Contents
یکی از موارد مهم در طراحی وب سایت، بهبود سرعت بارگذاری آن است. امروزه کاربران سراغ سایتهایی میروند که سرعت بالا امدن آنها بسیار بالاست و وقت خود را صرف سایتهای کند نمیکنند، پس سرعت سایت یکی از موارد مهم در بهینه سازی سایت به حساب میآید. اگر به دنبال افزایش سرعت سایت خود هستید این مقاله را بخوانید زیرا شما را با روشهای افزایش سرعت سایت آشنا میکنیم.
مبحث افزایش سرعت سایت از مهم ترین موارد در بازاریابی اینترنتی به حساب میآید همچنین یکی از مهم ترین کارها در بحث خدمات سئو و بهینه سازی سایت نیز همین موضوع است. اما قبل از شروع باید به این سوال جواب بدهیم:
چرا افزایش سرعت سایت اهمیت دارد؟
در واقع در دنیای امروز با افزایش چشم گیر سرعت اینترنت، کار برای طراحان سایت سخت شده است و نگه داشتن کاربر در وب سایت کار بسیار دشواری است.
شما وقت بسیار کمی برای متقاعد کردن کاربر برای ماندن در سایت دارید و اگر سایت شما کند باشد در همان لحظات ابتدایی کاربر سایت شما را بسته و به سراغ رقبای شما خواهد رفت.
طبق آماری که از سایتهای بزرگ دنیا گرفته شده است هر یک ثانیه تاخیر در سرعت سایت نرخ تبدیل را 7% ، تعداد بازدید از صفحات را 11% و میزان رضایت کاربر از سایت را 16% کاهش میدهد.
از طرف دیگر طبق الگوریتمهای گوگل برای رتبه بندی سایتها در سرچ، سایتهایی که سرعت پایینی دارند در رتبههای پایینتری قرار میگیرند و در نتیجه میزان ترافیک ورودی آنها هم کم میشود.
بهترین زمان برای بارگذاری سایت ها در ایران چقدر است؟
با توجه به تحقیقاتی که انجام شده، سرعت مناسب برای سایتهای ایرانی باید 3 تا 7 ثانیه باشد. شما باید به طور مستمر در بازههای زمانی مختلف از سایت خود تست سرعت بگیرید و اگر سرعت سایت شما از بازه بالا بیشتر باشد حتما برای بهبود آن دست به کار شوید.
آمارهای جالبی درمورد رفتار کاربران منتشر شده است که ما هم در اینجا این آمار را برای شما آورده ایم:
حدود 47% کاربران ترجیح میدهند از سایتهایی بازدید کنند که بین 1 تا 3 ثانیه بارگذاری میشوند.
نزدیک به 57% کاربران پس از ورود به سایتهایی که سرعت بارگذاری بالای 5 ثانیه دارند، سایت موردنظر را بسته و دیگر به سراغ آن نمیآیند.
بیش از 75% مشتریان یک سایت وقتی با سرعت پایین سایت مواجه میشوند، سریعا به سایت رقبا با سرعت بالاتر مراجعه میکنند و خرید خود را از آنجا انجام میدهند.
سایتی که با سرعت 1 تا 3 ثانیه بارگذاری شود، 22% بازدید صفحات بیشتر، 50 درصد نرخ خروج کمتر و 22% نرخ تبدیل بیشتری نسبت به یک سایت با سرعت 5 ثانیه دارد.
در یک سایت فروشگاهی با سرعت کم حدود 8% از فروش ماهیانه سایت از دست میرود.
صاحبان فروشگاههای آنلاین معتقدند که سرعت بالای سایت به جذب مشتری وفادار و ثابت کمک شایانی میکند و همچنین میگویند که سرعت پایین یک وب سایت علاوه بر اینکه مشتری را ناراضی میکند بلکه در مرور زمان دید کاربران زیادی را نسبت به آن برند خراب میکند و این یعنی شکست در فروش اینترنتی.
جالب است بدانید که شرکت گوکل در سال 2015 دچار اشکال فنی شد و حدود 5 ثانیه تاخیر در بارگذاری سایت googl.com پیش آمد، به گفته شرکت گوگل این مشکل کمتر از یک ساعت رفع شد اما در همان بازه زمانی حدود 15درصد از ترافیک گوگل کم شده است.
همچنین طبق آمار، سایت موزیلا با افزایش سرعت سایت خود به اندازه 2 ثانیه، تعداد دانلود از سایت آنها حدود 10 میلیون در سال افزایش یافت.
هدف از گفتن مثالهای فوق آشنایی بیشتر با اهمیت مبحث سرعت سایت است، در ادامه به طور دقیق وارد این مبحث میشویم و شما را با روشهایی آشنا میکنیم که میتوانید با استفاده از آنها سرعت سایت خود را بهبود ببخشید.
افزایش سرعت سایت خود را چگونه چک کنیم؟
اشتباه رایجی که در مورد نحوه چک کردن افزایش سرعت سایت پیش میآید این است که فرد سایت خود را با سیستم و یا موبایل خود باز میکند و میبیند سرعت سایت بسیار خوب است، باز هم برای اطمینان دوباره سایت خود را سرچ میکند و متوجه سرعت بسیار خوب وبسایت میشود. اما آیا این روش درست است؟
خیر، ابتدا بیاید شما را با مفهوم «کش مرورگر» آشنا کنیم:
زمانی که شما نام سایتی را سرچ میکنید، مرورگر شما بخشهایی از سایت را ذخیره میکند تا در دفعات بعدی همان سایت را با سرعت بهتری بالا بیاورد به این عمل کش یا cash میگویند. پس با این مفهوم شما باید بدانید که سرعت واقعی سایت شما اینچنین بدست نمیآید.
در اینجا دو ابزار قدرتمند را برای پیدا کردن سرعت سایت به شما معرفی میکنیم:
1. Gtmetrix: یک ابزار بسیار خوب برای تحلیل سرعت سایت است. برای استفاده از این ابزار کافیست کلمه Gtmetrix را در گوکل سرچ کنید و وارد سایت آن شوید و سپس URL سایت خود را وارد کنید تا سایت شما را بررسی کند و سپس در بخش Web Vitals گزینه Lcp را مورد بررسی قرار دهید.
2. PageSpeed Insights : این سایت هم یکی از ابزارهای خود گوکل است که اطلاعاتی را درمورد نسخه موبایل و دسکتاپ سایت شما در اختیارتان قرار میدهد. البته کاربران ایرانی برای استفاده از این سایت باید از vpn استفاده کنند.
چگونه سرعت سایت خود را افزایش دهیم؟
برای افزایش سرعت وب سایت راههای گوناگونی است. در این مقاله تجربیات خود را درمورد راههای افزایش سرعت وب در اختیارتان قرار میدهیم و بیش از 10 مورد را برای شما بررسی خواهیم کرد. البته لازم به ذکر است که اگر شما وبسایتی با طول عمر زیادی دارید به احتمال زیاد بعضی از این موارد را رعایت کردهاید.
1. بهینه سازی تصاویر
امروزه استفاده کردن از تصاویر در هر سایتی برای جلب توجه کاربران بسیار مهم است. اگر حجم تصاویری که در سایت قرار میدهید بسیار بالا باشد، سایت شما بسیار کند میشود.
پس توصیه میکنیم پس از طراحی عکس و یا بنر تبلیغاتی خود، حجم این تصاویر را با استفاده از ابزارهای مختلف مثل سایت compressnow.com کاهش بدهید و سپس ان را در سایت خود قرار دهید.
2. کاهش درخواستهای http
یکی از صفحات سایت خود را باز کنید و بر روی آن کلیک راست کنید و گزینه inspect را انتخاب کنید. در سمت راست یک صفحه برای شما باز میشود؛ گزینه network را از آپشنهای بالای آن انتخاب کنید. در این قسمت سمت چپ پایین گزینهای با نام requests وجود دارد که تعداد درخواستهای سرور را نشان میدهد، هرچه این عدد را کاهش دهید افزایش سرعت سایت شما محسوس تر خواهد بود.
3. نصب افزونه کش مرورگر
هر بار که کاربر سایت شما را سرچ میکند، سرور سایت اطلاعاتی را از پایگاه داده دریافت میکند و نمایش میدهد که این کار بسیار زمان بر است. شما میتوانید با نصب افزونههای کش مرورگر مانند WPFFPC یا WP Rocket سرعت این کار را افزایش بدهید به این صورت که اولین باری که کاربر سایت شما را سرچ میکند اطلاعات ثابتی که در سایت شما وجود دارد در حافظه سیستم او ذخیره میشود، حال اگر کاربر دوباره سایت شما را سرچ کند اطلاعات با سرعت خیلی بالاتری برای او نمایش داده میشود.
4. استفاده از قالبهای استاندارد
بعضی از قالبها با کدهای بسیار ضعیفی نوشته شدهاند و تاثیر زیادی روی سرعت وب سایت شما میگذارند. قبل از طراحی سایت خود، از سایتهای معتبر قالب را خریداری کنید و حتما در بخش نظرات درمورد تجربه کاربری دیگران از آن قالب هم استفاده کنید.
5. استفاده از افزونهها با سرعت بالا
بعضی از افزونهها هم کدنویسی بسیار ضعیفی دارند و گاها دید شده که نصب یک پلاگین غیر مناسب، سرعت سایت را بسیار کاهش داده است. اگر طراح سایت هستید حتما لیستی از بهتربن افزونههای سیستم مدیریت سایت خود داشته باشید و همچنین این افزونه ها را از سایتهای معتبر خریداری کنید.
6. انتخاب فضای میزبانی یا هاست مناسب
هاست خریداری شده در سرعت سایت بسیار تاثیر گذار است. در ایران شرکتهای مختلف خدمات هاست را ارایه میدهند.
کارفرمایان معمولا هاستی را خریداری میکنند که از لحاظ قیمت ارزانتر باشد و توجهی به امکانات سرویس دهنده آن ندارند. توصیه میکنیم قبل از خرید هاست درمورد شرکتهای ارایه دهنده آن تحقیق کنید و یک هاست مناسب را برای وب سایت خود خریداری کنید.
7. استفاده از CDN
CDN اطلاعات وب سایت شما را در سرورهای سراسر جهان ذخیره میکند و کاربر در هر مکانی سایت شما را سرچ کند دیگر نیاز نیست به سرور شخصی شما وصل شود بلکه به نزدیک ترین سرور به خود وصل میشود و این باعث افزایش سرعت لود شدن سایت خواهد شد.
8. میزبانی فایلهای ویدیویی
اگر قصد دارید در سایت خود ویدیوهای مختلفی را قرار دهید، بهتر است یک هاست آپلود ویدیو تهیه کنید و آن ویدیو را مستقیما روی هاست اصلی بارگذاری نکنید.
استفاده از هاست آپلود ویدیو به افزایش سرعت وب سایت شما بسیار کمک میکند.
9. کاهش ریدایرکتها
معمولا اگر کاربران صفحاتی را که توسط شما از سایت حذف شدهاند را سرچ کنند با یک خطا مواجه میشوند. برای رفع این مشکل بهتر است مسیر آن صفحه را تغییر بدهید که به این کار ریدایرکت میگویند.
تعداد بالای ریدایرکت یعنی تعداد درخواستهای بیشتر از سمت سرور و این باعث کاهش سرعت سایت میشود. برای رفع این مشکل ریدایرکتهای سایت خود را کاهش دهید.
10. فشرده سازی فایلهای کد
سعی کنید فایلهای html و css که حجم بالایی دارند را فشرده کنید. برای این کار Gzip را از طریق فایل .htaccess فعال کنید و سپس این کار را انجام دهید.
این کار تاثیر مهمی بر روی افزایش سرعت سایت شما دارد.
11. پاک سازی css
معمولا در یک css تعداد زیادی قالب و یا دمو وجود دارد که اصلا بهکار نمیآیند. با حذف این موارد اضافی سرعت لود شدن سایت خود را میتوانید بهبود ببخشید.
12. استفاده از LazyLoad
قابلیت جدیدی است که به cms ها اضافه شده است و برای بهینه سازی تصاویری است، این افزونه باعث افزایش سرعت سایت و بهبود بارگذاری تصاویر میشود.
این پلاگین به این صورت کار میکند که پس از نصب کردن آن، مرورگر فقط تصاویری را نمایش میدهد که در محدوده دید کاربر باشد. به بیان ساده تر زمانی که کاربر وارد سایت میشود تمام تصاویر آن سایت به یک بار لود نمیشوند بلکه فقط تصاویری لود میشوند که در محدوده دید کاربر باشد و اگر کاربر به سمت پایین صفحه اسکرول کند تصاویر پایین هم باز خواهند شد. این افزونه کمک چشم گیری به افزایش سرعت سایت میکند.
13. مدیریت پیش نویسها
در سیستمهای مدیریت محتوای تحت وب مانند وردپرس شما قادر هستید نوشتههایی را به عنوان پیش نویس اضافه کنید ولی در سایت انتشار ندهید. هربار که این پیش نویسها را ویرایش کنید، پیش نویسهای جدیدی به دیتابیس شما اضافه خواهد شد که به آنها رونوشت میگویند.
بنابراین امکان دارد برای یک نوشته چندین پیش نویس در دیتابیس شما ایجاد شود و اگر این مطالب را انتشار کنید بازهم این پیش نویسها بخشی از پهنای باند را به خود اختصاص میدهند.
پس شما اگر تعداد این پیش نویسها را کاهش دهید میتوانید به بهبود سرعت سایت خود کمک کنید.
برای این کار افزونه Revision Control را نصب کنید و با استفاده از آن میتوانید میزان پیش نویسها و تعداد رونوشتها را مدیریت کنید .
14. رعایت ترتیب آیتمها در طراحی سایت
در طراحی یک سایت نکات بسیار زیادی است که باید رعایت کنید. متخصصین بخش طراحی بر روی جایگذاری مناسب آیتمها در یک سایت بسیار تاکید کرده اند و این کار علاوه بر اینکه تجربه کاربری خوبی را ایجاد میکند به افزایش سرعت سایت هم کمک شایانی میکند.
همانطور که در بخشهای قبل گفتیم هرچه تعداد ایتمهای موجود در یک صفحه بیشتر باشد، درخواستهای http نیز افزایش مییابد. اما با طراحی و جایگذاری صحیح آیتمها در بخشهای مختلف سایت میتوان این عمل را بهبود بخشید و سرعت سایت را افزایش داد.
نتیجه گیری
اهمیت یک وب سایت سریع در دنیای امروز بسیار مهم است. با توجه به رشد فناوری، اکثر مردم به اینترنت پرسرعتی دسترسی دارند و اگر سرعت سایت شما کم باشد، کاربران به راحتی سایت شما را بسته و به سراغ رقبای شما خواهند رفت. تجربه نشان میدهد که اگر شما مشتریانی ثابت داشته باشید ولی سرعت سایت شما پایین باشد به مرور زمان این افراد هم دلسرد میشوند و دیگر از سایت شما بازدید نمیکنند.
ما در این مقاله روشهای بسیار ساده و کارآمدی را به شما آموزش دادیم، پس توصیه میکنیم تک تک موارد بالا را اجرایی کنید تا کاربر پس از ورود به سایت شما تجربه کاربری خوبی را کسب کند. توصیه میکنیم از طریق روشهای گفته شده افزایش سرعت سایت خود را به طور پی در پی در بازههای زمانی بسنجید و اگر متوجه کندی آن هستید حتما برای بهبود دادن سرعت از روشهای افزایش سرعت سایت استفاده کنید.
نکاتی که در این مقاله به شما آموختیم حاصل تجربه های مختلف بوده است، به شما اطمینان میدهیم که اگر همین موارد بسیار ساده را بر روی وب سایت خود اجرایی کنید نتیجه آن را به وضوح خواهید دید و در کار جذب مشتری موفقتر میشوید.