ایمیل مارکتینگ Email Marketing چیست؟ | 0 تا 100 بازاریابی ایمیلی
Search
Close this search box.

ایمیل مارکتینگ Email Marketing چیست؟ | 0 تا 100 بازاریابی ایمیلی

زمان مطالعه: 13 دقیقه
ایمیل-مارکتینگ-چیست؟

لیست محتوا

Contents

ایمیل یکی از بهترین ابزارهای ارتباطی است که به‌ویژه برای ارتباطات کاری و تبلیغاتی، اثربخشی زیادی دارد، اما این روزها بسیاری از شرکت‌های مختلف تلاش می‌کنند تا به صورت هدفمند با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند تا نرخ تبدیل بیشتری داشته باشند.

به طور کلی بازاریابی اینترنتی به چندین شاخه کلی تقسیم می‌شود که ایمیل مارکتینگ یک شاخه از این دسته بندی است.

ایمیل مارکتینگ از راه ارسال ایمیل انبوه از سوی یک بیزینس انجام می‌شود؛ هدف از ایمیل مارکتینگ ایجاد ارتباط با مخاطبان و حفظ مشتریان است. اگر تمایل دارید تا سیستم ایمیل مارکتینگ برای کسب و کار خود پیاده سازی کنید کارشناسان ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا به شما کمک خواهند کرد تا با بهترین استراتژی ها سیستم ایمیل مارکتینگ خود را پیاده سازی کنید.

تاریخچه ایمیل مارکتینگ

گری توئرک اولین کسی است که ۴۱ سال پیش توانست ایمیلی را به صورت انبوه برای ۴۰۰ نفر از مشتریان سازمان تجهیزات دیجیتال (DEC) ارسال کند و فروش ۱۳ میلیون دلاری را رقم بزند. بعد از این اتفاق او را پدر اسپم دنیا نامیدند. اما او معتقد بود چون ایمیلش را به صورت هدفمند برای مخاطبان هدف ارسال کرده است باید لقب پدر ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی دنیا را به او بدهند.

همه چیز از سال ۲۰۰۰ به بعد شروع شد تا قبل از سال ۲۰۰۳ مشکلات زیادی برای ارسال ایمیل انبوه وجود داشت تا اینکه در این قانون ارسال اسپم تصویب شد. در این قانون ما به عنوان دریافت کنندگان ایمیل‌های تجاری می‌توانستیم مشخص کنیم که فرستنده ایمیل فقط یک بار بتواند برای ما پیام تبلیغاتی بفرستد.

اما در سال ۲۰۰۴ با قانون SPF یا قانون خط مشی فرستنده، جنگ بازاریابی ایمیلی وارد مرحله جدیدی شد. ارسال انبوه ایمیل‌های حاوی پیام‌های تبلیغاتی، اسپم و ویروسی از فرستندگان مختلف افزایش چشمگیری پیدا کرد.

اما از سال ۲۰۱۰ به بعد ایمیل مارکتینگ وارد فاز جدیدی شد و قواعد بازی کاملا تغییر کرد. از یک سو سخت‌گیری‌های صورت گرفته در ارسال ایمیل به صورت انبوه، بررسی محتوای ایمیل‌ها، ارزان‌بودن بازاریابی ایمیلی نسبت به روش‌های دیگر و فراگیر شدن استفاده از گوشی‌های هوشمند و ظهور شبکه‌های اجتماعی از طرف دیگر، شرایط را برای ایمیل مارکتینگ‌ سخت‌تر از گذشته کرد.

ایمیل مارکتینگ چیست؟

ایمیل مارکتینگ به روش‌ها و شیوه‌هایی گفته می‌شود که از طریق ایمیل برای جذب ترافیک و بازدید کننده به کار گرفته می‌شود. در حقیقت، این روش بازاریابی به عنوان روش بازاریابی مستقیم شناخته می‌شود که در جریان آن به طور مستقیم از مخاطب خود می‌خواهیم که از کسب‌وکار ما بازدید و از محصول و خدمات ما دیدن کند ، به طور خلاصه ایمیل مارکتینگ به بهتر کردن رابطه با مشتری به کمک ایمیل گفته می‌شود.

در بازاریابی اینترنتی یک روش پرکاربرد برای تبدیل مشتری راغب به مشتری واقعی ارسال ایمیل است، به طور مثال :

  1.  ارسال ایمیل‌هایی، برای اطلاع رسانی اجناس جدید.
  2. ارسال ایمیل برای اطلاع رسانی تخفیف‌ها.
  3. پرسیدن نظر مشتری درمورد محصول، خدمات و… از طریق ایمیل .
  4. تبریک تولد و عید‌ها.

بهترین نمونه‌‌ ایمیل‌ مارکتینگ خبرنامه است. خبرنامه‌هایی که در آن محتوای جدید سایت مثل مقالات، ویدیو و … را معرفی و یا ایمیل‌هایی که در آن محصول جدید را ارائه می‌کنید.

ابزارهای-ایمیل-مارکتینگ

7 مورد از مزایای ایمیل مارکتینگ

1. هزینه بازاریابی از این طریق، در مقایسه با سایر روش‌‌های بازاریابی دیجیتالی کمتر است.

2. با استفاده از این روش می‌توانید به مخاطبان زیادی دست پیدا کنید، زیرا اکثر افراد دنیا، دست کم صاحب یک ایمیل هستند.

3. داده‌‌های جمع آوری شده از آدرس‌های ایمیل مشتریان می‌‌تواند دوباره در کمپین‌های جدید مورد استفاده قرار گیرد و به این منظور تنها کافیست تا آن‌ ها را در قسمتی ذخیره کنید.

4. سازگاری با محیط زیست یکی دیگر از مزایای بازاریابی ایمیلی محسوب می‌شود چرا که به منظور ارسال پیام از این طریق، دیگر چیزی بر روی کاغذ چاپ نمی‌شود.

5. صرفه جویی در وقت را می‌ توان یکی از بهترین مزایای این نوع مارکتینگ در نظر گرفت، زیرا شما می‌‌توانید از طریق اتوماسیون براساس اعمالی که در وبسایت شما صورت می‌گیرد، ایمیل‌هایی را برای مشتریان خود ارسال کنید.

6. محتویات شما از این طریق قابل اشتراک گذاشتن است و افراد به آسانی می ‌توانند محتوای ایمیل شما را برای دوستان و نزدیکان خود ارسال کنند و به اشتراک بگذارند.

7. یکی از مزایای استفاده از ایمیل مارکتینگ این است که ردیابی roi شما بسیار آسان می‌شود. شما می‌توانید همه چیز را ردیابی کنید و بفهمید که چه کسانی پیام‌های شما را باز می‌کنند و چه کسانی از صفحه شما بازدید می نمایند.

معایب ایمیل مارکتینگ

1. اسپم و یا هرزنامه

اگر نتوانید به درستی مخاطبان خود را هدف قرار دهید یا ایمیل شما کاملا حاوی محتوای تبلیغاتی باشد، در نتیجه ممکن است دریافت‌کنندگان پیام‌های شما را پاک کرده یا آنها را به عنوان اسپم معرفی کنند.

به منظور جلوگیری از این اتفاق شما باید اطمینان حاصل کنید که ایمیل مارکتینگ شما با حریم خصوصی و قوانین محافظت از داده‌ها تطابق کامل دارد و به درستی افرادی ‌که مشتاق به دریافت آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به شما هستند را هدف قرار داده‌اید.

2. ایمیل های تحویل داده نشده

به هنگام طراحی و ارسال ایمیل برای مخاطبین خود باید این نکته را در نظر بگیرید، اگر در ایمیل‌ های خود از کلمات کلیدی و یا نام‌های خاص مانند:(رایگان)، (حتما کلیک کنید) و… استفاده کنید، باید انتظار اسپم‌شدن یا نرسیدن ایمیل به دست مخاطبان را نیز داشته باشید.
توجه داشته باشید قبل از ارسال هرگونه ایمیل باید قوانین محافظت از داده ‌ها و حریم خصوصی ایمیل را به خوبی مطالعه کنید.

3. اشکال در طراحی

ایمیل شما باید به گونه‌‌ای طراحی گردد که بتواند در چندین دستگاه مختلف ارائه دهنده ایمیل به درستی ظاهر شود، طراحی یک ایمیل جذاب و حرفه‌ای که در تمامی نمایشگرها به درستی نشان داده شود واقعا کار سختی است.

4. مشکلات مربوط به سایز و حجم پیام

فایل‌هایی که قرار است برای مخاطبین خود ارسال کنید باید کوچک و کم حجم باشند تا سریع بتوانند بارگیری شوند.

مراحل ساخت ایمیل مارکتینگ

1- لیستی از ایمیل‌های کاربران را داشته باشید

موفقیت ایمیل مارکتینگ تا حد زیادی به سایز و کیفیت لیست ایمیل بستگی دارد. شما باید یک استراتژی برای توسعه مداوم لیست داشته باشید. چراکه این طبیعی است که هر سال تعدادی از کاربران خود را از دست دهید. برخی از افراد لغو عضویت می‌کنند، برخی دیگر از شرکتی به شرکت دیگر منتقل می‌شوند و ایمیلشان تغییر می‌کند و برخی دیگر ایمیل‌های شما را باز نمی‌کنند.

6 روش ‌برای افزایش لیست ایمیل

1- آدرس ایمیل کاربران را شخصا بگیرید

اگر کسب و کار شما به نحوی است که با مشتریان خود، بصورت حضوری جلسه برگزار می‌کنید یا در رویدادهایی شرکت می‌کنید که مشتریان احتمالی دیگری وجود دارند، حتما پیشنهاد می‌کنم آدرس ایمیل مشتری‌هایتان را بگیرید.

2- از فرم‌های opti_on برای افزایش لیست ایمیل استفاده کنید

به یک سری فرم‌های دریافت اطلاعات گفته می‌شود، در بعضی از سایت‌ها به محض ورود باید نام و نام خانوادگی ، ایمیل و… وارد کنیدکه به این لیست فرم آپت این گفته می‌شود.

زمانی که کاربران شما آدرس ایمیل خودشان را از طریق این فرم‌ها به شما می‌دهند، در حقیقت از یک کاربر عادی به یک سرنخ تبدیل می‌شوند. حالا اگر شما بتوانید با ایمیل و محتوای مناسب اعتمادش را جلب کنید تا از شما خرید کنند، در حقیقت توانسته‌اید آن‌ها را از یک سرنخ به یک مشتری تبدیل کنید.

3- برای جمع‌آوری لیست ایمیل از Lead Magnet استفاده کنید

لیدمگنت (Lead Magnet) همان ارزش رایگانی است که به کاربران پیشنهاد می‌کنید و آن‌ها به بهانه دریافت این ارزش افزوده و رایگان، ایمیل خود را در اختیارتان قرار می‌دهند. برای مثال از آن‌ها می‌خواهید که برای دانلود یک کتاب یا نرم‌افزار و یا دریافت کد تخفیف خرید کالا ، ایمیل‌شان را ثبت کنند.

4- از لندینگ پیج استفاده کنید

در بازاریابی اینترنتی لندینگ پیج (landing page) یا صفحه فرود به یک صفحه شاخص در وبسایت شما گفته می‌شود و برای هدفی که در وبسایت یا کمپین تبلیغاتی خود دنبال می‌کنید ساخته شده است. این هدف می‌تواند پر کردن یک فرم، ثبت نام در سایت و یا انجام یک خرید باشد. هنگام ساخت و طراحی یک صفحه فرود باید یک هدف خاص را در کسب و کار خود در نظر داشته باشید و طبق همان هدف آن را طراحی و توسعه دهید.

5- از Call To Actionدر داخل سایتتان استفاده کنید

در مطالب سایت یا وبلاگ خود از کال تو اکشن‌های جذاب برای دریافت ایمیل افراد استفاده کنید. Call To Action شما باید در جای مناسبی از صفحه قرار داشته باشد و به خوبی توجه بازدیدکننده را جلب کند. برای نوشتن یک کال تو اکشن تاثیرگذار که موجب ثبت‌ نام کاربر در خبرنامه شما شود باید خودتان را به جای مخاطب بگذارید و از کلمات و عبارت‌های قدرتمند و موثر استفاده کنید. به یاد داشته باشید که کال تو اکشن باید کوتاه، خلاصه، واضح و روشن باشد.

6- مسابقات آنلاین برگزار کنید

به این منظور مسابقات مختلف با جوایز هیجان‌انگیز برگزار کنید و ایمیل افراد را برای شرکت در مسابقه جمع‌آوری کنید.

انواع-ایمیل-مارکتینگ

2- ایجاد استراتژی

داشتن استراتژی در ایمیل مارکتینگ کمک می‌کند بهترین خروجی را از کمپین طراحی شده داشته باشید.
این استراتژی می‌تواند شامل موارد مختلفی از انتخاب قالب مناسب برای ایمیل‌ها، جداسازی مخاطبان با فیلترهای مختلف در لیست موجود، آنالیز نتایج و… باشد.

نکات زیادی برای ایجاد استراتژی‌ وجود دارند؛

اما 5 نکته مهم‌ترین آن‌ها هستند:

1- از تحویل ایمیل‌هایتان اطمینان حاصل کنید

حتماً از تحویل ایمیل‌هایتان مطمئن شوید. قبل از هرچیزی باید از درستی آدرس ایمیل طرف مقابل مطمئن شوید. بعد از اینکه ایمیل را ارسال کرداید باید در قسمت Sent آن را مشاهده کنید؛ اگر ایمیل فرستاده شده در Outbox قرار داشت یعنی فرستاده نشده است.

2- تقسیم بندی مخاطبین در لیست ایمیل‌ها

تقسیم‌بندی مخاطبین در لیست ایمیل‌ها، باعث می‌شود تا پیام خود را در زمان مناسب ارسال کنید.

برای تقسیم‌بندی مخاطبین در لیست ایمیل‌ها، باید یک لیست مرتب داشته باشید که جداسازی مخاطبان در آن راحت‌تر انجام شود. تقسیم‌بندی‌های کلی و بزرگ مثل محل زندگی، جنسیت، بازه سنی و… به بهبود مرتب سازی منجر می‌شود. همچنین باید تا جای ممکن شناخت درستی از کاربران داشته باشید و اطلاعاتتان از آن‌ها کامل باشد.

3- استفاده از بازاریابی درونگرا در ایمیل مارکتینگ

نوعی از بازاریابی است که در آن کسب‌و‌کار به‌شکل غیرمستقیم از خدمات و محصولاتش صحبت می‌کند، ایمیل مارکتینگ می‌تواند به ساخت یک رابطه مستحکم بین کسب‌و‌کارها و افراد جامع کمک کند.

4- بهینه سازی ایمیل ‌ها برای دریافت بیشترین تبدیل

برای افزایش نرخ کلیک باید بیشترین ارزش ممکن را ارائه کنید. وقتی فردی از مرحله اول عبور می‌کند، دوست دارد بلافاصله پس از باز کردن ایمیل، ارزشی را مشاهده کند. در غیر این صورت حرکت او به سمت هدف مدنظر شما به پایان می‌رسد. باید CTA منحصر‌به‌فرد و تحریک‌کننده‌ای داشته باشید تا مشتری را به کلیک کردن روی لینک مربوطه ترغیب کند.

5- انتخاب بهترین قالب

قالب مناسب قالبی است که ساده باشد و مخاطب را برای انجام اقدام موردنظرتان گمراه نکند.

3- انتخاب سرویس مناسب برای ایمیل مارکتینگ

موفقیت کسب و کار شما در بازاریابی ایمیلی به میزان بسیار زیادی وابسته به سرویس انتخابی شما است. اگر شما در انتخاب سرویس ایمیل مارکتینگ دقت نکنید متحمل هزینه های بسیاری خواهید شد در حالی که از کمترین امکانات و قابلیت ها برخوردار خواهید بود.

5مورد از ایمیل مارکتینگ‌های رایگان

1- Constant Contact

شما به‌راحتی می‌توانید لیست‌های ایمیل، لیست مخاطبین، قالب‌های ایمیل، تقویم بازاریابی و … را مدیریت کنید. این سرویس چندین ساعت آموزش رایگان ایمیل مارکتینگ نیز ارائه داده که برای کسانی که تجربه بازاریابی با ایمیل را ندارند، می‌تواند بسیار مفید باشد .

Constant Contact یکی از بهترین سرویس‌های ایمیل مارکتینگ برای کسب‌وکارهای کوچک است.

2- SendInBlue

این سرویس در اصل برای فرستادن ایمیل‌های مبتنی بر تراکنش ساخته‌شده است، اما اکنون هر دو کمپین ایمیل و SMS را در یک پلتفرم منحصربه‌فرد ترکیب کرده‌اند. یکی از امکانات خوب این سرویس این است که می‌توانید بهترین زمان برای ارسال ایمیل‌های انبوه را با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی انتخاب کنید. البته این سیستم در پلن رایگان وجود ندارد.

3- GetResponse

GetResponse بسیار، بیشتر از یک پلتفرم ایمیل مارکتینگ است. در این پلتفرم، در کنار ایمیل مارکتینگ می‌توانید صفحات فرود را ایجاد کنید و وبینارهای خودتان را با استفاده از این سرویس برگزار کنید. بلافاصله بعد از ثبت‌نام در این سرویس یک صفحه برای شما باز می‌شود و از شما درخواست ایجاد یک قیف فروش می‌کند. می‌توانید نام و هدف این قیف فروش را انتخاب کنید.

4- MailChimp

یک سرویس ایمیل مارکتینگ که برای وبلاگ نویسان و وب‌سایت‌های کوچک مناسب است و پلن رایگان هم دارد MailChimp .یکی از پیشگامان ارائه‌دهنده خدمات ایمیل مارکتینگ و بیش از 1 میلیارد ایمیل روزانه با استفاده از این سرویس ارسال می‌شود.

می‌توانید قالب‌های مختلفی را برای ایمیل خود انتخاب و ایمیل‌های خود را زمان‌بندی و همچنین کاربران را تقسیم‌بندی کنید.

5- ConvertKit

رابط کاربری این سرویس بسیار جذاب است و شما به‌راحتی می‌توانید با آن کار کنید. همچنین قالب‌های آماده و از پیش‌ساخته‌ای را برای فرم‌ها و صفحات فرود ارائه می‌دهد که شما می‌توانید با یک کلیک از آن‌ها استفاده کنید.

یک ویژگی دیگر سرویس ConvertKit برای کاربران وردپرسی این است که با کمک پلاگین ویژه‌ی خود اجازه می‌دهد وردپرس و ووکامرس به صورت مستقیم آدرس‌های ایمیل را به سرویس ایمیل شما اضافه کنند.

4- طراحی ایمیل مناسب

طراحی ایمیل به پروسه ساخت ایمیلی گفته می شود که مخاطبان هدف شما بخصوص مشتری های کنونی و دنبال کننده هایتان را درگیر کند.
طراحی باید گیرا و متناسب با برند شما باشد، تا علاوه بر جلب توجه مخاطبان، آنها بدانند که این ایمیل را از سوی کمپانی شما دریافت کرده‌اند.

به طور میانگین هر دریافت کننده ایمیل فقط و فقط ۱.۱ ثانیه برای بررسی هر ایمیل وقت می‌گذارد و تصمیم می‌گیرد که برروی صفحه بماند یا ایمیل را ببندد. به همین دلیل است که طراحی ایمیلی که سازمان یافته، گیرا، مبتنی بر برند و با ارزش باشد برای فعالیت‌های بازاریابی شما حیاتی است.

ا مورد از ویژگی‌های یک ایمیل عالی عبارت‌اند از:

  1. تیتر جذاب وکوتاه بنویسید.
  2. مقدمه ای بنویسید که خواننده را درگیر کند.
  3. مختصر و مفید بنویسید.
  4.  ایمیل های خود را مبتنی بر برند تولید کنید.
  5. از طراحی های زیبا در ایمیلتان استفاده کنید.
  6. تمامی ایمیل ها را شخصی سازی کنید.
  7. از طراحی‌های منحصر به فرد در تولید محتوای ایمیلی استفاده کنید.
  8. از ایموجی‌ها به اندازه و درست استفاده کنید .
  9. از طراحی‌های واکنش برانگیز استفاده کنید.
  10. ایمیل‌های خود را با CTAبهینه سازی کنید.
  11. همیشه گزینه لغو اشتراک را برای مخاطبان خود قرار دهید.
  12. از آزمون و خطا برای سنجش طراحی ایمیل هایتان استفاده کنید.

با طراحی ایمیل قدرتمند، شما بهتر رشد می کنید، به این معنی که شما به مخاطبان هدف بیشتری دسترسی پیدا می کنید و با آنها تعامل موثرتری خواهید داشت.

5- اتوماسیون ارسال ایمیل

اتوماسیون ایمیل مارکتینگ این است که ایمیل‌های خودکار به مشترکین و مشتریان یک وب سایت براساس اقدامات رفتاری، جمعیت شهری و حتی اطلاعات خاصی از جمله تاریخ انقضا اشتراک یا تاریخ تولد ارسال کنید.

استفاده از اتوماسیون برای کمپین‌های ایمیل یکی از کارآمدترین روش‌های برقراری ارتباط با مشتریانی است که علاقه خاصی به دنبال کردن و به روز رسانی یک کسب و کار یا برند دارند. با ابزار اتوماسیون ایمیل، شما فرصت دیگری برای فروش و درآمد دوباره پیدا می‌کنید.

ایمیل-مارکتینگ-چیست

مزایای اتوماسیون ارسال ایمیل

1- تاثیرگذاری بالا

بیش از 90 % از کاربران آنلاین در آمریکا روزانه از ایمیل خود استفاده می‌کنند، یعنی میزان تاثیرگذاری ایمیل برای جذب مشتریان جدید، 40 برابر بیشتر از رسانه‌های اجتماعی است. بنابراین، اتوماسیون که باعث ارتباط مداوم با مشتری می‌شود نیز تاثیر بسیار زیادی در موفقیت مارکتینگ دارد

2- برندینگ دائمی

اتوماسیون ایمیل‌ها به صاحبان کسب و کار اجازه می‌دهد تا زمان بیشتری را به طور ثابت صرف برندینگ،انتقال پیام و ارتباط با مخاطبان کنند.

3- تعامل با مشتری

اول باید محتوای مفید و مناسب که هم در جهت منافع شرکت شما و هم در جهت نیاز مشتریان است به آن‌ها ارائه دهید و نهایتاً هرچه پیش می‌روید، سطح بالاتری از مشارکت را مشاهده خواهید کرد.

4- تقسیم‌بندی لیست

از اتوماسیون ایمیل به عنوانی فرصتی برای تقسیم‌بندی لیست ایمیل خود بر اساس علایق و رفتار مشتریان در این کمپین‌ها استفاده کنید.

6-آنالیز داده‌ها در ایمیل مارکتینگ

آنالیز و تحلیل دیجیتال مارکتینگ با ارائه داده‌ها و اطلاعات آماری، این امکان را به بازاریاب می‌دهد که برای مشاغل، استراتژی‌ سودآوری ایجاد کنند.
هر کمپین ایمیل مارکتینگ باتوجه به نیازهای کسب‌و‌کار، اهدافی مانند افزایش فروش، تکرار فروش، ایجاد رابطه صمیمانه بین مشتری و برند، گرفتن بازخورد از مشتری و… . دنبال می‌کنند.

شاخص کلیدی عملکرد معیاری است که براساس آن موفقیت یا عدم موفقیت یک کمپین مشخص می‌شود. این شاخص برای هر کسب‌و‌کاری متفاوت است و معمولاً براساس اهداف آن‌ها از اجرای ایمیل مارکتینگ تعیین می‌شود. از جمله مهم‌ترین شاخص‌های کلیدی عملکرد در ایمیل مارکتینگ می‌توان به میزان کلیک شدن، نرخ تبدیل، نرخ بازگشت سرمایه، نرخ پرش و نرخ رشد لیست ایمیلی یا دیتابیس اشاره کرد.

مهم ترین شاخص های ایمیل مارکتینگ

هنگام برنامه ریزی هر کمپین، در هر کانال بازاریابی، ابتدا اهداف خود را مشخص کنید. تلاش‌های بازاریابی تنها در صورتی بهبود می‌یابد که نتایج با اهداف مورد نظر شما مقایسه شود. در ادامه شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIs) برای بازاریابی ایمیل را بیان می کنیم.

1- نرخ کلیک

نرخ کلیک یا CTR نسبت تعداد افرادی که روی یک لینک ایمیل کلیک کرده‌اند به کسانی که ایمیل را فقط مشاهده کرده‌‌اند، است.

ایمیل‌های موثر با هدف کلیک کردن مشتری بر روی لینک‌های موجود در ایمیل نوشته می‌شود، که مشتری را به صفحه فرود مورد نظر هدایت کند. نرخ کلیک بهترین معیار در ارزیابی کمپین ایمیل مارکتینگ می باشد چون نشان دهنده‌ی توانایی شما در جذب مخاطب برای کلیک بر روی لینک هدف می باشد.

2- نرخ تبدیل

تعداد دفعاتی که کاربر یا به تعریف دیگر، مخاطب هدف ما مثل خرید، دانلود یا عضویت را انجام می‌دهد نرخ تبدیل گفته می‌شود.
نحوه محاسبه:( تعداد افرادی که اقدام موردنظر را انجام داده‌اند تقسیم بر تعداد مجموع ایمیل‌های ارسالی) * ۱۰۰

3- ضریب بازگشت یا بانس ریت

هر ایمیلی ممکن است به دلایل متفاوتی به مقصد نرسد، به این پیشامد بانس ریت گفته می شود. بانس ریت از طریق تقسیم تعداد ایمیل‌های ناموفق به تعداد کل ایمیل های ارسالی بدست می‌آید. بانس ریت گاها به دلیل مشکل در سرور ارسالی یا سرور ایمیل مخاطب، دریافت ایمیلهای نامعتبر و ایمیل‌هایی که اصلا وجود خارجی ندارن اتفاق می افتد.

4- نرخ رشد لیست ایمیل

نرخ رشد لیست ایمیل یعنی تعداد ایمیل‌های جدیدی که به لیست ایمیل اضافه می‌شوند و مهم است که به طور مداوم تعداد مشترکین خود را افزایش دهید.
نحوه محاسبه:

(تعداد مشترکین جدید) – (تعداد لغو اشتراک‌ها + شکایت‌ها از ایمیل و اسپم) / (تقسیم بر مجموع تعداد آدرس‌های ایمیل موجود در فهرست) * ۱۰۰

با وجود تلاش‌های شما ممکن است پس از مدتی فهرستی که برای ایمیل مارکتینگ تهیه کرده اید، به صورت طبیعی کاهش یابد چرا که هر سال حدود ۲۲.۵ درصد از ایمیل‌ها منقضی می‌شوند. این یعنی، توجه به رشد فهرست مشترکین‌ و وجود تعداد آدرس ایمیل مناسب در این فهرست بیش از پیش مهم است.

5- نرخ لغو عضویت

میزان افرادی را نشان می‌دهد که تمایلی به دریافت ایمیل شما نداشته و دکمه لغو اشتراک را زده‌اند. توجه داشته باشید که ایجاد راهی آسان برای لغو اشتراک مخاطبین خود، گزینه بسیار مهمی است.

 

سئوال های متدوال

1- چگونه در ایمیل مارکتینگ اسپم نوشیم؟

اگر بازاریابی ایمیلی را در دستور خود قرار داده‌اید، فرقی نمی‌کند از چه سرویسی استفاده کنید. مهم این است که باید حواستان باشد که دلایل مختلفی برای اسپم شدن ایمیل وجود دارد. تمام موارد در سه دسته کلی زیر قرار می‌گیرند:

1. تنظیمات فنی
2. محتوا و طراحی ایمیل
3. واکنش مخاطبان به محتوای دریافتی

راهکارهای متعددی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا ایمیل‌های ارسالی به عنوان اسپم شناخته نشود که شامل:

1- درج اطلاعات دقیق ارسال‌کننده
2- انتخاب ارائه‌دهنده مطمئن سرویس ایمیل
3- بررسی وضعیت سرور ارسال کننده در لیست سیاه
4- تست ایمیل‌ها پیش از ارسال
5- به‌روز بودن
6- پاکسازی لیست ایمیل
7- احترام به مخاطبان
8- عناوین جذاب و درگیرکننده
9- توجه به بدنه و محتوای ایمیل
10- استفاده نکردن از ویدیو یا فایل‌های فلش
11- چیزی را پیوست نکنید
12- ارائه دو نسخه متنی و HTML از ایمیل
13- نظم در ارسال ایمیل
14- درخواست از مخاطبان

2- بهترین سرویس های ایمیل مارکتینگ ایرانی کدامند اند:

1- سرویس نجوا:

سرویسی برای Retention Marketing است که با ارائه خدماتی مانند ایمیل مارکتینگ و پوش نوتیفیکیشن به کسب و کارها و سایت‌ها برای حفظ ارتباط با مشتریان و کاربران‌شان کمک می‌کند.

کسب و کارها می‌توانند از فرم اشتراک، بر روی وب‌سایت‌ خود استفاده کنند و از این طریق بانک ایمیل تهیه کرده و پس از آن با مخاطبان‌شان به وسیله خدمات ایمیل مارکتینگ سرویس نجوا ارتباط برقرار کنند.

2- سرویس میل‌چی:

با استفاده از این سرویس می‌توانید قالب ایمیل خود را با ادیتور Drag & Drop طراحی کنید.

ویژگی‌های میل‌چی شامل:

  • امکان طراحی ایمیل به اشکال مختلف به کمک ادیتورهای سیستم
  • امکان طراحی لندینگ‌پیج
  • ارائه ماژول عضویت در خبرنامه برای وردپرس
  • عدم وجود محدودیت برای ارسال گروهی ایمیل
  • ارائه اشتراک آزمایشی رایگان با امکان اضافه کردن هزار مخاطب
  • دارای پنل فارسی
  • عدم پیچیدگی سیستم که آن را برای کاربران مبتدی ایده‌آل کرده است
  • امکان طراحی ایمیل‌های جذاب بدون مهارت تخصصی در طراحی
  • اسپم نشدن ایمیل‌ها و ارسال مستقیم آن‌ها به صندوق دریافت نامه یا Inbox مخاطبان
  • ارائه گزارش از عملکرد ایمیل‌ها

3- سرویس آونگ:

محیط پنل آونگ به زبان انگلیسی است و تعرفه‌ها به دلار محاسبه می‌شود، اما معادل آن به صورت ریال قابل پرداخت است. آونگ به استارتاپ‌های نوپا خدمات رایگان نیز ارائه می‌کند.

مهم ترین امکانات سرویس آونگ عبارت است از:

1- اتصال به جوملا، ووکامرس، وردپرس و لاراول
2- امکان دسته‌بندی مخاطبان و آپلود مخاطبان به شکل گروهی
3- ارائه چند قالب از پیش آماده و چندین فونت فارسی
4- طراحی با ادیتور Drag & Drop
5- ارائه گزارش از کمپین‌های برگزار شده و عملکرد ایمیل‌ها
6- امکان اتصال به هر پروژه تحت وب

سخن پایانی

ایمیل مارکتینگ اگر به روش درست، با توجه به اصول مارکتینگی و از طریق بهترین سرویس ایمیل مارکتینگ انجام شود، می‌تواند نتایج خوبی برای کسب و کار شما به همراه داشته باشد و به برندینگ و تبلیغات آنلاین شما کمک کند.

به کمک بازاریابی ایمیلی می‌توانید به خوبی به صورت دائمی با مخاطبان و مشتریان‌تان ارتباط داشته باشید، آنها را در جریان جدیدترین اخبار بگذارید، برای آنها محتوای کاربردی و جذاب بفرستید و به کاربران خود پیشنهادت شگفت‌انگیز ارائه کنید.

منبع: bit.ly

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید.

[yasr_visitor_votes size="large"]

نویسنده

نظرات ( 0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

Billy_49

مقالات مرتبط

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart