چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟ | آموزش 0 تا 100 تولید محتوا
Search
Close this search box.

چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟ | آموزش 0 تا 100 تولید محتوا

زمان مطالعه: 14 دقیقه
چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟

لیست محتوا

Contents

امروزه بسیاری می‌پرسند که ” چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟ “ ما نیز با هدف برطرف کردن این ابهام اینجاییم!

یکی از شغل‌های جذاب و پرطرفدار دنیا، تولید محتواست. محتوا یعنی تمام داده‌ها و اطلاعاتی که روزانه از طریق کانال‌های مختلف و در قالب‌های گوناگون از آنها استفاده می‌کنید. پس تولید محتوا یکی از اساسی‌ترین نیازهای روزمره انسان‌ است، زیرا هر فرد در طول عمر خود با میلیون‌ها سوال رو به رو می‌شود.

جالب است بدانید که روزانه حدود 4 میلیارد بار از گوگل سوال پرسیده می‌شود!!! رقم حیرت‌انگیزی است، در نتیجه حداقل به همین میزان نیاز به محتوا وجود دارد. حال که از کاربردی بودن موضوع تولید محتوا در عصر حاظر خبردار شدید، ارائه پاسخ برای سوال “چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟” را به ما بسپارید و با ما همراه باشید.

همچنین کارشناسان تولید محتوا آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا با انجام خدمات تولید محتوا و بازاریابی محتوایی شما را در این زمینه همراهی خواهند کرد و طی کردن این مسیر را برای شما ساده تر می کنند.

آشنایی با دنیای تولید محتوا

ذهن و دنیای اطراف ما مدام در حال طرح سوال است، گاهی با سوالات ساده و گاهی با سوالات سخت ما را به چالش می‌کشند!

همه ما آموخته‌ایم که برای سوالات خود پاسخی پیدا کرده و آنها را بدون حل شدن رها نکنیم. در گذشته سوالات خود را با اطرافیان و بزرگترها در میان می‌گذاشتیم و از آنها کمک می‌خواستیم.

اما مدت‌هاست که یک دوست دانا و همیشه دردسترس پیدا کرده‌ایم، و قبل از هر کس از او درخواست راهنمایی می‌کنیم. بله آقای محترم گوگل! این موتور جستجوی فوق‌العاده، جواب همه سوالات بشر را می‌داند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به آنها پاسخ می‌دهد.

زمانی که در گوگل موضوعی را جستجو می‌کنید، با چندین وبسایت که احتمالا پیرامون موضوع شما صحبت کرده‌اند، مواجه می‌شوید. همه این‌ها محتوا هستند، یعنی در واقع پایه و اساس هر وبسایتی تولید محتواست.

محتوا راه ارتباطی کاربران با وبسایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی است. برای انتقال یک منظور و رسیدن به اهداف باید محتوا تولید شود. فرقی نمی‌کند که آن وبسایت یا شبکه اجتماعی در چه حوزه‌ای فعالیت دارد، چیزی که واضح است، نیاز شدید و بدون انکار آنها به تولید محتوا است.

تولید محتوا برای مقاصد زیادی انجام می‌گیرد و در هر مورد باید به اصول و چارچوب‌های آن پایبند بود تا محصول بتواند مخاطب را راضی کند.

پس محتواها یکی از نیازهای همه روزه انسان‌هاست، زیرا به سوالات آنها پاسخ می‌دهد و نیازشان را برطرف می‌کند و نقاط کور و مبهم ذهن را روشن می‌کند.

اما بسیاری می‌پرسند که “چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟” و ما تصمیم گرفتیم تا به آن پاسخ بدهیم، زیرا شروع کردن و برداشتن اولین قدم گاهی آسان است اما این مداومت و تلاش می‌باشد که گاهی فراموش می‌شود.

بسیار خوب، ادامه این مقاله شما را راهنمایی خواهد کرد که تا اولین قدم را بردارید و در این راه موفق باشید. اما قبل از آن اجازه دهید تا نکاتی را گوشزد کنیم.

