اینماد چیست؟ | چگونه اینماد ( Enamad ) بگیریم؟
Search
Close this search box.

اینماد چیست؟ | چگونه اینماد ( Enamad ) بگیریم؟

زمان مطالعه: 8 دقیقه
اینماد-اعتبار-الکترونیکی

لیست محتوا

Contents

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و علی‌الخصوص اینترنت، خرید از فروشگاه‌های اینترنتی گسترش زیادی پیدا کرده است به‌طوری که بیشتر خریدها از طریق اینترنت انجام می‌شود. انواع کالاها ازجمله مواد خوراکی و پوشاک از طریق فروشگاه‌های اینترنتی قابل خرید می‌باشند. دربعضی موارد خریدهای اینترنتی با مشکل مواجه می‌شوند و افراد بعد از پرداخت وجه، محصولی که خریده‌اند را دریافت نمی‌کنند.

بنابراین نیاز است مرجع یا نمادی وجود داشته باشد که اعتبار سايت‌هاي فروشگاهی را تعیین نمايد. بنابراین نماد اعتماد الکترونیک به سایت‌ها اختصاص داده شده است که میزان اعتبار سایت‌ها را نشان می‌دهد.

حتما تابه‌حال از خود پرسیده‌اید که اینماد چیست؟ مرکز صادر کننده‌ی اینماد چیست؟ مراحل درخواست و صدور اینماد چیست؟ لزوم داشتن اینماد چیست؟ کارایی اینماد چیست؟ و سوالاتی از این قبیل.

بنابراین لازم است بدانید که نماد اعتماد الکترونیک از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای سایت‌ها یا سازمان‌هایی که ضوابط و مقررات را می‌پذیرند و آن را رعایت می‌کنند، صادر می‌گردد. امکان دریافت اینماد تنها برای وب‌سایت‌هایی که کار فروش آنلاین انجام می‌دهند وجود دارد. نماد الکترونیک یک لوگو به شکل e می‌باشد که در يک گوشه‌ از سایت نمایش داده می‌شود.

اینماد در ذهن مشتریان یک اطمينان خاطر برای خرید اینترنتی و وصل شدن به درگاه پرداخت اینترنتی ایجاد می‌کند. در سایت‌های دارای اینماد اطلاعات کارت به سرقت نمی‌رود و رسیدن کالای سفارش داده شده به دست مشتری قطعی می‌باشد. در این مقاله به معرفی و مراحل دریافت اینماد می پردازیم.

اگر به دنبال دریافت نماد اعتبار الکترونیک یا همان اینماد هستید کارشناسان ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا به شما کمک می کنند تا بتوانید در سریع ترین زمان ممکن اینماد را دریافت کنید برای دریافت مشاوره با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

اینماد چیست؟ نماد اعتماد الکترونیک تا چند سال دارای اعتبار است؟

اینماد یا همان نماد اعتماد الکترونیکی نشانه‌اي است که تنها توسط مرکز توسعه تجارت الکترونيکي صادر می‌شود. اینماد تنها اختصاص به کسب و کارهاي مجازي مجاز (مشاغل اينترنتي و موبایلی) دارد. اینماد با هدف ساماندهي، احراز هويت و ایجاد اعتبار و بیان صلاحيت کسب‌وکارهای آنلاین اعطا مي‌گردد؛ نماد اعتماد الکترونیکی بعد از بررسي سایت (درگاه) و احراز هويت مالک و بررسی صلاحيت او (چه مالک حقيقي باشد و چه حقوقي) صادر می‌شود. در حال حاضر اعتبار نماد اعتماد الکترونیکی دو ساله می‌باشد.

نماد اعتماد الکترونیکی و کسب‌وکارهایی که در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها فعالیت می‌کنند:

امروزه نماد اعتماد الکترونیکی برای کسب‌وکارهایی که در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های مجاز نیز فعالیت می‌کنند صادر می‌شود. تمامی مدیران کسب‌وکارهای آنلاین که در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های مجاز فعالیت دارند می‌توانند جهت ثبت نشانی و زمینه‌ی فعالیت خود و آغاز پروسه‌ی اخذ اینماد می توانند به سامانه نمادو مراجعه کنند و با ایجاد حساب کاربری، به ثبت نشانی کسب‌وکار خود در پیام رسان ها و یا شبکه های اجتماعی مجاز اقدام نمایند.

علاوه‌براین تمامی کسب‌وکارهایی که نماد اعتماد الکترونیکی دارند نیز با ورود به پنل کاربری خود، از قسمت افزودن شناسه می‌توانند به ثبت نشانی کسب‌وکار خود در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها اقدام نمایند.

نماد-اعتبار-الکترونیکی

ستاره‌ اینماد اعتماد الکترونیکی

ستاره‌های موجود در نماد اعتماد الکترونیکی، میزان اعتماد و سطح کیفیت عملکرد ‌سایت‌ها را نشان می‌دهد. هرچه تعداد ستاره‌ها بیشتر باشد، نشان‌دهنده سطح بالاتری از اعتماد و کیفیت بیشتر عملکرد آن ‌سایت می‌باشد.

حال این سوال ايجاد می‌شود که آیا قبل از دریافت نماد اعتماد الکترونیکی نیز می‌توان از عکس نماد اعتماد الکترونیکی در سایت استفاده نمود؟

لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی یک علامت دولتی می‌باشد و مانند تمام نمادهاي دولتی جعل وسوء استفاده کردن از آن ممنوع می‌باشد و فرد خاطی مشمول احکام جعل علامت‌های دولتی می‌باشد. استفاده از تصاویر اینماد به جای نشانه‌ی اصلی آن مصداق جعل بوده و مشمون احکام اجراء کیفری می‌باشد.

مزیت‌های دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

اغلب افراد به دلیل نداشتن اعتماد به فروشگاه‌های آنلاین از خرید اینترنتی خودداری می‌کنند. این افراد معتقدند که محصولاتی که سفارش داده‌اند به دست آن‌ها نخواهد رسید و امکان پیگیری سفارش و وجه پرداختی آن‌ها نیز وجود ندارد. در سال‌های گذشته این امکان فراهم شده است تا شرکت‌ها و فروشگاه‌هاي اینترنتی با دریافت نماد اعتماد الکترونیکی بتوانند اعتماد مشتریان خود را جلب نمایند.

همانطور که می‌دانید نماد اعتماد الکترونیکی از یک ارگان معتبر صادر می‌گردد بنابراین پیگیری از طریق مقامات امکان‌پذیر می‌باشد. با بهره‌گیری از این نماد افراد زیادی به سمت خرید اینترنتی جلب می‌شوند و اعتماد به کسب‌وکارهای اینترنتی بیشتر می‌شود.

اینماد و اعتبار سایت‌ها

کسب‌وکارها برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی باید مراحلی را طی نمایند که در این مراحل مشخصات کامل فردی که درخواست کننده‌ی اینماد، ذخیره می‌شود. مشتریان نیز برای اینکه اطلاعات یک شرکت را مشاهده کنند باید روی لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی در سایت آن کلیک نماید. در این صورت اطلاعات شرکت در صفحه جدید نشان داده می‌شود. سايت‌هاي داراینماد اعتماد الکترونیکی یا همان اینماد اطلاعات زیر را به مشتریان ارائه می‌دهند:

در ابتدا آدرس سایت در قسمت بالا نمایش داده می‌شود تا مشتریان از سایت مورد استفاده اطمینان حاصل نمایند.

در قسمت بعد فرد صاحب امتیاز یعنی همان شخصی که نماد را ثبت کرده است نشان داده می‌شود که معمولا نام شرکت یا کسب‌وکار است.

در بخش سوم تاریخی که اینماد صادر شده و زمان منقضی شدن آن که این مدت معمولا به صورت یک یا نهایت دوساله است، نمایش داده می‌شود.

در قسمت بعد یک تصویر از نمای صفحه اول سایت وجود دارد. این کار برای جلوگیری از وارد کردن آدرس‌های مشابه یا اشتباه انجام شده است.

سابقه‌ی فعالیت سایت، به سه بخش تقسیم می‌شود. در این بخش تعداد شکایات، نقض دستورالعمل‌ها و تجربه‌ی کاری شرکت یا سازمان قابل مشاهده می‌باشد.

اطلاعات تماس شرکت، آدرس آن، ساعت پاسخگویی و پست الکترونیکی شرکت در قسمت میانی قابل مشاهده می‌باشد.

آگاهی کاربران

برای آگاهی بهتر کاربران از موقعیت شرکت، آدرس شرکت روی نقشه‌ی گوگل ثبت شده است که در این قسمت موقعیت مکانی شرکت با گوگل مپ نشان داده می‌شود.

خدمات قابل ارائه و وضعیت‌های تایید یا رد شده در بخش پایینی قرار می‌گیرد. علاوه‌براین امکان ثبت نظر، شکایت و گزارش تخلفات در بخش نهایی اینماد وجود دارد که در اختیار همه افراد قرار می‌گیرد. درنهایت اعتبار شرکت با یک یا دو ستاره در قسمت زیرین لوگو مشخص می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سیستم مدیریت ارتباط با مشتری می توانید مقاله ما را در این زمینه مطالعه کنید.

مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

قسمت اول

در ابتدای این قسمت باید ابتدا حقیقی یا حقوقی بودن مالک شرکت را مشخص نمایید. در صورتی که شرکت شما ازقبل ثبت شده است می‌توانید حقوقی و در غیر این صورت میبایست شخصیت حقیقی را انتخاب کرد. پس از آن باید یک آدرس ایمیل معتبر حاوی نشانه‌ای از شرکت ثبت شود. لازم به ذکر است که اگر این ایمیل فعال باشد در طی زمان از خاطر ثبت کننده نمی‌رود و این به نفع شماست. پس از آن انتخاب و ثبت یک رمز معتبر و قوی و تکرار آن رمز قرار دارد.
ثبت کد امنیتی که در قسمت پایانی قرار دارد اغلب در تمام سایت‌های معتبر وجود دارد.

بعد از اوکی کردن دو قسمت پایانی که مربوط به سفارش آنلاین و پرداخت هزینه می‌باشد یک پیام به ایمیلی که ثبت کرده‌اید ارسال می‌گردد. برای تایید لازم است ایمیل را باز نمایید و با کلیک کردن روی لینکی که ارسال شده است اطلاعات ثبت می‌شود. درنهایت می‌توان با داشتن اطلاعات به سایت اینماد مراجعه نمود.

قسمت دوم

پس از اینکه ایمیل شرکت را تایید کردید می‌توانید وارد حساب کاربری خود شده و فرم اطلاعات را تکمیل نمایید. در این بخش اطلاعات هویتی و آدرس‌ها دریافت می‌گردد. تصویر کارت ملی، تصویر شناسنامه، عکس پرسنلی و تصویر کارت پایان خدمت از مواردی هستند که باید آن را در سایت بارگذاری نمود. توجه داشته باشید که این اطلاعات در اختیار عموم قرار داده نمی‌شود. البته فقط قراردادن عکس کارت ملی و شناسنامه الزامی می‌باشد و اجباری برای بارگذاری دو تصویر دیگر وجود ندارد.

قسمت سوم

در این بخش باید اطلاعات مربوط به کسب و کار خود را تکمیل نمایید. این اطلاعات شامل نام فارسی و انگلیسی شرکت، دامنه‌ی سایت شرکت، نوع فعالیت شرکت، شماره تماس، آدرس شرکت و ثبت آن روی نقشه و… می‌باشد. لازم است در تکمیل این بخش نهایت دقت را به کار ببرید زیرا مغایرت اطلاعات این بخش با هویت واقعی شرکت‌ می‌تواند شکایاتی را به‌دنبال داشته باشد.

قسمت چهارم

بعد از انجام تمام مراحل اطلاعات هویتی شرکت شما به کارشناسان مربوطه ارسال خواهد شد. توجه داشته باشید که پس از ارسال اطلاعات روی چک لیست الزامات کلیک نمایید تا از تکمیل تمام بخش‌های لازم اطمینان یابید. بعنوان نمونه ایجاد یک روش برای برقراری ارتباط بین مشتریان و شرکت اهمیت ویژه‌ای دارد که ممکن است به آن توجه نکرده باشید.

بعد از این مرحله، شما باید منتظر تایید کارشناس مربوطه بمانید تا زمانی که نماد الکترونیکی شما تایید شود.

پس از تایید کارشناس که معمولاً ۳روز زمان می‌برد، یک فرم تعهدنامه برای شما ارسال می‌گردد. شما باید این تعهدنامه را با پرداخت مبلغی مشخص، تکمیل نمایید. پس از تکمیل این فرم لوگوی اینماد در اختیار شما قرار می‌گیرد و می‌توانید این نماد را در سایت خود بارگذاری کنید.

چگونه می‌توانیم به لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی یک سایت اطیمنان نماییم؟

در ابتدای امر باید توجه داشته باشید که با کلیک کردن بر روی لوگوی نماد الکترونیکی در سایت شرکت، باید اطلاعات کاربری آن شرکت در سایت معتبر اینماد نمایش داده شود. هیچ فرد یا شرکتی قادر به ثبت اطلاعات خود بدون تایید کارشناس مربوطه در این سایت نخواهد بود.

نماد-اعتبار-الکترونیکی-(-اینماد)

از سوی دیگر ازطریق سایت پلیس سایبری نیز می‌توان از شرکت استعلام گرفت. برای این کار ارائه‌ی نام شرکت، شناسه ملی آن یا شماره ثبت آن الزامی است. با مراجعه به سایت اینترنتی این سیستم می‌توانید میزان اعتبار آن شرکت را مشاهده کنید.

باید توجه داشته باشید گاهی اوقات ممکن است نام دامنه با اسم شرکت یکی نباشد بنابراین ابتدا باید به سایت موردنظر مراجعه نمایید، روی لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی آن کلیک کنید و با استفاده از این سایت نام شرکت ثبت شده را بررسی نمود. در سایت نماد اعتماد الکترونیکی پیدا کردن اطلاعات شرکت از طریق دامنه‌ی آن نیز امکان پذیر می‌باشد.

مجوزهای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی از کدام مرجع صادر می‌شود؟

تمام فروشگاه‌های اینترنتی باید برای دریافت مجوز فعالیت خود، از مرکز توسعه تجارت الکترونیک نماد اعتماد یا همان اینماد را دریافت نمایند. سازمان توسعه تجارت الکترونیک زیرمجموعه‌ای از سازمان توسعه تجارت است و زیرنظر این مجموعه فعالیت می‌نماید.

توجه داشته باشید که فقط فروشگاه‌های حوزه‌ی فروش محصولات و ارائه‌ی خدمات باید اینماد را دریافت نمایند. برای سایت‌های خبری، وبلاگها، سایت‌های ارائه‌ی رایگان محصولات یا خدمات و زیر مجموعه‌های آن‌ها ضرورتی برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی وجود ندارد.

اگر زمینه‌ی فعالیت یک سایت از نوع فروشگاهی باشد، دامنه‌ی اصلی سایت نیازمند دریافت نماد اعتماد الکترونیکی می‌باشد و زیرمجموعه‌ها دیگر به گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی نیازی ندارند.

تمدید نماد اعتماد الکترونیکی

کسب‌وکار‌ها نماد اعتماد الکترونیکی را به‌صورت دائمی دریافت نمی‌کنند بلکه بعد از اتمام تاریخ انقضای اینماد باید برای تمدید آن اقدام کنند. اگر از زمان انقضای اینماد یک شرکت گذشته باشد، تخلف و شکایات از آن شرکت مانع از تمدید مجدد اینماد خواهد شد. نماد اعتماد الکترونیکی فقط در محدوده زمانی تعیین شده اعتبار خواهد داشت .

اگر یک سایت برای مدتی طولانی داراینماد اعتماد الکترونیکی بوده اما بعد از مدتی لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی آن اعتبار خود را از دست داده باشد، لازم است برای آسوده خاطر بودن از خرید اینترنتی خود ابتدا از اطلاعات آن شرکت استعلام بگیرید.

در پایان لازم است بدانید که دریافت نماد اعتماد الکترونیکی برای سایت‌های ارائه دهنده‌ی خدمات و محصولات و نیز فروشگاه‌های اینترنتی ضروری می‌باشد. هر شرکت یا کسب‌وکاری که قصد فروش آنلاین محصولات خود را داشته باشد لازم است که اطلاعات هویتی خود و نیز اطلاعات کسب‌وکار خود را در سامانه اینماد ثبت نماید.

داشتن نماد اعتماد الکترونیکی باعث ایجاد اطمینان خاطر در زمینه‌ی سرقت اطلاعات و رمز کارت بانکی و نیز اعتماد در دریافت محصول برای مشتریان هنگام خرید آنلاین می‌شود. برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی باید مدیران شرکت‌ها به سایت اینماد مراجعه نمایند و با تکمیل فرم‌های موردنیاز درخواست خود را برای دریافت نماد الکترونیکی ثبت کنند.

برای استعلام اینماد نیز کافی است روی لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی در سایت فروشگاه اینترنتی کلیک کرده و با انتقال به سامانه نماد الکترونیکی اطلاعات آن سایت و شرکت قابل مشاهده خواهد بود. توجه داشته باشید که سایت‌های خبری و وبلاگ‌ها به اینماد نیازی ندارند.

منبع: bit.ly shorturl.at twitter.com

 

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید.

[yasr_visitor_votes size="large"]

نویسنده

نظرات ( 0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

Billy_49

مقالات مرتبط

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart