Contents
برای موفقیت در هر کسب و کاری نیاز است که رقبای خود را در آن حوزه مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید خود را با آنها تطبیق داده و در شرایطی نیز با تحلیل درست رقبا، از آنها جلو بزنید.
در کسب و کار اینترنتی هم این شرایط وجود دارد و باید رقبای خود را از جنبههای مختلف از قبیل چگونگی تولید محتوا، رتبه سئو، میزان فعالیت در شبکههای اجتماعی و … بررسی کرد. با استفاده از خدمات سئو و بهینه سازی سایت نیز می توانید به راحتی از وضعیت رقبا خود مطلع شوید. خبر خوش این است که در حوزه دیجیتال مارکتینگ ابزارهایی برای تحلیل رقبا وجود دارد که ما در اینجا به معرفی انواعی از ابزارهای آنالیز رقبا در سئو خواهیم پرداخت و پس از مطالعه این مقاله با 13 ابزار مفید در حوزه سئو آشنا خواهید شد و با استفاده از این ابزار میتوانید رقبای خود را در حوزه سئو آنالیز کنید.
ابزارهای آنالیز رقبا در سئو
الکسا
الکسا یکی از ابزارهای مهمی است که برای بدست آوردن اطلاعاتی در مورد میزان ترافیک رقیب شما و همچنین سایر موارد دراختیار شما قرار میدهد. شما میتوانید با استفاده از این سایت، رتبه سایت خود را در مقایسه با رقبا ببینید و همچنین با ابزارهای مختلف آن میتوانید وبسایتهای مشابه خود را بیابید و کلمات کلیدی که بیشترین ترافیک را برای شما فراهم کرده اند را نیز مشاهده کنید.
البته با نصب افزونه Moz بر روی کروم خود اطلاعاتی را از میزان رتبه الکسای سایت و میزان بک لینکها و همچنین میزان پیج آتیورتی و دامین آتیورتی را بدست آوردید که با تحلیل درست این موارد میتوانید رتبه الکسای سایت خود را بهبود دهید.
Seo quake
افزونه seo quake را در گوگل کروم خود اضافه کنید و با استفاده از آن در سایتهای رقیب میزان کلماتی که برای نوشتن یک مقاله نوشته شده است را بررسی کنید و چگالی کلمات مختلف استفاده شده در آنها را نیز میتوانید به طور دقیق ببینید و پس از بررسی آنها، شروع به تولید محتوا برای سایت خود کنید.
Monitor Backlinks
از دیگر ابزارهای آنالیز رقبا در سئو است که میتوان با استفاده از آن بک لینکهای رقبای خود را ببینید و آنها را ردیابی کنید و پس از بررسی آنها میتوانید یک استراتژی ساخت بک لینک را برای وبسایت خود بچینید تا به ترافیک بالای خوبی برسید.
FATRANK
از دیگر ابزارهای آنالیز رقبا در سئو افزونه FATRANK است که آن را در کروم خود نصب کنید و با استفاده از این افزونه به راحتی رتبه سایتهای رقیب خود را در کلمه کلیدیهای مختلف چک کنید. اینکار به شما کمک میکند که در انتخاب کلمات کلیدی و دم دراز بتوانید سایتهای رقبا را به خوبی بررسی کنید.
گوگل سرچ کنسول
یکی از مهمترین ابزارهای آنالیز رقبا در سئو، گوگل سرچ کنسول میباشد. یکی از ابزارهایی که توسط بهترین شرکت سئو حتما مورد استفاده قرار می گیرد گوگل سرچ کنسول است. ابتدا سایت خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید و خواهید دید این ابزار اطلاعات مهمی از قبیل:
- جایگاه سایت شما برای هر کلمه کلیدی
- میزان بازید هر صفحه سایت شما توسط کاربران موبایل و دسکتاپ
- میزان ورود کاربران به سایت شما از هر کیورد
- خطاهای سایت و میزان در دسترس بودن صفحههای مختلف
و اطلاعات مفید دیگری که اگر نحوه استفاده و انالیز آنها را یاد بگیرید به شما کمک میکند که ایرادات سایت خود را رفع کنید و با طراحی یک استراتژی درست برای صفحات سایت خود، ابتدا میزان ترافیک سایت خود را بالا ببرید و سپس نرخ تبدیل کاربران را بالا ببرید.
SE Ranking
با استفاده از SE Ranking رتبه رقبای خود را در هر موتور جستجو و در هر منطقه نظاره کنید و با جمع آوری صفحه اول هر جستجو از عملکرد رقبای خود اطلاعات خوبی را بدست آوردید. البته باید بدانید که شما حداکثر پنج پروژه در هر وبسایت را میتوانید بررسی کنید.
spyFu
از دیگر ابزارهای انالیز رقبا در سئو، spyFu است که میتوانید با استفاده از آن تمام کلمات کلیدی رقبای خود را در جستجوها بررسی کنید و با استفاده از آن کلمات کلیدی مرتبط تری را برای مقالات خود بیابید و همچنین میتوانید کلی از استراتژی های آنها را بررسی کنید.
گوگل آنالیتیکس
میتوان گفت که گوگل آنالیتیکس یکی از حرفهای ترین ابزارهای آنالیز رقبا در سئو است؛ این ابزار اطلاعات مفیدی را در مورد:
- کاربران چند دقیقه داخل سایت شما ماندهاند
- چه تبلیغات و یا کمپینی برای سایت شما مفید بوده و نتیجه داده است
- افراد مختلف از چه راههایی وارد سایت شما شده اند
- رفتار کاربران نسبت به صفحات مختلف سایت شما چگونه بوده است
- چه صفحاتی کاربران را در سایت شما نگه داشته است
- سیستم عامل و یا مرورگر کاربران سایت شما چه بوده است
و اطلاعات بسیار مفید دیگری که میتوانید با استفاده از این ابزار بدست آوردید و پس از تحلیل سایت خود با استفاده از این موارد و رفع آنها سایت خود را بهینه کنید.
Moat
با استفاده از این ابزار میتوانید بفهمید که رقبای شما از چه تبلیغاتهایی برای وبسایت خود استفاده میکنند و همچنین یک راهنمایی نیز برای نحوه تبلیغ وبسایت به شما ارایه میدهد.
برای استفاده از این ابزار کافی است که سایتهای رقبای خود را در آن وارد کنید و از آگهیهای تبلیغاتی آنها مطلع شوید.
Screaming Frog
یکی دیگر از ابزارهای انالیز رقبا در سئو که اطلاعاتی درمورد تحلیل سئوی داخلی سایتهای رقبای شما در اختیارتان قرار میدهد Screaming Frog است. شما میتوانید اطلاعاتی از قبیل :
چه صفحاتی از سایتشان ریدایرکت شده اند
- انواع خطاهای سایت رقیب از قبیل ارور 404
- چه عکسهایی تگ ندارند
- لینک های سایت و اطلاعات مفید دیگری از رقیب خود بدست آورید، با استفاده از تحلیل این دیتاها میتوانید سئوی داخلی سایت خود را نیز بهبود ببخشید.
افزونه META SEO inspector
این افزونه یکی از ابزارهای ساده در تحلیل رقبا است که اطلاعاتی را درمورد متا تگهای سایت و انواع تگهای h1 و h2 و h3 سایتها در اختیارتان قرار میدهد. برای استفاده از این افزونه کافی است که آن را بر روی کروم خود نصب کنید و پس از باز کردن هر سایت روی آن کلیک کنید و از اطلاعات مفیدی که در اختیار شما قرار میدهد استفاده کنید.
افزونه SEO For chrome
این افزونه هم جز ابزارهای انالیز رقبا در سئو است و اطلاعات مفیدی را در رابطه با تعداد صفحات ایندکس شده در موتورهای جستجوگر و همچنین بکلینکهای گرفته شده از شبکههای اجتماعی را در اختیار شما قرار میدهد و ویژگی خوب آن استفاده راحت از آن میباشد.
SEMrush
طبق نظر سنجی که بین کاربران انجام شده است، سایت SEMrush جز محبوبترین ابزارهای انالیز رقبا در سئو است و علت به این خاطر است که این سایت اطلاعات مفیدی از قبیل:
- تحلیل رقبا از تمام جوانب
- بقیه در مورد شما و برند شما در اینترنت چه میگویند
- آنالیز بک لینکهای سایت
- پیشنهادهایی برای بهبود سئو سایت و ایدههای جالبی را در اختیار شما قرار میدهد
- بررسی تمام ارورها warning های سایت شما
و سایر اطلاعاتی که در اختیار یک وبمستر قرار میدهد میتواند بسیار کارآمد و مفید، مخصوصا در حوزه سئو سایت، باشد.
نکات مهم در آنالیز سئوی رقبا
1.ابتدا باید رقبای سئوی خود را بشناسید، یعنی در حوزهای که کار کنید میکنید کلمه کلیدی خود را سرچ کنید و با استفاده از ابزارهای انالیز رقبا در سئو که در مقاله معرفی شده ، رقبای خود را بشناسید و ببینید که با استفاده از چه استراتژی هایی خود را به صفحه یک گوگل رسانده اند.
معمولا رقبای شما سایتهایی هستند که صفحه اول سرچ گوگل را شامل میشوند و بررسی استراتژی آنها مهمترین کاری است که شما باید انجام دهید.
2. دومین کاری باید بکنید این است که سئوی داخلی سایتهای رقبای خود را تحلیل کنید تا ببینید که رقبای شما هر چند وقت یکبار محتوای خود را آپدیت میکنند و چه کلماتی را مورد هدف قرار میدهند. برای این کار ابزارهایی را در بالا معرفی کردیم.
3.استراتژی بک لینکها و کمپینهای سایت رقبا را بررسی کنید و تحقیق کنید که چه میزان تبلیغ در گوگل دارند و با استفاده از این اطلاعاتی که بدست میآورید برای سایت خود استراتژی تبلیغ بچینید.
4. در گام بعدی به سمت شبکههای مجازی بروید و ببینید که رقبای شما چه میزان از این فضاها استفاده میکنند و تیم سوشال مدیای آنها چه میزان موفقیت در جذب مخاطب از این طریق داشته اند.
5. هزینه های تبلیغاتی رقبای خود را برررسی کنید و با استفاده از یک برنامه ریزی دقیق و هزینه کرد مناسب به رقابت تبلیغاتی با رقبای خود بروید.
سخن پایانی
در این مقاله با ابزارهای آنالیز رقبا در سئو آشنا شدید و ابزارهای بسیار کارآمدی را برای تحلیل رقبا به شما معرفی کردیم. از این ابزارها برای حرکت رو به جلوی وبسایت خود استفاده کنید و پس از بهبود دادن وضعیت سایت خود، همواره رتبه سایت خود و رقبا را به صورت پیوسته بررسی کنید و با مطالعه زیاد و تحلیل سایت رقبا جایگاه مناسب خود را در نتایج گوگل بدست آوردید.