تولید محتوا حرفه جذاب و پرطرفداری است اما اگر می‌خواهید در آن صاحب سبک و موقعیت شوید، بهتر است بدانید که همواره باید در تلاش باشید. تولید محتوا مانند شغل کارمندی نیست که 30 سال یک وظیفه و روند کاری مشابه داشته باشید، بلکه در این حرفه هر روز با موضوعات جدید آشنا می‌شوید و برای تولید محتوای باکیفیت در آن زمینه، نیاز دارید که وارد دنیای آن شده و تجربه کسب نمایید.

پس باید صبور باشید و همواره در حال مطالعه و تلاش، در غیر این صورت به سادگی از گردونه رقابت با همکاران خود حذف خواهید شد.

انواع محتوا

در این بخش انواع محتوا و قالب‌های گوناگون آن را عنوان می‌کنیم. برای ورود به دنیای تولید محتوا این قسمت را مطالعه کنید، علاقه خود را بررسی کنید و ببینید در تولید کدام نوع از آن استعداد دارید. این کار شما را به سمت حرفه‌ای که به آن تعلق دارید، هدایت می‌کند و بدیهی است که در این حالت بازدهی و کیفیت محتواها بسیار بالا خواهند بود.

متن

اولین و اصلی‌ترین نوع محتوا، متن است. همه ما در طول روز با ده‌ها محتوای متنی مواجه می‌شویم که برخی را میپسندیم و برخی دیگر را مفید و کاربردی برنمی‌شماریم.

از این جهت تولید محتوای متنی را اصلی‌ترین نوع محتوا می‌دانیم، زیرا سنگ بنای هر سه محتوای دیگر، متن است. یعنی شما اگر قصد تولید یک محتوای تصویری یا ویدئویی و یا حتی صوتی را داشته باشید، در گام نخست باید یک متن را به عنوان سناریو آن طراحی و تنظیم نمایید و سپس تولید محتوا را شروع کنید.

به طوری که برای تولید بسیاری از محتواهای صوتی از روی متن آماده شده، روخوانی می‌کنند. پس سناریو یا متن نقش کلیدی در موفقیت یک محتوا دارد. از همین روی داشتن یک ذهن نویسنده و خلاق که سرشار ار ایده‌ها و طرح‌های نو می‌باشد، برای تولید هر نوع محتوایی مورد نیاز است.

محتوای متنی نیز در قالب‌های مختلفی از قبیل؛ کپشن، خبر، کتاب‌های الکترونیکی یا Ebook و مقالات تولید می‌شوند. قطعا نگارش کپشن یک پست برای اینستاگرام با نگارش یک محتوای خبری متفاوت است، و این هنر نویسنده است که با ویژگی‌ها و شرایط هر یک از آنها آشنا باشد تا محتوا در قالب مشخص شده به زیبایی بنشیند و مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد.

برای آگاهی بیشتر از تولید محتوای متنی می‌توانید مقاله دیگر ما با عنوان “تولید محتوای متنی چیست؟” را مطالعه نمایید.

تصویر

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تولید محتوا، تهیه و تولید محتواهای تصویری است، زیرا بیشتر از 90% اطلاعات وارد شده به مغز محتواهای بصری هستند. همان طور که می‌دانید، وجود محتواهای تصویری در میان حجم زیادی از جملات و پاراگراف‌ها، برای مخاطب بسیار جذاب است و از خسته شدن چشم مخاطب جلوگیری می‌کند.

طراحی بنرها و تصاویر باکیفیت و چشم‌گیر، می‌تواند مخاطب را سرگرم و همچنین اطلاعات و داده‌های مورد نیاز را به وی انتقال دهد. این کار نیازمند طراحی و ایده‌پردازی است و باید بتوانید تمام مفهوم را در قالب یک تصویر به مخاطب برسانید.

تولید محتواهای تصویری امروزه بسیار پیشرفت کرده است و ابزارها و روش‌های گوناگونی به آن اضافه شده‌اند. محتواهای تصویری می توانند در قالب‌های؛ رئال یا واقعی، کارتونی و اینفوگرافیک‌ها تولید شوند. (اینفوگرافیک‌ها محتواهای تصویری هستند که یک موضوع را با استفاده از تصاویر و متن‌های مرتبط، در یک عکس شرح می‌دهند.)

برای موفقیت در تولید محتواهای تصویری جذاب و درگیرکننده، باید اصول اولیه آن را بدانید. یعنی با ترکیب‌بندی رنگ‌ها، کنتراست و مفاهیم این چنینی آشنا باشید تا محصول کار شما تاثیر خود را بر روی مخاطب بگذارد.

یکی از برترین ابزارها برای تولید محتواهای تصویری فتوشاپ (photoshop) است اما شما می‌توانید از دیگر ابزارها همچون؛ کانوا (canva)، بی‌فانکی (befunky)، ونیج (vennage) و … بهره‌مند شوید.

ویدئو

ویدئو نیز جذابیت‌های خاص خودش را دارد. زیرا همواره نمی‌توان یک مساله را خلاصه و در قالب یک تصویر بیان کرد. در چنین شرایطی می‌توانید از ویدئوها کمک بگیرید.

ویدئو مدل کامل شده تصاویراند و قدرت مانور بیشتری را در اختیار تولید کننده محتوا قرار می‌دهد. در گذشته ویدئوها بسیار محدود و یکنواخت بودند و گاهی حوصله مخاطب را سر می‌بردند. اما امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی و ارائه روش‌های مختلف تولید محتوای تصویری، گزینه‌های متعددی پیش‌ روی تولیدکنندگان محتوا وجود دارد.

تولید محتوای ویدئویی می‌تواند در قالب‌های؛ رئال، موشن گرافیک، استاپ‌موشن و تلفیقی صورت پذیرد. سبک‌های جدید تولید محتوای ویدئویی به شدت جذاب و نوآور هستند و بازخوردهای مثبت بسیاری را از آن خود کرده‌اند.

بهتر است تا قالب‌های ویدئو را به صورت خلاصه شرح دهیم تا بیشتر با آنها آشنا شوید:

موشن گرافیک: نوعی از ویدئو می‌باشد که بسیار شبیه به انیمیشن بوده، اما کوتاه‌تر است. موشن گرافیک یعنی متحرک‌سازی تصاویر و صداگذاری روی آنها.

استاپ موشن: یکی از انواع ویدئو که اخیرا بسیار طرفدار پیدا کرده است، استاپ موشن می‌باشد. در این روش اجسام را به صورت جزئی جا‌به‌جا کرده و در هر موقعیت از آنها عکس گرفته می‌شود، در پایان نیز تصاویر حاصل را فریم به فریم در کنار هم جای‌گذاری می‌کنند و ویدئو نهایی به صورتی است که گویا اجسام خود در حال جابه‌جایی هستند.

نمونه‌های موفق بسیاری نیز ساخته شده اند که از سمت مخاطب مورد استقبال خوبی قرار گرفته‌اند. به دلیل اینکه سوژه‌های این نوع ویدئو‌ها اغلب غیرجاندار هستند، به آن “جادوی حرکت اشیاء” نیز می‌گویند.

صوت

و اما محتواهای صوتی که در چند سال اخیر به شدت طرفدار پیدا کرده و به همین دلیل افراد بسیاری نیز در این حرفه مشغول به فعالیت شده‌اند. تنها قالب محتوای صوتی، پادکست‌ها می‌باشند.

امروزه به علت مشغله‌های مخاطب و نداشتن زمان برای مطالعه، ترجیح می‌دهند تا موضوعات را در قالب صوت داشته باشند تا بتوانند در هر مکان و زمانی آن را گوش کنند و همزمان به کارهای دیگر خود نیز رسیدگی نمایند. پادکست‌ها یک موضوع یا محتوا را به حالت صوت درمی‌آورند و در اختیار مخاطب قرار می‌دهند.

 

چگونه محتوای متنی تولید کنیم

 

پس می‌توان گفت که پادکست‌ها آینده روشنی دارند. اما برای تولید آنها در درجه اول باید صدا و لحن گفتار درستی داشته باشید تا مخاطب از گوش کردن به پادکست شما لذت ببرد.

تا مدتی قبل، پادکست‌ها باید سلسله مراتبی و به صورت یک مجموعه می‌بودند، اما هم اکنون این قاعده آنچنان رعایت نمی‌شود و می‌توان صرفا یک فایل صوتی را به مخاطب هدف ارائه داد.

حال که با انواع و قالب‌های گوناگون محتوا آشنا شدید، بهتر است یک نکته مهم را عنوان کنیم. بهترین حالت محتوا، محتوایی است که تلفیق یا ترکیبی از انواع آن باشد.

یعنی اگر نوع یا قالب‌های محتوایی به تنهایی نمی‌توانند منظور و مقصود شما را به مخاطب انتقال بدهند، یا تمایل دارید به محتواهای وبسایت یا شبکه اجتماعی خود کمی تنوع بدهید، می‌توانید این قالب‌ها را با یکدیگر ترکیب کنید.

به عنوان مثال؛ شما قادر هستید که در میان محتوای متنی خود، به منظور درک بهتر مخاطب، یک موشن گرافیک یا … قرار دهید. با این کار هم با موفقیت به هدف خود رسیده‌اید، و هم مخاطب در مواجه شدن با دیواری از محتوای متنی خسته و کلافه نمی‌شود.

پس اگر می‌خواهید بدانید که چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟ در درجه اول باید انواع محتوا را بشناسید و تا حدودی با نحوه آماده سازی آنها آشنا بشوید. در این حالت با دید و نگاه هوشمندانه‌تری پای در میدان تولید محتوا خواهید گذاشت!

انواع محتوا از نظر مخاطب

در قسمت قبل انواع محتوا از نظر تولیدکنندگان محتوا را بیان کردیم. اما شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید، محتواها از نظر مخاطب تنها سه دسته هستند:

محتواهای مفید

این محتواها همان طور که از نامشان پیداست، مفید و ارزشمند هستند و بار علمی دارند. یعنی مطالعه یا مشاهده این محتواها، به دانش و اطلاعات مخاطب اضافه می‌کند.

محتواهای سرگرم کننده

این دسته نیز به جهت سرگرمی و تفریح تولید شده‌اند و مخاطب برای گذران اوقات بیکاری خود از آنها استفاده می‌کند.

محتواهای درگیرکننده

محتواهای دسته آخر نیز احساسات و عواطف مخاطب را تحت تاثیر قرار می‌دهد و موضوعی را عنوان می‌کند. در این گونه‌ محتواها لزوما نکته یا مطلب آموزشی و مفیدی ذکر نمی‌شود و تنها هدف قرار دادن احساسات مطرح است.

در این مورد نیز می‌توانید محتواهای ترکیبی تولید نمایید. مانند برخی از محتواهای طنز موجود در شبکه‌های اجتماعی که گاهی یک نکته اخلاقی یا آموزنده نیز عنوان می‌کنند. تولید و انتشار محتواهای تلفیقی نیز بسیار زیاد شده است و مخاطبان بسیاری دارد.

نقاط قوت حرفه تولید محتوا چیست؟

تا به این جای مقاله، از اهمیت تولید محتوا و انواع آن آگاه شدید. ما در این قسمت سه مزیت مهم تولید محتوا برای کسب و کارها و برندها را عنوان خواهیم کرد. برندها با کمک معجزه محتوا می‌توانند وضعیت کسب و کار خود را دگرگون نمایند. به شرط آنکه تولید محتوا را با اصول و قواعد خاص خودش انجام بدهند.

و اما سه نقطه قوتی که تولید محتوای مرغوب و باکیفیت برای برندها به ارمغان خواهد آورد:

جلب اعتماد مخاطب

یکی از اصلی‌ترین اهداف تولید محتوا، جلب اعتماد مخاطبان است، زیرا اعتماد سازی و بازاریابی موفق نقش مهمی در موفقیت یک کسب و کار دارد.

در کسب و کارهای سنتی، حس اعتماد بسیار راحتر شکل می‌گیرد زیرا امکان برقراری ارتباط کلامی و چشمی وجود دارد. اما در کسب و کارهای آنلاین کمی سخت‌تر است، چون برای جلب اعتماد مخاطب، امکانات ذکر شده را در دسترس ندارید و تنها قابلیت شما محتواست. پس باید تمام توان و انرژی خود را به کار بگیرید تا در مقایسه با رقیبان خود برتر باشید.

شما با تولید محتواهای کاربردی و مورد نیاز کاربر، این حس را به او القا می‌کنید که وجود او برای کسب و کار شما ارزشمند است و تمام هدف شما جلب رضایت اوست. در نهایت کاربر از این که برای او ارزش قائل هستید و نیازهای وی را برطرف می‌کنید، احساس رضایت بیشتری می‌کند و تعامل و ارتباط شکل می‌گیرد.

با ادامه روند تولید محتوا در مسیر موردپسند مخاطب، ارتباط مستحکم‌تر و پایدارتر خواهد شد، تا جایی که مخاطب شما را از رقیبان‌تان بهتر می‌بیند، و این یعنی فرآیند اعتماد سازی به درستی پیش‌ رفته است.

بهبود سئو وبسایت

سئو سهم مهمی در موفقیت یک وبسایت و دیده‌شدن محتواهای آن دارد. اگر “چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟” را جستجو کرده و به این جا رسیده‌اید، احتمالا از موضوع سئو وبسایت آگاهی چندانی ندارید. پس به صورت مختصر آن را شرح می‌دهیم.

نکته مهم اینکه این موضوع تنها مربوط به تولید محتوا برای وبسایت‌هاست و برای آنها تاثیرگذار می‌باشد.

سئو به معنای میزان اعتبار و ارزشمندی وبسایت و محتواهای شما نزد گوگل است. گوگل دارای الگوریتم‌هایی است که محتواها را از منظرهای مختلف بررسی می‌کند و به کیفیت‌ آنها یک رتبه اختصاص می‌دهد. این رتبه نحوه قرارگیری وبسایت شما در میان دیگر وبسایت‌ها و در صفحه نتایج گوگل نشان می‌دهد. یعنی اگر گوگل وبسایت شما را معتبر و مفید بداند، در رتبه‌های بهتری قرار گرفته و ترافیک بیشتری را به سمت وبسایت خود جذب خواهید کرد.

برای بهبود رتبه سئو، تولید محتوا بسیار تاثیرگذار است. اگر محتواهای مفید و مورد نیاز مخاطب تهیه نمایید، گوگل وبسایت شما را دوست خواهد داشت و این یعنی آغاز هجوم کاربران به وبسایت شما و بالا رفتن ترافیک آن!

پس با تهیه و تولید محتواهای مخاطب‌پسند، شانس خود را برای قرار گرفتن در رتبه نخست نتایج گوگل بالا می‌برید و سهم بیشتری از کاربران آنلاین را جذب وبسایت و خدمات خود نمایید.

برندینگ

بسیاری از کسب و کارها یا برندها در ابتدای تاسیس و ورود به دنیای کسب و کارهای آنلاین، تنها برای معرفی برند خود اقدام به تولید محتوا می‌کنند. زمانی که در ابتدای کار هستید باید سعی کنید برند و ماهیت آن را معرفی کنید. یعنی نباید انتظار داشته باشید که در ماه‌های نخست تاسیس کسب و کار خود، فروش و سودآوری بالایی را تجربه کنید.

 

برندینگ در تولید محتوا

 

زیرا این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که برند شما شناخته شده و معروف بشود. به همین دلیل می‌توانید با تولید محتوا، خود را به مخاطبان هدف معرفی کنید. در این راه باید آنقدر صبور و پرتلاش باشید که به جایگاه “ملکه ذهن” برسید. در این حالت نام برند شما اولین نامی است که مخاطب در مواجه با نیازهایش بر زبان می‌آورد!

چه چیزی از این بهتر؟! حال شما قادر هستید که حداکثر کاربران نیازمند به حوزه کاری خود را پاسخگو باشید. رسیدن به چنین جایگاهی نیازمند مداومت و هوشمندی است، زیرا هدف‌های بزرگ یک شبه به دست نمی‌آیند!

چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟

اگر برای تولید محتوا سردرگم هستید و سوال “چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟” هنوز برای شما بدون جواب مانده است، ما در این بخش شش گام اصلی تولید محتوا را شرح می‌دهیم. همچنین نکات طلایی که برای تولید محتواهای حیرت‌انگیز به آنها نیاز دارید را عنوان خواهیم کرد. پس مطالعه این بخش را با دقت و حوصله ادامه دهید.

شناخت مخاطب

به جرئت می‌توان گفت که شناخت مخاطب اولین و مهم‌ترین قدم در تولید محتواست. اهمیت شناخت مخاطب در تولید محتواهای موردپسند وی بسیار زیاد می‌باشد. قبل از اینکه شروع به تولید محتوا کنید، باید کسانی که در جامعه هدف شما قرار می‌گیرند را بشناسید. یا به عبارتی، بدانیدکه برای چه کسانی تولید محتوا می‌کنید؟

طرح این سوال در ابتدای کار سبب می‌شود تا مسیر تولید محتوا آشکار شود و با کسانی که در آن حضور دارند، بیشتر آشنا شوید. آشنایی یعنی بدانید که؛

چه جنستی دارند؟

اکثرا در چه بازه سنی قرار می‌گیرند؟

با چه هدفی از محتواهای وبسایت یا شبکه اجتماعی شما بازدید می‌کنند؟

چطور با شما آشنا شده‌اند؟

و سوالاتی از این دست، که شما را بیشتر و بیشتر با علایق، سلیقه، ترس‌ها و ویژگی‌های مخاطب آشنا می‌کند، و در نهایت پرسونا یا نماینده مخاطب‌ها شناسایی می‌شود. این شناخت کمک می‌کند تا محتوای شما مطابق میل آنها تولید گردد و در نتیجه استقبال خوبی نیز خواهد داشت. اگر این سوال برای شما پیش آمده که پرسونای مشتری چیست کلیک کنید.

درست مانند زمانی که می‌خواهید موضوعی را برای یک کودک مطرح کنید. در این حالت شما با لحن و نوع گفتاری که مناسب درک و فهم اوست، ماجرا را روایت خواهید کرد، زیرا می‌دانید که اگر با زبان خودش با او صحبت نکنید، به حرف‌هایتان گوش نخواهد داد.

تعیین هدف

برای شروع تولید یک محتوا باید هدف خود را مشخص نمایید. یعنی کاملا روشن و واضح یک نقطه هدف را تعیین و طوری برنامه‌ریزی نمایید که به آن برسید. زیرا زمانی که موقعیت خود و نقطه‌ای که قصد فتح آن را دارید، مشخص می‌شود، ناخودآگاه مسیر رسیدن به آن نیز روشن می‌شود. پس تعیین هدف نیز مانند شناخت مخاطب، می‌تواند راهنمای شما باشد.

اگر پرسش “چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟” در ذهن شما به وجود آمده، بهتر است که مقصود خود از تولید محتوا را تعیین کنید تا کمی از ابهام موضوع کاسته شود.

هدف شما از تولید محتوا می‌تواند، برندینگ، معرفی یک محصول جدید، پاسخ به سوال پرطرفدار و یا هر چیز دیگری باشد، مهم این است که در ابتدا آن را عنوان کنید تا بتوانید برای ادامه مسیر، درست و اصولی تصمیم‌گیری نمایید.

نگارش یا تولید محتوا

حال به مرحله تولید رسیده‌اید، کاری لذت‌بخش‌تر از خلق یک اثر سراغ دارید؟!

ما در این بخش اصول نگارش یک محتوای متنی را ذکر خواهیم کرد، زیرا اغلب تولید این نوع محتوا است که بیشتر نیاز به رعایت قوانین و اصول دارد و چالش‌های زیادی پیش روی نویسنده است. تولید محتوای تصویری یا صوتی بسیار سلیقه‌ای بوده و به مهارت‌های تولیدکننده محتوا بستگی دارد.

پس نکات این بخش را مطالعه کنید تا سوال “چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟” برطرف گردد:

ساده و روان بنویسید

محتواهای متنی باید در ساده‌ترین و روان‌ترین حالت ممکن تولید گردند. زیرا در برخی از موارد شما محتوا را برای پرسونا خلق می‌کنید، ولی از ویژگی‌های اقلیت دیگر که ممکن است از محتوا استفاده کنند، اطلاعی ندارید، پس طوری بنویسید که مخاطبان با محتوای شما احساس راحتی کنند و از مطالعه آن دلزده یا خسته نشوند.

خلاق باشید

موضوعات را از دیدگاه خود و به نحوی دیگر بیان کنید تا برای مخاطب تازگی داشته باشد. از محتواهای دیگران کپی‌برداری نکنید و سبک نوشتاری خودتان را ارائه دهید.
مخاطب‌ها محتواهای متفاوت و متنوع را بیشتر می‌پسندند و تمایل بیشتری دارند تا زاویه دید جدیدی را تجربه کنند.

علائم و اصول نگارش را رعایت کنید

استفاده از علائم نگارشی را فراموش نکنید و همواره از آنها در جای درست بهره ببرید. وجود علائم نگارشی، خوانایی و روان بودن یک محتوا را بهبود می‌بخشد.

گاهی جای‌گذاری یک ویرگول ساده در جای نادرست می‌تواند مفهوم کلی یک جمله را به کلی متحول کند. پس علائم نگارشی را به درستی به کار ببرید تا از ایجاد کج‌فهمی یا انتقال مفهوم اشتباه، جلوگیری نمایید.

همچنین به یاد داشته باشید که رعایت اصول نگارشی، جلوه‌ خوبی به محتوای متنی می‌بخشد. پس پاراگراف‌های خود را منسجم بنویسید و برای جداسازی آنها از تیترهای H1 تا H6 استفاده کنید. جملات و بندهای کوتاه نیز از خسته شدن مخاطب جلوگیری کرده و او را به مطالعه ادامه محتوای متنی تشویق می‌کنند.

از زیبایی‌های زبان فارسی کمک بگیرید

یکی از نکاتی که در تولید محتوا بسیار کمک‌کننده هستند، استفاده از زیبایی‌ها و ظرافت‌های زبان فارسی است. برای اینکه به محتوای متنی خود کمی انرژی تزریق کنید، لازم است تا از آرایه‌های ادبی (در صورت نیاز و امکان) بهره ببرید، گاهی طنز بنویسید و لبخندی بر لب‌های مخاطب بنشانید.
یکی از ترفندهایی که می‌توانید از آن استفاده کنید، طرح سوال است. البته دقت کنید که طرح سوال هم محل مناسب خودش را دارد و نباید در هر محتوا و هر جایی از آن استفاده کنید.

عنوانی چشمگیر انتخاب نمایید

عنوان محتوا ویترین محتوای شماست، پس باید برای طراحی و انتخاب آن وقت و انرژی لازم را صرف کنید. یک عنوان جذاب و درگیرکننده، قدرت تفکر مخاطب را ضعیف و احساسات او را تحت تاثیر قرار می‌دهد، در نتیجه مخاطب بی‌اختیار روی آن کلیک می‌کند تا محتوای اصلی را مطالعه نماید.

بهتر است برای پاسخ دادن به سوال ” چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟” این نکته را مد نظر بگیرید که باید بتوانید یک عنوان و تیتر جذاب بنویسید و ذهن خلاق و ایده‌پردازی داشته باشید.

از موسیقی و فیلم بهره‌مند شوید

برای نوشتن باید ذهن خود را از واژه و لغات سرشار کنید. برای این کار می‌توانید از فیلم‌ها، موسیقی‌ها و رمان‌ها کمک بگیرید و دایره لغات خود را قوی نمایید.

نوشته محصول کنار هم قرار گرفتن کلمات و عبارات است، پس هر چه عبارت‌ها و کلمات بیشتری را در پایگاه داده ذهن خود ذخیره کرده باشید، نوشته شما جذاب‌تر و دلچسب‌تر خواهد بود. این کار از تکراری شدن و کسل‌کننده بودن محتوای شما جلوگیری می‌کند.

ویراستاری

یکی از کارهایی که محتوای شما را تقویت می‌کند، بازخوانی آن است. زمانی که بعد از پایان نگارش، محتوای متنی خود را مجدد مطالعه می‌کنید، ذهن شما از حالت نوشتن خارج شده است و با دید یک مخاطب آن را بررسی می‌کند. در نتیجه کم و کاستی‌ها، غلط‌های املایی و اشتباهات نگارشی، خودشان را نمایان می‌کنند.

حال آن را ویرایش کرده و یک محتوای کامل و بی‌نقص را در اختیار مخاطب خود قرار می‌دهید. پس اهمیت مرحله ویراستاری را دست کم نگیرید و حتما به آن عمل نمایید.

 

چگونه تولید محتوا کنیم

انتشار و ترویج محتوا

آخرین مرحله در تولید یک محتوا، انتشار و ترویج آن است. شما باید بهترین کانال ارتباطی با مخاطب را برای کسب و کار خود انتخاب نمایید و محتوای متنی را در آن منتشر کنید.

هر شبکه‌ اجتماعی ویژگی‌ها و شرایط خاص خودش را دارد و محتواهای در همان سبک و سیاق پذیرفته می‌شوند. پس قبل از انتشار محتوا از شرایط آن شبکه اجتماعی آگاه شوید و سپس اقدام به انتشار نمایید. زیرا ممکن است در صورت اشتباه، تمام زحمات خود برای تولید محتوا را به باد بدهید.

به عنوان مثال؛ شما نمی‌توانید یک محتوای واحد را هم در اینستاگرام و هم در لینکدین برند خود منتشر کنید، زیرا فضای این دو شبکه اجتماعی متفاوت بوده و ممکن است محتوای شما را پس بزنند!

اصول تولید محتوا

در این بخش قصد داریم تا به صورت خلاصه اصول و نکات طلایی تولید محتوای برتر را عنوان کنیم. این بخش در واقع جز مراحل تولید یک محتوا نیست، اما ما آن را به عنوان مراحل مطرح می‌کنیم تا اهمیت آن را متوجه شوید و هیچ‌گاه از آنها چشم‌پوشی نکنید:

  • موضوعات کاربردی و پرمخاطب انتخاب کنید.
  •  وقت کافی را برای نوشتن و استراحت ذهن صرف کنید.
  • به روز باشید و اطلاعات خود را به روز رسانی کنید.
  • مطالعه کافی داشته باشید.
  • از تجربه و موضوعات جدید نترسید! آنها تجربه هستند و شما را در این مسیر قوی می‌کنند.
  • مفید و ارزشمند بنویسید، زیرا رفع نیاز مخاطب اولین هدف شما از تولید محتوا است.
  • بهترین و جامع‌ترین منابع را انتخاب نمایید.
  • به سفر مشتری توجه کنید، و به هیچ وجه مشتری را با محتواهای اغراق‌آمیز، مجبور به خرید نکنید.

 

جمع‌بندی

در این مقاله سوال “چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟” را مطرح کردیم و پاسخ جامع و کاملی را برای آن ارائه دادیم. اگر به نویسندگی و یا تولید محتواهای تصویری علاقه دارید، می‌توانید با مطالعه این مقاله با این موضوعات بیشتر آشنا شوید.

تولید محتوا انواع مختلفی دارد، برای طراحی و تهیه هر نوعی از محتوا، شما نیاز به پیش‌نیازها و مهارت‌هایی دارید. اگر می‌خواهید در مسیر تولید محتوا موفق باشید و با شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ همکاری داشته باشید، باید خود را به درجات بالا برسانید.

در واقع می‌توان گفت که پاسخ “چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟” کار سخت و عجیب و غریبی نیست، اما ماندن و پیشرفت کردن در آن است که نیاز به تلاش و پشتکار بالایی دارد.

پس نکات و اصول تولید محتوا را در نظر داشته باشید و از آنها کمال استفاده را ببرید تا نتیجه حاصل شده، شما و مخاطب را شگفت‌زده کند!

ما منتظر نظرات و ایده‌های شما برای بهبود این مقاله هستیم.

موفق باشید.

منبع : tinyurl bit.ly

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید.

[yasr_visitor_votes size="large"]

نویسنده

نظرات ( 0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

Billy_49

مقالات مرتبط

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart