پادکست چیست و چگونه پادکست بسازیم؟ | آموزش ساخت پادکست
Search
Close this search box.

پادکست چیست و چگونه پادکست بسازیم؟ | آموزش ساخت پادکست

زمان مطالعه: 13 دقیقه
ساخت پادکست با گوشی

لیست محتوا

Contents

دنیای شلوغ و پرمشغله امروز همه انسان‌ها را با خود درگیر کرده است و همگی با مشکل کمبود وقت مواجه شده‌ایم. در این وضعیت اغلب مردم از فرصت‌های تفریح و یا مطالعه خود کم می‌کنند تا برای کارای روزمره خود وقت کافی داشته باشند، و این فاجعه است!!!

برای رشد و پیشرفت جامعه، باید تمام اعضای آن اجتماع برای رشد و ارتقای فردی خود وقت بگذارند، پس مطالعه و افزایش آگاهی را نباید نادیده گرفت. یکی از کارهایی که می‌تواند آگاهی شما را در هر زمان و مکانی افزایش بدهد، گوش کردن به پادکست می‌باشد.

ساخت پادکست یکی از فعالیت‌های هیجان‌انگیز و جالبی است که امروزه بسیاری مشغول آن هستند. اگر نمی‌دانید که پادکست دقیقا چیست و یا مایل هستید که خودتان ساخت پادکست را امتحان کنید، توصیه می‌کنیم مطالعه این مقاله را ادامه دهید و با این فعالیت بیشتر آشنا شوید.

تولید پادکست یکی از موارد ضروری در شبکه های اجتماعی است اگر به دنبال مدیریت شبکه های اجتماعی هستید کارشناسان ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا شما را در این راه همراهی می کنند.

پادکست چیست؟

پادکست (Podcast) یک واژه تازه و ترکیبی در عصر دیجیتال است که از دو واژه ipod و broadcast تشکیل شده است. همان طور که می‌دانید آی‌پاد یک پخش‌کننده موسیقی همراه است که کمپانی اپل در سال 2001 آن را معرفی و عرضه کرد، بروکست نیز به معنای پخش گسترده یا همگانی است. ترکیب این دو لغت به زیبایی مفهوم پادکست را منعکس می‌کند. به همین دلیل فرهنگ لغت جدید آکسفورد در سال 2004 پادکست را برترین واژه سال دانست.

اما به طور کلی و در معنای عامه، پادکست به معنای محتواهای صوتی هستند که در اینترنت منتشر شده و همه مردم می‌توانند آنها را دانلود و استفاده نمایند. پادکست‌ها گفتگوهای فردی یا دو نفره‌ای هستند که پیرامون موضوعات مختلفی صورت می‌گیرند، و یا گاهی می‌توانند به صورت روخوانی یک کتاب معروف نیز باشند.

از همین روی می‌توانند به صورت تک قسمتی یا چند قسمتی باشند که به اصطلاح به آنها اپیزود نیز می‌گویند، و یا حتی می‌توانند دارای چند اپیزود بوده که در قالب یک فصل ارائه گردند.

در واقع پادکست چیزی شبیه یک برنامه رادیویی است که در آن یک گوینده، و یا گوینده و مهمان، در مورد یک مساله به گفتگو می‌پردازند و این گفتگو می‌تواند چند قسمت و یا چند فصل ادامه پیدا کند. با این تفاوت که شما می‌توانید برنامه‌ با موضوعات مورد علاقه خود را گوش کنید و همچنین فایل صوتی آن را دانلود و در زمان و مکان دلخواه به آن گوش نمایید. البته پادکست‌ها محدودیت‌های دیگری از برنامه‌های رادیویی را برطرف کرده‌اند که در ادامه مقاله به صورت مفصل آنها را شرح خواهیم داد.

نکته دیگر اینکه شما می‌توانید مشترک یا دنبال‌کننده پادکست‌های مورد علاقه خود باشید و از آنها بهره‌مند شوید.

ساخت پادکست و استفاده از آن بسیار ساده است. پادکست‌ها قابلیت پخش در تمام دستگاه‌های پخش‌کننده موسیقی را دارند. شما می‌توانید آنها را از طریق تلفن همراه، تبلت، لپ‌تاپ، موزیک پلیرها و یا حتی دستگاه پخش‌کننده اتومبیل خود گوش کنید و از لحظاتی که در ترافیک می‌مانید، به جای حرص خوردن، لذت ببرید!

با استقبال و محبوبیت پادکست، برنامه‌ها و اپلیکیشن‌هایی طراحی شده‌اند که کار را برای علاقه‌مندان به این نوع محتوا ساده‌تر می‌کنند. این برنامه‌ها به کاربر توانایی تنظیم سرعت پخش، مدیریت موضوعات مورد علاقه و توقف و از سرگیری یک پادکست را می‌دهند.

ضبط و ساخت پادکست با گوشی و کامپیوتر نیز به سادگی امکان پذیر است. اما نکاتی وجود دارد که در ساخت پادکست باید در نظر بگیرید تا بتواند توجه و رضایت مخاطب را جلب کند.

ظهور پادکست‌

شاید اولین بار در سال 2000 بود که انتشار یک فایل صوتی یا آوایی در اینترنت جالب به نظر رسید و بسیاری در پی اجرای این ایده بودند. اما زمانی که کمپانی اپل محصول جدید خود را تحت عنوان آی‌پاد به بازار عرضه کرد، راه را برای به واقعیت پیوستن ایده اولیه ساخت پادکست اندکی هموار کرد.

سرانجام در سال 2004 نویسنده‌ای به نام “بن همرسلی” در یکی از نوشته‌های خود در روزنامه گاردین، واژه پادکست (Podcast) را به کار برد و این شد که بعد از آن بسیاری از وبسایت‌ها و دستگاه‌های اجرایی این نوع از محتوا را تولید و منتشر کردند.

گسترش ساخت پادکست به حدی زیاد بود که کاخ سفید چند مورد از گفتگوها و سخنرانی‌های رئیس جمهور خود، “جرج بوش” را در قالب پادکست‌هایی منتشر نمود. یا زمانی که اولین فایل صوتی صحبت‌های یکی از مهندسین ناسا از ایستگاه فضایی در اینترنت منتشر گشت، هیجان بالایی را در جامعه رقم زد.

و پس از آن نیز نمونه پادکست در حوزه‌های مختلف منتشر شدند و پس از چندی پادکست فارسی نیز متولد شد.

 

چگونه متن پادکست بنویسیم

دلایل محبوبیت پادکست‌ها

پادکست‌ها از زمان ظهور خود به خوبی توانستند نظرات مثبت و توجه شمار زیادی از کاربران اینترنت را به خود جلب کنند. زیرا در کنار خلاقیت و تنوعی که به همراه داشتند، دغدغه و مشکلات کوچک بسیاری را برطرف کردند. اما به راستی چه چیزی سبب شد تا ساخت پادکست‌ها و استفاده از آنها تا این حد محبوب و جذاب گردد؟!

در این قسمت شما را با مزایا و نقاط قوت پادکست‌ها در مقایسه با یک برنامه رادیویی بیشتر آشنا می‌کنیم:

رایگان هستند!

اکثر پادکست‌ها رایگان بوده و در سطح اینترنت قابل دانلود هستند. تعداد کمی را نیز باید خریداری نمایید که البته بسیار ارزان می‌باشند و نسبت به اطلاعاتی که از آنها دریافت خواهید کرد، ارزشمند هستند.

به عنوان مثال شما می‌توانید پادکست کتاب‌ های معروف که به مطالعه آن‌ها علاقه دارید اما مدت‌هاست فرصت تهیه‌شان را پیدا نکرده‌اید را تنها با چند کلیک ساده دانلود کنید و با همراهی یک صدای گرم و دلنشین، از آن لذت ببرید.

موضوعات و ایده‌های متنوع و جذاب

تولید و ساخت پادکست‌ها هیچ محدودیت موضوع و لحن ندارد. یعنی می‌توانید پیرامون هر موضوعی که برای مخاطب جذاب و شنیدنی باشد، گفتگو کنید.

دست تولید کنندگان پادکست، در این زمینه بسیار باز بوده، زیرا هیچ نهادی که نقش نظارتی داشته باشد، وجود ندارد. پس انتخاب ایده برای پادکست بسیار زیاد بوده و تنوع و جذابیت‌های فوق‌العاده‌ای دارد.

محدودیت زمانی ندارد!

زمان یک پادکست می‌تواند از چند دقیقه تا چند ساعت باشد و هیچ محدودیتی در این زمینه تعریف نشده است. البته اگر در حوزه ساخت پادکست فعالیت دارید باید نکته‌سنج باشید و بدانید که کجای کار نقطه پایان است و شنونده خسته خواهد شد.

در این حالت و با توجه به این نکات به ظاهر جزئی، پادکست‌های شما مورد استقبال بیشتری قرار خواهند گرفت.

تولید کم هزینه و به صرفه

ساخت پادکست‌ها در مقایسه با ساخت محتواهای ویدئویی یا دیگر محتواها بسیار کم هزینه هستند. تهیه، تدوین و انتشار یک محتوای صوتی در مقایسه با انواع محتواهای دیگر، وقت و هزینه بسیار کمتری را می‌طلبد. و شاید به همین دلیل است که تعداد پادکست‌ های فارسی روز به روز در حال افزایش است.

تصمیم و انتخاب با شنونده

داشتن قدرت اختیار و انتخاب برای مردم بسیار اهمیت دارد، از همین روی مردم زمانی که بتوانند محتواهای مطابق سلیقه خود را استفاده کنند، رضایت بیشتری خواهند داشت.

به همین علت وب‌گردی یا چک کردن شبکه‌های اجتماعی در مقایسه با تماشای برنامه‌های تلویزیونی، جذاب‌تر به نظر می‌رسد زیرا مخاطب تصمیم می‌گیرد که موضوع مورد علاقه خود را دنبال نماید نه اینکه محکوم به تماشای برنامه فعلی تلویزیون باشد!

همچنین پادکست‌ها مانند برنامه‌های رادیویی تبلیغات ندارند و در آنها دیگر خبری از میان برنامه و زمان‌های تلف‌شده نیست.

حجم پایین پادکست‌ها‌

فایل‌های صوتی نظیر پادکست‌ها بسیار کم‌حجم بوده و به راحتی و در سریع‌ترین زمان ممکن قابل دانلود و انتقال هستند. پس بدیهی است که افراد زیادی به استفاده از آنها تمایل داشته باشند.

امکان استفاده در هر مکان و زمانی

یکی از جذابیت‌های پادکست‌ها، امکان استفاده از آنها در شرایط و زمان‌های متفاوت است. به عنوان مثال؛ دیدن یک فیلم آموزشی هر چقدر که زمان ببرد باید رو به روی مانیتور یا صفحه گوشی خود بنشینید و با دقت به آن توجه کنید. اما پادکست‌ها این امکان را به شما می‌دهند تا در خلال رسیدگی به دیگر کارهای منزل، قدم زدن، منتظر ماندن در ایستگاه مترو و … از آنها استفاده کنید و بهترین بهره‌مندی را از تک تک لحظات خود ببرید.

یک روش یادگیری و سرگرمی آفلاین!

در عصر حاظر که بسیاری از کارهای روزمره افراد با اینترنت گره خورده است، ساخت پادکستهای مفید و گوش کردن به آنها که با حجم بسیار پایین دانلود کرده‌اید، بسیار هیجان‌انگیز است، زیرا اغلب مردم با وجود زندگی پرمشغله امروز زمان کمی برای مطالعه و یادگیری موضوعات مورد علاقه خود دارند، و پادکست‌ها یک فرشته نجات برای جلوگیری از هدر رفتن زمان هستند!

برای انجام بازی‌های آنلاین و یا تماشای فیلم‌های مورد علاقه خود حجم اینترنت بالایی لازم دارید، در این میان پادکست‌ها یک روش سرگرمی یا یادگیری آفلاین محسوب می‌شوند!

تقویت مهارت‌های شنیداری و قوه تخیل!

شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید گوش کردن منظم به پادکست‌ها سبب می‌شوند تا مهارت شنیداری شما تقویت گردد و در ضمن قوه تخیل خود را نیز پرورش می‌دهید.
تقویت مهارت‌های شنیداری در زمانی که قصد یادگیری یک زبان جدید را دارید، می‌توانید بسیار کمک‌کننده باشد و شما را یک قدم در مسیر یادگیری پیش ببرد!

استفاده آسان!

فرمت پادکست‌ها به گونه‌ای است که شنونده می‌تواند با استفاده از هر دستگاه پخش‌کننده موسیقی از آنها بهره ببرد. یعنی می‌توانید فایل‌های صوتی خود را در لپ‌تاپ، تلفن همراه، تبلت، اتومبیل و هر سیستم پخش‌کننده دیگر اجرا کرده و گوش کنید.

یکی دیگر از اتفاقات هیجان‌انگیزی که در پی ساخت پادکست‌ها به وقوع پیوست، ساخت اپلیکیشن‌های پخش‌کننده پادکست بود، که در زبان فارسی به آنها پادگیر گفته می‌شود و قادر هستند تا بر روی سیستم عامل‌های اندروید و ios اجرا گردند.

پادگیرها در واقع تمام پادکست‌های موجود در اینترنت (پادکست‌ فارسی و زبان‌های دیگر) را جمع‌آوری کرده و می‌توانید نمونه پادکست در حوزه‌های گوناگونی را مشاهده نمایید. این کار علاوه بر اینکه دسترسی به موضوعات دلخواه کاربر را راحت‌تر می‌کند، امکانات کاربردی از قبیل؛ مدیریت لیست پادکست‌ها، تنظیم سرعت پخش، توقف خودکار پخش پس از مدت زمان تعیین شده، حفظ آخرین موقعیت و امکان ادامه دادن یک پادکست و … را نیز در اختیار وی قرار می‌دهد.

برخی از این اپلیکیشن‌ها عبارت‌اند از:
Player FM
Castbox
ListenApp
Overcast
و …

چگونه پادکست‌ بسازیم؟

شاید شما هم با گوش کردن به پادکست‌ های زیبا به فکر ساخت پادکست افتاده باشید اما سردرگم باشید که اصلا می‌توانید این کار را بکنید یا خیر؟!

چرا که نه! ساخت پادکست اصلا کار سختی نیست و تنها باید یک ایده برای پادکست در نظر بگیرید و پیرامون آن داستان سرایی کنید و حرف بزنید. خوشبختانه با این سرعت رشد تکنولوژی و هجوم برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های گوناگون، ساخت پادکست بسیار ساده‌تر هم شده است!

در این بخش ساخت پادکست را با چند قدم شرح خواهیم داد تا بتوانید پادکست ‌های زیبا و کاربرپسندی تولید نمایید:

1. انتخاب ایده و طرح کلی

قدم اول انتخاب یک موضوع برای ساخت پادکست است. قبل از هر اقدامی باید هدف و طرح کلی کار خود را تعیین کنید تا مسیر شما روشن شود و بهتر عمل نمایید. می‌توانید یک لیست کوتاه شده از سرتسترهایی مورد نظر خود تهیه کنید تا نکته‌ای را از قلم نیندازید.

پادکست‌های می‌توانند پیرامون موضوعات مذهبی، انگیزشی، علمی، داستانی، تبلیغاتی و … باشند و هیچ محدودیتی در مورد انتخاب موضوع و یا لحن و سبک گفتار وجود ندارد.

2. فراهم کردن امکانات لازم

در مرحله بعد لازم است تا تجهیزات مورد نیاز را فراهم کنید. نگران نشوید! در ابتدای کار هیچ لزومی به تهیه تجهیزات تخصصی گویندگی نیست، شما می‌توانید اولین پادکست خود را با استفاده از تلفن همراه هوشمند و یا لپ‌تاپ خود ضبط نمایید.

در ادامه که ساخت پادکست‌ها با استقبال و رضایت مخاطب رو به رو شد، می‌توانید از میکروفن‌های باکیفیت‌تری کمک بگیرید تا نویزگیر باشند و صدای شما را رسا و جذاب ضبط کنند.

3. ضبط و ویرایش پادکست

در قدم سوم باید کار با برنامه ساخت پادکست که در ادامه معرفی خواهیم کرد را فرا بگیرید و سپس داستان و موضوع خود را شرح داده و پادکست را با موفقیت ضبط نمایید. نکته مهم دیگر کمک گرفتن از نرم‌افزارهای ویرایش صداست که سبب می‌شوند تا یک خروجی باکیفیت و حرفه‌ای به مخاطب تحویل دهید.

4. انتشار

در ادامه که کار ضبط و ساخت پادکست به پایان رسید، باید آن را منتشر نمایید. شما می‌توانید پادکست خود را به صورت یک فایل صوتی در شبکه‌های اجتماعی و در بستر اینترنت منتشر کنید و یا آن را با کمک نرم‌افزارهای تدوین، روی یک فیلم یا ویدئو کوتاه سوار کنید و در قالب یک فایل ویدئویی در معرض دید مخاطب قرار دهید.

اما بهترین و حرفه‌ای ترین کار این است که پادکست خود را علاوه بر این‌ها، در پلتفرم‌های مخصوص انتشار پادکست قرار دهید تا علاقه‌مندان پروپاقرص پادکست به محتوای صوتی شما دسترسی داشته باشند. بدیهی است که از طریق این سرویس‌ها می‌توانید بیشتر شنیده شوید و بازخورد بالایی را دریافت کنید که در پادکست‌های بعدی راهنمای شما باشند.

اپلیکیشن‌های مخصوص انتشار پادکست مانند Anchor یا Podbean وجود دارند که برای عضویت و استفاده طولانی مدت از آنها باید هزینه کنید. برخی سرویس‌ها نیز این امکان را به شما می‌دهند که پادکست خود را در سطح جهان منتشر نمایید.

 

چطور پادکست خوب فارسی بسازیم؟

معرفی نرم‌افزارهایی برای ساخت پادکست با کامپیوتر

برای ساخت پادکست با کامپیوتر خود می‌توانید از برنامه‌های زیر استفاده نمایید:

Pro Tools

این نرم‌افزار یکی از قدرتمند‌ترین و حرفه‌ای‌ترین ابزارهای ساخت پادکست می‌باشد. این برنامه بسیار پیچیده و باجزئیات است و امکان ضبط و ویرایش فایل‌های صوتی را در سطح بالا فراهم می‌آورد.

پروتولز همچنین افزونه‌های جذاب و کاربردی زیادی دارد، به همین دلیل نمی‌توان آن را بر روی هر سیستمی با هر سخت‌افزاری نصب نمود. در نتیجه ساخت پادکست با این نرم‌افزار برای افراد مبتدی توصیه نمی‌شود زیرا قیمت بالایی دارد و هر کسی توانایی کار کردن با آن را نخواهد داشت.

یکی از ویژگی‌های کاربردی این نرم‌افزار، پشتیبانی از حالت ذخیره‌سازی ابری است که برای کاربران علاقه‌مند بسیار جذاب است.

Garage Band

ساخت پادکست با این نرم‌افزار فوق‌العاده فقط برای کامپیوترهای تحت سیستم عامل‌ مک امکان‌پذیر است. همین محدودیت به علاوه عدم پشتیبانی این نرم‌افزار از همه افزونه‌ها سبب شده است تا در مقایسه با مورد قبل کمی ضعیف‌تر ظاهر شود.

این نرم‌افزار رایگان بوده و همچنین دارای یک پایگاه داده عالی از انواع موسیقی می‌باشد.

Sound Forge

این مورد نیز یکی دیگر از نرم‌افزارهای کاربردی در حوزه ساخت پادکست بوده که قابلیت‌های مفیدی را داراست. با کمک این برنامه شما قادر خواهید بود تا کارهایی از قبیل؛ کاهش حجم فایل‌های صوتی، برطرف کردن نویزها یا صداهای مزاحم، تبدیل فایل‌ها به فرمت‌های دلخواه و اضافه کردن افکت‌های جذاب را صورت دهید.

Audacity

یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین نرم‌افزارهای ساخت پادکست است. این برنامه در کنار قابلیت‌های کاربردی که در اختیار کاربر قرار می‌دهد، رایگان است و پیچیدگی خاصی ندارد.
نرم‌افزار Audacity برای سیستم عامل‌های ویندوز، لینوکس و مک قابل استفاده می‌باشد و برای بهره‌مندی از آن می‌توانید عبارت “بهترین نرم‌افزار پادکست ویندوز” را جستجو و به سادگی آن را نصب و استفاده نمایید.

کیفیت بالای ضبط صدا نیز یکی دیگر از ویژگی‌های فوق‌العاده این نرم‌افزار ساخت پادکست می‌باشد.

Sony ASID Xpress

این نرم‌افزار عالی برای ساخت پادکست توسط شرکت سونی طراحی و تولید شده است که بسیار ساده و رایگان می‌باشد. این برنامه بسیار شبیه به نرم‌افزار Garage Band بوده و البته در نسخه رایگان خود امکانات کمتری را ارائه می‌دهد.

Adobe Audition

یکی دیگر از نرم‌افزارهای ساخت پادکست مربوط به شرکت ادوبی است که جز کامل‌ترین برنامه‌ها برای ویرایش و ضبط فایل‌های صوتی می‌باشد. این نرم‌افزار تنها بر روی سیستم عامل ویندوز قابل استفاده است و تمام جزئیاتی که برای ساخت پادکست به آن احتیاج دارید را برای شما فراهم خواهد کرد.

اما یک ایرادی که بر این نرم‌افزار وارد است، پیچیده بودن رابط کاربری و کار با آن می‌باشد که نیازمند گذراندن دوره‌ آموزشی است. و همچنین از پسوند MIDI برای فایل‌های خود پشتیبانی نمی‌کند.

اما قابلیت‌هایی از قبیل؛ ضبط و ویرایش صدا، حذف پارازیت‌ها، تبدیل فرمت‌های دلخواه و اضافه کردن افکت‌های جذاب را برای شما به ارمغان می‌آورد.

 

اپیزود پادکست چیست

معرفی نرم‌افزارهایی برای ساخت پادکست با گوشی

و برای ساخت پادکست با گوشی نیز می‌توانید از برنامه‌های زیر استفاده نمایید:

Speaker Studio

یکی از اپلیکیشن‌های بسیار جامع و قدرتمند برای ساخت پادکست در گوشی می‌باشد که رایگان بوده و دارای رابط گرافیکی بسیار جذابی است. این برنامه دارای فضای ذخیره‌سازی ابری بوده و امکانات زیادی از قبیل؛ تنظیم تصویر، امکان افزودن برچسب و عنوان را در اختیار کاربر خود قرار می‌دهد.
اسپیکراستودیو همچنین به شما توانایی اشتراک گذاری بعد از ساخت پادکست را می‌دهد.

Podbean

ساخت پادکست به کمک این نرم‌افزار رایگان به راحتی امکان‌پذیر است، اما برای بهره‌مندی از آن باید ثبت نام کنید تا بتوانید به دکمه ضبط پادکست دسترسی داشته باشید. نکته دیگر در مورد این اپلیکیشن این است که برای استفاده از هاست نیازمند پرداخت هزینه هستید.

Soundcloud

برای ضبط و ساخت پادکست با گوشی خود می‌توانید از این اپلیکیشن استفاده کنید. این برنامه نیز مانند اپلیکیشن‌های دیگر امکان قطعه کردن فایل صوتی و اصلاحات این چنینی را فراهم می‌آورد، در کنار اینکه امکان اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی نیز میسر است.

Anchor

یکی دیگر از ابزارهای ساخت پادکست انکر است که بسیار محبوب و معروف است. عیب اصلی آن محدودیت در استفاده از هاست می‌باشد. یعنی برای ضبط یک پادکست گروهی باید تمام گویندگان، انکر را از روی وبسایت Anchor.com دریافت و آن را نصب نمایند و سپس میزبان، دوستان یا گویندگان دیگر را به این جلسه دعوت نماید.

JOJO

ساخت پادکست با کمک اپلیکیشن جوجو نیز بسیار جذاب است زیرا امکان ثبت موقعیت جغرافیایی یا لوکیشن ضبط پادکست را فراهم کرده و بر اساس همین فاکتور، می‌توانید پادکست‌های مورد علاقه خود را پیدا و دانلود نمایید.

Google Podcasts

گوگل همیشه در صحنه حاظر است. این بار هم برای ساخت پادکست نیز یک برنامه جامع و کاربردی ارائه کرده است. با کمک گوگل‌پادکست شما می‌توانید پادکست‌ های زیبا و جذاب تولید نمایید و در هر پلتفرمی که مایل باشید، آن را به اشتراک بگذارید. زیرا گوگل سازگاری بالایی با دیگر سرویس‌ها دارد.

نکته دیگر اینکه اگر ساخت پادکست را در اپلیکیشن دیگری صورت داده‌اید، می‌توانید انتشار آن را از طریق گوگل‌پادکست رقم بزنید.

 

آموزش ساخت پادکست

نکات طلایی پیرامون ساخت پادکست‌ها

در آخرین بخش از این مقاله لازم دیدیم تا چند نکته مهم برای کمک به بالا بردن کیفیت یک پادکست را عنوان کنیم. توصیه می‌کنیم به هیچ وجه مطالعه این قسمت را از دست ندهید و حتما آنها را به کار بگیرید:

برای موفقیت در ساخت پادکست باید خصلت قصه‌گو بودن را در وجود خود داشته باشید. همه پادکست‌ها گفتگوی دو نفره یا چند نفره نیستند و گاهی ممکن است تنها گوینده پادکست خودتان باشید.

در چنین شرایطی باید بتوانید سناریو و طرح کلی موضوع را به خوبی پیش ببرید و روایت خود را با حداکثر خلاقیت و جذابیت برای مخاطب بازگو کنید. برای این منظور می‌توانید در ابتدای ساخت پادکست از تکنیک‌های تقویت گفتار کمک بگیرید که به شما تلفظ درست واژه‌ها با صدایی رسا و واضح را گوشزد کند.

برای آنکه شنونده با علاقه و رغبت تا پایان پادکست همراه شما بماند، در درجه اول باید خودتان به موضوع علاقه‌مند باشید. ساخت پادکست زمانی که گوینده به موضوع تمایل دارد، خروجی کاربرپسندی را تحویل می‌دهد. زیرا تمایل و اشتیاق شما برای روایت آن موضوع کاملا از صدای شما مشخص می‌شود.

اگر موضوع و متن فوق‌العاده‌ای را تنظیم کرده‌اید اما شهامت ساخت پادکست با صدای خودتان را ندارید، ما اینجاییم تا این موضوع را یادآوری کنیم که ساخت پادکست تنها با صدای گویندگان مشهور لطفی ندارد!

باور کنید که مخاطب آنچنان درگیر محتوای جذاب شما خواهد شد که چگونگی صدای شما برایش اهمیتی نخواهد داشت. پس نترسید! ساخت پادکست را با تقویت مهارت‌های گفتاری و با همراهی صدا و سبک گفتار مخصوص به خود آغاز کنید.

و در پایان یک چاشنی حیرت‌انگیز به پادکست خود اضافه کنید و چه چیزی بهتر از یک موسیقی آرام و جذاب؟! در شرایطی که امکان آن وجود دارد، حتما یک موزیک و قطعه آرام را به اصطلاح زیرصدای صحبت‌های خود قرار دهید.

 

حرف آخر

در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ پویا، گریزی به دنیای دوست‌داشتنی ساخت پادکست زدیم و به طور جامع و کامل موضوع پادکست را شرح دادیم. از نقاط عالی و مثبت این نوع محتوا گفتیم و در بخش‌های پایانی ساخت پادکست با کمک برنامه‌های تحت سیستم عامل ویندوز و مک و همچنین ساخت پادکست با گوشی را عنوان کردیم.

پادکست‌ها در دنیای پر از هیاهو و جنب و جوش عصر حاظر واقعا فوق‌العاده هستند. شما می‌توانید در حالی که در ایستگاه منتظر مترو یا اتوبوس نشسته‌اید، با ذهن خود و با همراهی صدای گرم و صمیمی گوینده پادکست‌، به دنیای دیگری سفر کنید و اتفاقات و احساسات گوناگون را تجربه کنید.

پادکست‌ها می‌توانند بهترین سرگرمی و یا حتی روش یادگیری برای شما باشند، کافیست یکبار امتحان کنید!

نظرات خود را پیرامون این مقاله و یا حتی پادکست‌های زیبایی که گوش داده‌اید، حتما با ما در میان بگذارید.

منبع: bit.ly

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید.

[yasr_visitor_votes size="large"]

نویسنده

نظرات ( 0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

Billy_49

مقالات مرتبط

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart