Contents
مدیریت یک وبسایت باید با دانش و مهارت کافی همراه باشد. اگر قصد دارید وبسایت خود را به شخصه مدیریت کنید باید با انواع بخشها و قسمتهای متنوع آن آشنایی کافی داشته و به رسالت و وظیفه هر یک آگاه باشید.
یکی از بخشهای مهمی که برخی از اهمیت آن باخبر نیستند و آن را سرسری میگیرند، توضیحات متا است. این بخش شاید به ظاهر اهمیت چندانی نداشته باشد اما میتواند رتبه سئو شما را متحول کند، البته اگر وقت بگذارید و اصول نگارش آن را بدانید. پس اگر مایلید با اهمیت توضیحات متا بیشتر آشنا شده و یک محتوای عالی تهیه کنید، ادامه این مقاله آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا را از دست ندهید.
اگر صاحب وب سایت هستید و به دنبال یک بهترین شرکت سئو برای بهینه سازی سایت خود هستید کارشناسان آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا با انجام خدمات سئو و بهینه سازی سایت به شما کمک می کنند تا بتوانید بهترین نتایج را صفحات اول گوگل بدست آوردید.
توضیحات متا چیست؟ و نوشتن آن چه اهمیتی دارد؟
توضیحات متا یا تگ متا دیسکریپشن یکی از تگها و بخشهای مهم در یک صفحه وبسایت است. هنگام جستجو در گوگل، زمانی که وبسایتهای مختلف به نمایش در میآیند، چه چیزی شما را به انتخاب یک وبسایت هدایت میکند؟!
قطعا بعد از مشاهده عنوان سئو که به رنگ آبی مشخص میشود، چند خط متن زیر آن را مطالعه کرده و هر کدام که به نیاز شما مرتبطتر بود را انتخاب خواهید کرد.
بله چند خط محتوایی که در زیر عنوان اصلی مقاله قرار میگیرند، همان توضیحات متا هستند و یک خلاصه ای از محتوای کلی آن صفحه از وبسایت را به اطلاع مخاطب میرسانند.
این متن چند خطی باید تشویقکننده و تبلیغکننده محتوای اصلی وبسایت باشد و به گونه نگارش شود که به کاربر نشان دهد که جواب سوالش را در این وبسایت پیدا خواهد کرد. پس در واقع اولین و تنها چیزی که کاربر از باطن یک وبسایت دریافت میکند، عنوان سئو و توضیحات متا آن میباشد!
به همین دلیل باید در نوشتن آن دقت کافی را ب کار بندید و توضیحات متا صفحات را به منزله یک تبلیغ و قلاب ببینید که قرار است مخاطب را به دام بیندازد.
اهمیت توضیحات متا از نظر سئو چگونه است؟
زمانی که محتوای وبسایت شما در میان دهها محتوای دیگر در صفحه نتایج گوگل به نمایش درمیآید، در واقع رقابت بر سر کلیک است. یعنی هر وبسایت در تلاش است تا با عنوان سئو و توضیحات متا فوقالعاده خود، کاربران را به کلیک بر روی url خود دعوت نماید.
همان طور که میدانید، یک فاکتور گوگل برای اختصاص رتبه سئو، نرخ کلیک (نسبت تعداد دفعاتی که یک صفحه در نتایج گوگل به نمایش درآمده به تعداد کلیکی که دریافت کرده است) میباشد. یعنی هر وبسایتی که نرخ کلیکی بیشتری داشته باشد، از نظر جناب گوگل مفیدتر و معتبرتر بوده و رتبه سئو خوبی را از آن خود خواهد کرد.
در نتیجه وجود یک توضیحات متا قوی و ترغیبکننده قادر است تا به صورت غیرمستقیم رتبه سئو وبسایت شما را بهبود ببخشد! پس با مطالعه نکاتی که در ادامه به آنها میپردازیم، توضیحات متا صفحات وبسایت خود را جذاب و کاربرپسند نگارش نمایید.
یکی دیگر از نکات مهم در سئو سایت استفاده درست و صحیح از ریدایرکت است اگر نمی دانید ریدیراکت چیست کلیک کنید.
نکاتی برای نوشتن یک توضیحات متا عالی!
از کلمه کلیدی در متن آن استفاده نمایید
وجود کلمه کلیدی اصلی آن صفحه از وبسایت در میان متن توضیحات متا نقش مهمی در جلب توجه کاربر دارد. زیرا کلمات کلیدی در به صورت بولد نمایش داده میشوند و کاربر مصمم میشود که این وبسایت پاسخ درخواستش را در خود خواهد داشت.
تکراری ننویسید!
هیچ گاه توضیحات متا یک صفحه را از صفحات دیگر وبسایت خودتان و یا حتی از وبسایتهای دیگر کپی نکنید!
اگر وبسایت شما دارای تعداد صفحات زیادی میباشد و نوشتن توضیحات متا برای همه آنها وقتگیر بوده و یا اصلا امکانپذیر نیست، میتوانید توضیحات متا را برای صفحه خانه و صفحات اصلی وبسایت نگارش کنید و تگ مربوط به آن را در دیگر صفحات خالی گذاشته و یا با استفاده از کدنویسی محتوای این تگ را بخشی از خود محتوای اصلی قرار دهید.
محدودیت 155 کاراکتری را از یاد نبرید!
تعداد کاراکترهای توضیحات متا تنها 160 کاراکتر است و ادامه آن به صورت کاراکتر سه نقطه نمایش داده میشود. پس سعی کنید تمام منظور و مفهوم محتوای خود را در 160 کاراکتر جای دهید تا قسمتی از آن ناخواسته برش نخورده و برای مخاطب ابهام ایجاد کند.
از علائم نگارشی کمک بگیرید
از آنجایی که توضیحات متا نیز یک متن چند خطی است، پس رعایت علائم نگارشی میتواند خوانایی آن را بهبود ببخشد. پس از علائم نگارشی در جای درست استفاده کنید و علائم ریاضی از قبیل؛ = و + و … را از متن توضیحات این تگ حذف نمایید.
وقت کافی صرف کنید!
در پایان تاکید میکنیم که برای نوشتن این بخش وقت کافی صرف کرده و توضیحات متا را مرتبط، تبلیغکننده و جذاب بنویسید تا سهم بیشتری را از کلیک را از آن خود نمایید.
در پایان به چند مورد از سوالاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید اشاره می کنیم.
توضیحات متا چیست؟
زمانی که کاربران در گوگل یک عبارت را جستجو میکنند، با وبسایت های مختلفی رو به رو میشوند که هر کدام دارای یک عنوان آبی رنگ اصلی و چند خط نوشته زیر آنها هستند، این توضیحات را که خلاصهای از محتوای وبسایت مذکور است را توضیحات متا مینامند.
آیا نوشتن توضیحات متا بر روی رتبه سئو وبسایت تاثیر دارد؟
پاسخ این سوال شاید با قطعیت و ارتباط مستقیم منفی باشد اما نوشتن توضیحات متای قوی کاربر را تشویق خواهد کرد که بر روی وبسایت شما کلیک نماید. در نتیجه تعداد بالای نرخ کلیک به گوگل این را میفهماند که کاربران زیادی وبسایت شما را برگزیدهاند. پس مفید بودن وبسایت بر گوگل اثبات شده و وبسایت را در رتبه های بهتری از نتایج خود قرار میدهد.
چه نکاتی را بهتر است در توضیحات متا عنوان کنیم؟
از آنجایی که عنوان سئو و توضیحات متا تنها دستآویز یک وبسایت در میان دیگر نتایج گوگل است، پس اگر وقت گذاشته و با دقت بیشتری آن را نگارش نمایید، قطعا کاربران بیشتری در نگاه اول محتوای شما را انتخاب خواهند کرد و همین یعنی یک کلیک تعیینکننده!
آیا توضیحات متا محدودیت تعداد کاراکتر دارد؟
بله، توضیحات متا برای هر صفحه از وبسایت تنها میتواند 160 کاراکتر باشد و باقی کاراکترهای بعد از آن توسط گوگل بریده یا حذف شده و تنها کاراکتر سه نقطه به جای آنها نمایش داده میشود.
نتیجه گیری
در این مقاله به یکی از قسمتهای کوچک اما تاثیرگذار یک وبسایت پرداختیم و دلایل اهمیت آن را عنوان کردیم. توضیحات متا در واقع خلاصه محتوا یک وبسایت هستند و هنگام قرارگیری در میان دهها وبسایت دیگر در نتایج گوگل، به کاربر یک دید کلی پیرامون محتوای وبسایتها میدهد و در انتخاب یک وبسایت برگزیده او را تشویق و راهنمایی میکند.
در قسمت پایانی مقاله نیز به نکاتی اشاره کردیم که رعایت آنها میتواند توضیحات متا محتوا شما را ترغیبکنندهتر و جذابتر نماید. پس برای نوشتن این بخش از وبسایت خود وقت و انرژی صرف کنید و آن را سرسری و بدون دقت نگارش نکنید.
موفق و سربلند باشید.
منبع: cutt.ly u.to clck.ru twitter.com