دسترسی به صفحات وبسایت میسر نمی‌شود. یعنی کاربر بر روی یک یک لینک کلیک کرده اما موتورهای جستجو آن را صفحه را پیدا نمی‌کنند، و در نتیجه صفحه خطای 404 را به وی نمایش می‌دهند.

این اتفاق مخاطب را ناراضی می‌کند و وجه وبسایت شما را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد. اگر به هر دلیلی لینک یک یا چند صفحه از وبسایت‌تان دچار خطا شده و یا نیاز دارید که آدرس برخی صفحات را تغییر دهید، باید از ریدایرکت کمک بگیرید.

ریدایرکت به زبان ساده یعنی انتقال و راهنمایی کاربران از صفحات قدیمی به صفحات جدید. اگر چند سال از راه اندازی یک وبسایت بگذرد قطعا نیازمند تغییرات و به روز شدن است. این کار تمام آدرس صفحات را تغییر می‌دهد و شما وظیفه دارید که آدرس های جدید را به اطلاع موتورهای جستجو برسانید تا آنها کاربران وبسایت را به آدرس جدید صفحات منتقل کنند.

انجام ریدایرکت برای هر وبمستری اتفاق می‌افتد زیرا برای به روز ماندن و جلب رضایت مخاطب باید تا حد امکان از مواجه او با صفحات ارور 404 جلوگیری نماییم.

ریدایرکت یکی از موضوعات پر کاربرد و مهم در سئو و بهینه سازی سایت است اگر به تازگی سایتی را ایجاد کرده اید و به دنبال بهینه سازی آن هستید کارشناسان سئو آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا با انجام خدمات سئو و بهینه سازی سایت به شما کمک خواهند کرد.

اگر تعداد نمایش صفحه 404 به جای نمایش صفحات وبسایت زیاد باشد، سئو و رتبه گوگل را نابود می‌کند، پس تاثیر ریدایرکت در سئو را فراموش نکنید و آن را با کمال دقت و توجه انجام دهید زیرا کار نسبتا پیچیده و مهمی است.

در ادامه مقاله به شرح انواع ریدایرکت و کاربردهای آن میپردازیم و در پایان انجام دستور ریدایرکت ها را عنوان خواهیم کرد.

 

دستور ریدایرکت

ریدایرکت کردن چه زمانی کاربرد دارد؟

هر وبسایت در طول عمر خود را مساله ریدایرکت مواجه میشود زیرا قطعا نیاز به انجام یکی از کارهای زیر را پیدا خواهد کرد، پس در نتیجه در پی آن باید ریدایرکت های مورد نیاز را صورت دهد. موارد کاربرد انجام ریدایرکت به شرح زیر است:

زمان انتقال یک دامنه به دامنه دیگر

احتمالا برای برخی وبسایت ها اتفاق می‌افتد که پس از مدتی فعالیت در یک دامنه، تصمیم بگیرند که وبسایت را به دامنه دیگری انتقال دهند. در این حالت بعد از تهیه دامنه جدید، لازم است تا دامنه فعلی را روی دامنه تازه خود ریدایرکت نمایید.

با انجام این ریدایرکت مخاطبان خود را از دست نخواهید داد و به موتورهای جستجو می‌فهمانید که آدرس جدید شما این بوده و باید کاربران علاقه‌مند را به درستی هدایت کنند.

زمانی که می‌خواهید آدرس یک صفحه را تغییر دهید

گاهی لازم می‌شود آدرس یک صفحه را تغییر دهید، حال می‌خواهد صفحه مقاله باشد یا هر صفحه دیگری. به این ترتیب باید آدرس قبلی را روی آدرس جدید ریدایرکت نمایید تا از سرگردانی کاربران جلوگیری کرده و با خطای 404 رو به رو نشوند.

زمانی که قصد دارید از بروز Duplicate Content یا محتواهای تکراری جلوگیری نمایید

در برخی موارد صفحاتی در وبسایت وجود دارند که با داشتن URL های مختلف، اما محتوای آنها یکسان است. به این حالت Duplicate Content می‌گویند.

وجود محتوای یکسان در صفحات مختلف تاثیر مخربی بر روی سئو وبسایت دارد. پس باید صفحات تکراری یا برچسب های آنها حذف شوند و آدرس همه به آدرس صفحه اصلی ریدایرکت گردد.

در غیر این صورت موتورهای جستجو توان تشخیص اینکه کدام محتوا متناسب با درخواست کاربر است، را نداشته و سرگردان می‌شود. مشکل دیگری که محتواهای تکراری برای یک وبسایت ایجاد می‌کنند، از دست رفتن ترافیک و مختل شدن لینک سازی داخلی است. پس برای جلوگیری از رخ دادن چنین حالت هایی، ریدایرکت صفحات با محتوای یکسان را در اسرع وقت صورت دهید.

  • بعد از فعال سازی گواهینامه SSL
  • تغییر در سیستم مدیریت محتوا یا CMS
  • حذف www از دامنه
    همان طور که می‌دانید، هر وبسایت با دو آدرس www.domain.com و domain.com قابل دسترسی است. اما از آنجایی که در گوگل به صورت دو وبسایت نمایش داده می‌شود، توصیه شده که آدرس دلخواه را به دیگری ریدایرکت کنید.
  • حذف یک مقاله یا صفحه از وبسایت

بررسی انواع ریدایرکت‌ها

راهنمایی و انتقال کاربران به آدرس های جدید انواعی دارد. در این قسمت سه مورد از کاربردی ترین ریدایرکت ها را عنوان خواهیم کرد. البته ریدایرکت های دیگری نیز وجود دارند که کاربرد و استفاده چندانی ندارند.

اگر علاقه مند به آشنایی با توضیحات متا و کاربرد آن هستید کلیک کنید.

ریدایرکت 301 یا همیشگی

ریدایرکت 301 متداول ترین و کاربردی ترین نوع آن است. در این نوع از ریدایرکت، آدرس جدید برای همیشه جایگزین آدرس قدیمی صفحه خواهد شد و هر فردی که قصد دسترسی به صفحه مورد نظر را داشته باشد، به آدرس جدید منتقل می‌شود.

ریدایرکت 301 همان طور که گفته شد همیشگی و دائم است و در بسیاری از مواقع بهترین روش ریدایرکت محسوب می‌شود.

با این تفاسیر تنها زمانی از آن کمک بگیرید که به هیچ عنوان به URL قدیمی نیازی نداشته باشید، زیرا لینک قدیمی برای همیشه حذف خواهد شد. پس زمانی که احتمال می‌دهید در آینده به آن آدرس نیاز پیدا خواهید کرد، از روش های ریدایرکت موقت استفاده نمایید.

ریدایرکت 301 به گونه ای است که ارزش و اعتبار آدرس قبلی را نیز به آدرس جدید انتقال می‌دهد، و این یعنی با تغییر آدرس به روش درست، رتبه سئو صفحه افت نخواهد کرد و با آدرس جدید نیز می‌توان به سادگی به جایگاه قبلی خود بازگشت.

این ریدایرکت ارجح ترین و بهترین انتخاب برای تغییر آدرس صفحات یک وبسایت است.

استفاده از این روش ریدایرکت برای صفحات ارزشمند که رتبه سئو خوبی دارند توصیه می‌شود تا زحمات چند ساله خود را بی دلیل بر باد ندهید!

 

ریدایرکت 301 چیست؟

ریدایرکت 302 یا موقت

گاهی لازم دارید تا به صورت موقت لینک یک صفحه را تغییر دهید، در این حالت می‌توانید از ریدایرکت 302 استفاده کنید. این روش آدرس دهی به موتورهای جستجو و همچنین کاربران علاقه‌مند می‌فهماند که محتوایی که به دنبال آن هستید وجود دارد ولی به صورت موقت در یک صفحه دیگر نشسته است.

با این کار مخاطبان خود را از رو به رو شدن با خطای 404 حفظ کرده و نیازشان را پاسخگو بوده‌اید. اما توجه کنید که این انتقال همان طور که از نام آن پیداست، همیشگی نبوده و تنها برای مدت کوتاهی است، پس نگذارید این تغییر آدرس زیاد طولانی شود.

نکته دیگر این که ریدایرکت 302 با توجه به این که موقتی می‌باشد پس یعنی به آدرس قبلی خود باز خواهید گشت، و به همین دلیل اعتبار و ارزش صفحه انتقال پیدا نخواهد کرد.

ریدایرکت 307 یا موقت

و اما ریدایرکت 307، این روش نیز مشابه همان ریدایرکت 302 است، اما از آن معتبرتر به حساب می‌آید. فهم ریدایرکت 307 در مقایسه با ریدایرکت 302 آسان‌تر و راحت‌تر است.

با ظهور HTTP 1.1 استفاده از ریدایرکت 307 نیز قوت گرفت اما برخورد موتورهای جستجو با این ریدایرکت نیز مشابه ریدایرکت 302 می‌باشد. از این روش نیز تنها زمانی استفاده نمایید که احتمال بازگشت به آدرس قبلی را می‌دهید و همچنین انتظار انتقال اعتبار و رتبه آدرس قبلی صفحه به آدرس جدید آن را نداشته باشید.

چطور ریدایرکت انجام دهیم؟

افزونه Yoast SEO Premium وردپرس یکی ابزارهای مدیریت ریدایرکت هاست. این افزونه بهترین انتخاب است زیرا زمانی که یک صفحه را حذف کرده و یا انتقال می‌دهید، روش ریدایرکت آن را از شما جویا می‌شود و به این ترتیب هیچ گاه صفحه و یا کاربری بین لینک ها و آدرس های مختلف سرگردان نخواهد شد.

برای انجام هر کدام از ریدایرکت های ذکر شده، دو روش کلی زیر وجود دارد:

با استفاده از کدنویسی

این روش در واقع رایج ترین روش ریدایرکت است. در این حالت شما باید به فایل htaccess وبسایت خود در هاست مراجعه کرده و خط کدهای مربوط به هر یک از روش های ریدایرکت را به آن اضافه نمایید.

به عنوان مثال؛ با اضافه کردن خط کد زیر در این فایل، آدرس قبلی یک صفحه را به آدرس جدید آن ریدایرکت می‌دهید:

Redirect 301 /oldpage /newpage
Redirect 302 /oldpage /newpage

برای انجام ریدایرکت های دیگر نیز به همین ترتیب پیش بروید.

با استفاده از افزونه Redirection در وردپرس

و اما برای وبسایت های وردپرسی یک راه دیگر وجود دارد که نیازی به نوشتن حتی یک خط کد نیز نمی‌باشد. در این روش باید از افزونه Redirection را به پیشخوان وردپرس خود اضافه و آن را فعال نمایید.

سپس به بخش Add new redirection مراجعه کرده و در فیلد Source URL آدرس اصلی یا قبلی صفحه مورد نظر، و در فیلد Target URL آدرس جدید صفحه را قرار دهید. به این ترتیب ریدایرکت دلخواه خود را با موفقیت صورت داده‌اید.

جمع بندی

ریدایرکت و کار با آنها یکی از بدیهی های مدیریت یک وبسایت است. تنها باید در انتخاب نوع و روش انجام آن دقت و توجه کافی صرف شود تا مشکلی رخ ندهد. از آنجایی که تاثیر ریدایرکت بر سئو بر هیچ کس پوشیده نیست، پس قطعا ارزش توجه و صرف وقت را دارد!

در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا به سوال “ریدایرکت چیست؟” پاسخ دادیم و انواع ریدایرکت را نام بردیم. همچنین به بررسی کاربردها و روش انجام ریدایرکت پرداختیم.

توصیه پایانی ما این است که اگر در این زمینه تخصص و دانش کافی را ندارید، حتما از یک سئوکار باتجربه کمک بگیرید و خیال خود را از بابت حفظ جایگاه و رتبه خود در نتایج گوگل بعد از انجام ریدایرکت، راحت نمایید!

موفق و سلامت باشید.

منبع: cutt.ly bit.ly twitter.com

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید.

[yasr_visitor_votes size="large"]

نویسنده

نظرات ( 0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

Billy_49

مقالات مرتبط

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart